Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiame Lietuvos autokroso čempionato etape Uoginiuose – ir nauji, ir puikiai pažįstami veidai

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone esančioje Uoginių autokroso trasoje įvyks trečiasis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas. Jame prie starto stos ir dėl pozicijų kovos beveik septynios dešimtys dalyvių iš dviejų šalių – Lietuvos ir Latvijos, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nors šis etapas simbolizuoja jau įsibėgėjusio čempionato vidurį, tačiau jame bus galima išvysti ir iki šiol nematytų dalyvių. Vienas tokių, gausioje „Mini Buggy“ klasėje startuosiantis ketverių metų lenktynininkas Majus Gruzinskas. Tai bus debiutinis jo startas autokroso varžybose. Jam čia teks varžytis su tokiais patyrusiais varžovais kaip Kristupas Pilipavičius, Oskaras Dungveckis ar Germantas Geležinis. Be to, jauniesiems lietuviams čia mes vienas perspektyviausių jaunųjų latvių Ivo Ošs.

„Junior 1000“ klasės rikiuotę sudaro keturi lietuviai – Matas Rimkus, Jokūbas Bagdanavičius, Darvidas Šarkūnas ir Nikita Iljin. Rikiuotėje greta jų stovės ir viena Latvijos atstovė Katrina Kleščevska.

„Super 1600“ įskaitoje registruoti septyni dalyviai. Tarp gausaus būrio patyrusių lietuvių, tokių kaip Robertas Steniulis, Erikas Narbutas ar Gražvydas Kiela išvysime ir greitąjį latvį Kasparą Silenieką.

Pati gausiausia bus klasė „Super 2000“. Jos sąraše jau dabar yra 13 dalyvių. Tai reiškia, kad visi važiavimai vyks atskiruose pogrupiuose, o greičiausiųjų dešimtukas susitiks tik finale. Favoritais čia galima įvardyti Lauryną Paulauską, Arną Kanapecką, Mindaugą Kanapackį ir Edviną Miknių, tačiau savo ambicijų iš Kupiškio išsivežti pergalę neslepia ir šią trasą puikiai pažįstantis Raivis Grigorovičs.

Itin gerai atrodo klasės „SuperCars“ rikiuotė. Joje registruoti net devyni dalyviai. Greičio ir garso festivalį čia užkurs Audrius Stanis, Edgaras Urba, Ričardas Mockus, Deividas Vareika, Domas Meilus ir kiti nuolatiniai šios kategorijos dalyviai.

1600 klasėje registruoti šeši sportininkai. Greta nuolatinių šios varžybų serijos dalyvių bus galima išvysti ir vieną naują, tačiau autosporto pasaulyje puikiai žinomą veidą. Lietuvos automobilių ralio čempionate su N5 serijos „Renault Clio“ lenktyniaujantis Vilmantas Padegimas nusprendė startuoti autokroso disciplinoje ir į Uoginius atsiveža tam puikiai paruoštą „Lada 2108“.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

2000 klasėje taip pat sulaukta tikro dalyvių ažiotažo. Čia jų registruota net 12. Prie starto stos tokie autokroso grandai kaip Juris Mesters, Gediminas Ašakėnas, Modestas Šatkauskas, Edvinas Jevgrafovas ar Modestas Banelis.

„3000 RWD“ klasėje startuoti ketina du latviai – Gatis Jaunslavietis ir Edgars Pavulans. Jie čia bandys įrodyti savo pranašumą prieš Dainių Dambrauską, Stasį Brundzą, Mantą Snukiškį bei Martyną Vaškį.

Varžybos Kupiškio rajone, Uoginių autokroso trasoje sekmadienį, liepos 23-ią dieną prasidės 12 val., tačiau norintys išvysti treniruotes ir chronometruojamus važiavimus gali atvykti ir anksčiau. Bilieto kaina žiūrovui – septyni eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas