Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečią WRC Portugalijos ralio dieną dominavo K.Rovanpera

Nors ir po penktadienio permainingos kovos dėl pirmosios vietos tikėjomės to pratęsimo šeštadienį, šį kartą WRC čempiono titulą ginantis K.Rovanpera buvo nepavejamas. Laimėjęs pirmuosius keturis greičio ruožus suomis atitrūko nuo D.Sordo. Tokiu būdu palikdamas galimybė „Hyundai“ vairuotojams kautis nebent tik dėl antros vietos bendroje įskaitoje.
WRC Portugalija
WRC etapas Portugalijoje. Organizatorių nuotr.

Trečia ralio diena prasidėjo nuo Kalle Rovanperos laimėtų pirmų keturių greičio ruožų.

Jei dienos pradžioje K.Rovanpera lenkė Danį Sordo dar tik 10,8 sek, tai pamažu vis didindamas persvarą po SS12 dabartinis WRC čempionas jau pirmavo 55,2 sekundėmis. Visiškai dominavęs jaunasis suomis baigė dieną turėdamas 57,5 sek. persvarą.

Dienos pradžioje, SS10 greičio ruože savo automobilį sudaužė P.L.Loubet.

Vėliau prancūzas paaiškino, kas nutiko: „Įveikdamas posūkį aš kažką kliudžiau ir tas smūgis mano bolidą tartum išspjovė iš reikiamos trajektorijos, netrukus aš jau visa jėga trenkiausi į iš žemių sukastą apsauginę sieną. Mano automobilis buvo sudaužytas nepataisomai“ , - sakė P.L.Loubet.

„Ši klaida tartum pasirodė iš niekur, manau, kad padarėme klaidą atlikdami trasos susirašymą, nepasižymėjome šios vietos. Žinoma, tai didžiulis nusivylimas, tačiau toks jau kartais būna tas ralis. Labiausiai esu nusivylęs dėl to, kad iki šios klaidos viskas mums klostėsi tikrai gerai“, - apgailestavo P.L.Loubet.

K.Rovanperai visos dienos metu tolstant, tarp „Hyundai“ komandos pilotų užvirė konkurencija dėl antros vietos. Didžiąją dienos dalį antroje vietoje buvusiam D.Sordo ant kulnų lipo E.Lappi, tačiau SS13 metu jį net aštuoniomis sekundėmis aplenkęs T.Neuville palypėjo į trečiąją vietą.

„Turėjau puikų greičio ruožą, esu labai patenkintas. Daug sklandžiau valdžiau bolidą, jaučiu, kaip antroje dienos pusėje pavyko lengviau išlaikyti savo automobilį norimoje linijoje“, - džiaugsmu nesitvėrė T.Neuville.

Itin nuviliantį greitį visos dienos metu demonstravo O.Tanakas. Nieko prieš K.Rovanpera ir „Hyundai“ pilotus nesugebėjęs pastatyti estas trečiąją dieną baigė atsilikdamas nuo lyderio 2 min ir 21,8 sek. ir nuo artimiausio varžovo (E.Lappi) atsilikęs daugiau nei minutę.

„Paskutiniame SS15 nustojo veikti dar ir rankinis stabdis. Na ir prasta diena“, - finišavęs paskutiniame greičio ruože nusivylimo neslėpė O.Tanakas.

Paskutiniame, vėl asfaltiniame tik 3,36 km ilgio greičio ruože kaip ir penktadienį greičiausiu buvo D.Sordo.

„Tai tikrai nebuvo mano mėgstamiausias greičio ruožas, tačiau matant, kaip čia susirinkę žmonės džiaugiasi mūsų efektingu važiavimu, aš pasistengiau. Džiaugiuosi, kad Kalle Rovanpera aplenkiau nors čia“, - vėl švytėjo dieną aukšta nata baigęs D.Sordo.

Po trečiosios Portugalijos WRC ralio dienos bendra įskaita atrodo taip:

Bendra įskaita po SS15
Bendra įskaita po SS15

Atrodo, kad paskutinę ralio dieną didžiausia konkurencija bus tarp dėl antros pozicijos kovojančių „Hyundai“ komandos pilotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas