Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečia Japonijos WRC diena: sulėtėjusį Elfyną Evansą vijosi Sebastienas Ogier

Trečiąją ralio dieną į rikiuotę su suremontuotu automobiliu grįžo T.Neuville. Toli į priekį pabėgęs ir savo pranašumą besistengiantis išlaikyti E.Evansas važiavo kur kas atsargiau, tuo pasinaudojęs visos dienos metu savo atsilikimą iki jo mažino Sebastienas Ogier. Net trejomis pozicijos aukštyn šeštadienį palypėjo ir visą dieną skriejęs T.Katsuta
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ tinkle patalpinta nuotrauka

SS16

Paskutinis šeštadienio GR ir vėl įvyko „Toyota“ stadione. Jau antrą kartą stadione surengtame ruože geriausiai pasirodė E.Lappi („Hyundai“). Nepaisant to pirmas tris vietas ralyje vis dar užima „Toyota“ komandos vairuotojai.

Per šeštadienį S.Ogier nuo E.Evanso turėtos persvaros „nukirpo“ 35 sek. Vis dėl to žinant, kad tarp jų vis dar yra 1 min ir 15 sek. skirtumas, prancūzo šansai laimėti ralyje išlieka migloti. Tam Sebastienui reiks nebent tik sulaukti grubios savo komandos draugo klaidos.

Rezultatai bendroje ralio įskaitoje po SS16
Rezultatai bendroje ralio įskaitoje po SS16

Kur kas realesni šansai palypėti aukščiau, bus vieną poziciją po kitos atkovojančiam T.Katsutai. Neabejotinai japonas sekmadienį kabinsis į P5 bendroje įskaitoje. Nuo šiuo metu penktą vietą užimančio O.Tanako japoną skiria mažiau nei 15 sek. skirtumas.

Vaizdo įraše žemiau pamatysite šiame ralyje skriete skriejantį T.Katsutą:

SS15

Pamatėme trečią T.Katsutos pergalę iš eilės. E.Evansas finišavęs P3 pozicijoje aplenkė S.Ogier vos sekunde.

P7 finišavęs T.Neuville skundėsi techninėmis problemomis: „Mums neveikė hibridinė variklio dalis. Turėsime su mechanikais šią problemą išspręsti. Gaila, nes jei šiandien ir buvo ruožas, kur hibridinė dalis buvo reikalinga, tai buvo būtent šis GR!“

SS14

Antrą GR iš eilės laimėjo namų ralyje važiuojantis T.Katsuta. Įdomu tai, kad šio greičio ruožo viduryje pradėjo snigti. S.Ogier finišavo tik P6 (nuo japono atsiliko 29,9 sek.) ir atrodo, kad praleido puikią progą ryškiau sumažinti savo atsilikimą. Optimistiškai galėjo nuteikti tik tai, kad P7 vietoje finišavęs E.Evansas buvo dar lėtesnis. Skirtumas tarp lyderių po SS14 sumažėjo iki 1 min. 13 sek.

Nuo lyderio šiame GR atsilikęs 41,3 sek. E.Evansas sakė: „Maniau, kad praradau minutę ar net daugiau. Kai pradėjo snigti, aš tiesiog negalėjau tuo patikėti.“

SS13

Antrą kartą dienoje laimėjo T.Katsuta, tačiau kur kas svarbiau, kad P2 atvažiavęs S.Ogier nukirpo nuo lyderio turėtos persvaros dar apie 10 sek.

Po finišo Sebastienas atrodė patenkintas: „Pasirinkome kieto mišinio padangas ir kol kas, jos funkcionuoja puikiai.“

SS11-SS12

Kituose dviejuose GR laimėjo Elfynas Evansas. Vis dėl to kadangi šie GR buvo vos 2,84 km ilgio, velsietis padidino savo persvarą vos keliomis sekundėmis.

„Aš tikrai patenkintas savo rezultatais šiame ruože. Tikrai ne dažnai galiu pasakyti kažką panašaus. Blogai yra tik tai, kad iki šiol nenutuokiu, kokias padangas pasirinkti likusiuose dienos GR“, - sakė E.Evansas

SS9-SS10

Trečia ralio diena prasidėjo nuo Elfyno Evanso turėtos 1 min. 49 sek. persvaros prieš Sebastieną Ogier (užėmė P2 vietą).

Pirmąjį SS9 ruožą laimėjo su suremontuotu automobiliu grįžęs T.Neuville.

Tuo tarpu turimą pranašumą saugojusį ir atsargiai važiavusį E.Evansą ėmė vytis Sebastienas Ogier. Nors ir SS10 GR laimėjo vietinė žvaigždė T.Katsuta, garsusis prancūzas savo atsilikimą irgi sumažino iki 1 min. 33 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas