Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečia vieta 1006 km lenktynėse: lietuviai atskleidė, kas padėjo tiek iškovoti

Savaitgalį Palangoje praūžusiose „Aurum“ 1006 km lenktynėse sėkmingai debiutavo net 3 egzotiški „Lamborghini“ markės superautomobiliai. Visi jie pasiekė finišą, o lietuviai su „Huracan Super Trofeo“ automobiliu užėmė aukštą 3 poziciją bendroje įskaitoje.
„Lamborghini Huracan Super Trofeo“
„Lamborghini Huracan Super Trofeo“ / Egidijaus Babelio nuotr.

„Gera dovana – Lambooo.lt“ ekipažas, kurį sudarė vairuotojai Egidijus Gutaravičius ir Martynas Griška, neslėpė džiaugsmo dėl iškovoto rezultato. Iš 6 pozicijos varžybose startavęs E. Gutaravičius tvirtino, jog svarbiausia lenktynių savaitgalio užduotis buvo sėkmingas ir sklandus finišas.

„Pasiruošimas nebuvo lengvas. Galutinė komandos sudėtis paaiškėjo iki lenktynių likus tik savaitei. Martynas šiuo automobiliu yra apvažiavęs vos kelis ratus „Nemuno žiede“. Buvo didelis klausimas, kaip technika tarnaus lenktynių savaitgalio metu. Su tiek daug nežinomųjų turėjome išlaikyti šaltus nervus“, – teigė „Lambooo.lt“ komandos atstovas Egidijus Gutaravičius.

Visgi, šeštadienio lenktynėse „Lamborghini Huaracan Super Trofeo“ pilotavusiems lietuviams iššūkių netrūko. Po starto praėjus kelioms valandoms komandai teko keisti savo taktiką – dažniau stoti papildyti degalų.

„Huracan Super Trofeo“ lenktyniniame automobilyje telpa apie 110 litrų degalų, bet lenktynėms nė neįpusėjus po kiekvieno degalų papildymo likus maždaug pusei bako automobilis ėmė siųsti klaidą apie nepakankamą degalų kiekį. Todėl „Gera dovana – Lambooo.lt“ ekipažui teko žymiai dažniau stoti degalinėje.

„Džiaugiamės, kad nepadarėme stambių klaidų ir neapgadinome technikos. Šioje trasoje buvo daug lėtesnių automobilių. Visus juos reikėjo daugybę kartų lenkti ir kartais tai padaryti buvo pavojingiau nei atrodė iš šono. Bet su Martynu Griška puikiai su tuo susitvarkėme, o paskutinio važiavimo metu Martynas iš „Lamborghini“ išspaudė daugiau nei tikėjausi“, – bendru pasirodymu džiaugėsi Egidijus Gutaravičius.

VIDEO: Palangoje baigėsi „Aurum 1006 km“ lenktynės

Lenktynininkas patenkintas užimta solidžia 3 pozicija. Kelis dešimtmečius lenktyniaujantis E. Gutaravičius pastebi, kad tokio rezultato jie nebūtų pasiekę be tinkamo daugiau nei dešimties žmonių pasiruošimo.

„Trečioji vieta nėra vien tik vairuotojų nuopelnas. Prie rezultato prisidėjo tiksliai ir sistemingai dirbusi visa komanda. Greitas padangų pakeitimas, degalų užpildymas bei tikslūs taktiniai ėjimai – visa tai sudarė solidų bronzinį rezultatą“, – komandai dėkojo Egidijus Gutaravičius.

Nors prieš varžybas buvo kalbama, kad šie „Huracan ST“ modeliai nepritaikyti tokioms ilgoms distancijoms, finišą sėkmingai pasiekė visi trys „Lamborghini“ superautomobiliai.

„Mūsų bei konkurentų ekipažas iš Slovakijos užėmė prizines pozicijas. Jeigu ne smulkesni techniniai nesklandumai, galbūt būtume aršiau pasivaržę prieš patyrusius „Porsche“ pilotus. Ateityje stengsimės nugalėti ir tikime, jog dvidešimtosiose 1006 km lenktynėse įgyta patirtis padės mums pasiekti aukščiausio rezultato“, – sakė ginklų sudėti nežadantis „Gera dovana – Lambooo.lt“ atstovas Egidijus Gutaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas