Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečiame „Tukada Lietuvos plento žiedo čempionato“ etape laimėjo V.Klyševskij

Sekmadienį Rygos „Bikernieki“ trasoje buvo surengtas trečiasis „Lietuvos Tukada plento žiedo čempionato“ etapas ir antrosios Baltijos čempionato varžybos. Vieni netikėtai lietaus užklupti sportininkai krito, tuo tarpu kiti pasinaudoję sunkiomis sąlygomis kilo aukštyn, padovanodami žiūrovams puikų reginį.
Dace Teibe nuotr. Baltijos plento žiedo čempionato organizatorių nuotraukos.
Dace Teibe nuotr. Užfiksuota Baltijos čempionato varžybų metu.

„Superbike“ klasės apžvalga

Sekmadienio rytinėje treniruotėje greičiausias dar buvo Kęstutis Stankūnas, tačiau kvalifikacijoje pirmu bandymu (1,40:699 sek.) Tauras Norkūnas fiksavo savo greičiausią rato įveikimo ratą ir pelnė „pole“ poziciją. Kvalifikacijoje greičiausių šalies sportininkų tempas buvo toks artimas, kad pirmieji trys lenktynininkai beveik tilpo į 0,3 sek. intervalą. Antrą poziciją užėmęs V.Klyševskij atsiliko vos 0,297 sek, o P3 K.Stankūnas 0,314 sek. Dar prieš sesiją V.Lopinys (kvalifikavosi P4) pasakojo, kad vis ieško savojo greičio, kadangi „Bikernieki“ trasoje paskutinį kartą buvo važiavęs tik 2013 metais.

Lenktynėse sportininkai važiavo ant šlapios kelio dangos. Netrukus po starto trasoje prasidėjo arši kova tarp T.Norkūno ir V.Klyševskij, kol Valdemaras trečiame rate atlikęs lenkimą ėmė po truputį tolti, kol galiausiai ir užtikrintai laimėjo lenktynėse.

P2 finišavęs Tauras pripažino, kad Valdemaras ant šlapios dangos buvo tiesiog labai geras. Šalmo stiklo rasojimo niekaip neeliminavęs sportininkas turėjo ir matomumo problemų. Tuo tarpu labai artima, lenkimų kupina kova tarp K.Stankūno ir V.Lopinio pasibaigę abiejų sportininkų kritimu. Motociklą vėl pakėlęs ir į trasą dar grįžęs V.Lopinys vis tik finišavo trečias.

Po šio etapo V.Lopinys (triumfavo Kačerginėje) taškais čempionato įskaitoje susilygino su V.Klyševskij.

„Superstock 600“ apžvalga

Kiek kuriozinę situaciją pamatėme šios klasės kvalifikacijoje. Po saulėto ryto, sportininkai išvažiavo į kvalifikacijos sesiją su sausai dangai skirtomis „slick“ tipo padangomis. Pirmasis išvažiavo estas Jaanus Saarmaa, o antrasis Jonas Stankūnas. Tik išvažiavus į trasą sparčiai pradėjo lyti ir sportininkai suprato, kad pirmasis pasiekęs finišo liniją užfiksuos geriausią laiką. Taip ir padarė J.Saarmaa (P1 kvalifikacijoje), daug vėliau savo įskaitinį ratą užbaigęs ir daug slidesnėje trasoje važiavęs K.Stankūnas nuo esto atsiliko 4 sek, o likę sportininkai jau dešimt ir daugiau sekundžių.

Lenktynių metu Jonas nebūdingai sau turėjo problemų starto metu ir dėl to paleido į priekį estą J.Saarmaa, kuris vėliau ir laimėjo. Lenktynėms baigiantis kai jau atrodė, kad Joną pavijo kitas estas Silvester Sarapik, iš komandos narių apie tai gavęs informaciją J.Stankūnas padidino tempą ir saugiai pasiekė finišą P2 pozicijoje.

B1200 klasės apžvalga

Šioje klasėje ir vėl pamatėme principinę kovą tarp Vytauto Krasnicko ir Vaido Nomeikos. Kvalifikacijoje trasa virto tartum mūšio lauku, kur abu sportininkai nuolat gerino vienas kito pasiektus laikus. Sesijos pradžioje geriausią laiką fiksavo Vaidas, tada jį pagerino V.Krasnickas, netrukus vėl į P1 pakilęs V.Nomeika grįžo į techninio aptarnavimo zoną. Ten stebėdamas laikus pamatė, kad trasoje likęs V.Krasnickas dar kartą pagerino jo laiką, V.Nomeika nutarė dar kartą išvažiuoti į trasą. Gaila, tačiau įspūdingos kvalifikacijos atomazgos taip ir nesulaukėme. P1 laiką užfiksavęs V.Krasnickas krito, netrukus po to V.Nomeika grįžo į tech. aptarnavimo zoną (liko P2 kvalifikacijoje), o gimtadienį lenktynių savaitgalį šventęs Sergej Busko užėmė P3.

Jei jau kvalifikacija buvo neįtikėtinai įdomi, lenktynės buvo net dar geresnės. Puikiai startavęs V.Nomeika išsiveržė į priekį ir atrodė pabėgo toli nuo likusių konkurentų. Po vieno sportininko kritimo jį apvažiavę motociklininkai prarado daug laiko, rikiuotė tartum apsivertė aukštyn kojom. Mantas Liepis pakilo į antrą vietą, o V.Krasnickas nugarmėjo į rikiuotės vidurį. Įspūdingiausiai atrodė iš paskutinės vietos startavęs Ignas Pašilis, važiuodamas ant šlapios dangos Ignas pasijuto savo stichijoje ir ėmė lenkti vieną lenktynininką po kito. Visa tai galiausiai jam leido užimti P2 lenktynėse ir lipti ant podiumo.

Varžybos pasibaigė kiek kontraversiškai, kadangi didžiąją dalį lenktynių užtikrintai pirmavusį V.Nomeiką (P3 lenktynėse) paskutiniuose lenktynių ratuose aplenkė V.Krasnickas (P1 varžybose), o vėliau ir I.Pašilis (P2). Po finišo V.Nomeika tvirtino, kad kiti sportininkai jį aplenkė viename sektorių teisėjams rodant geltoną vėliavą, tuo tarpu jie teigė atlikę lenkimus prieš įvažiuojant į tą sektorių. Galiausiai V.Nomeikai neparašius teisėjams skundo ir nepateikus konkurentų pažeidimus įrodančių vaizdo įrašų - lenktynių rezultatas liko galioti.

Labai maloniai nustebino P4 finišavęs Mantas Liepis, komandos draugus Tomą Melniką (P5) ir Aurimą Jankūną (P6) iš „Pro Mode racing“ komandos aplenkęs Mantas tik per plauką nelipo ant podiumo.

C1200 ir C600 klasės apžvalga

Abi klasės startavo bendrose lenktynėse. Atrodė, kad varžybose niekas neprilygs „streetbike“ tipo „Kawasaki Z1000“ motociklu šalia sportinių „britvų“ važiavusiam Dovydui Šidlauskui. Jis buvo greičiausias treniruotėse ir kvalifikacijoje, tačiau neįveikęs nė vieno rato lenktynėse netikėtai grįžo į techninio aptarnavimo zoną.

C1200 klasėje iš antros pozicijos lietuvių tarpe startavęs Edgaras Šiuparis aplenkė keturis varžovus iš varžovų Baltijos čempionate ir finišavo pirmas lietuvių tarpe. Tris konkurentus aplenkęs Reginijus Raškevičius finišavo P2, P3 liko Edgaras Kudinovas, o P4 Martynas Gricius.

C600 klasėje kvalifikacijoje P1 laiką užfiksavęs Mantas Apanavičius lenktynių metu krito ir pasitraukė iš kovos dėl pergalės. Tuomet dėl nugalėtojo vardo varžybose liko grumtis Gintaras Čiegis ir Kristijonas Jutelis. Iš antros pozicijos lietuvių tarpe startavęs K.Jutelis kurį laiką pirmavo, tačiau galiausiai buvo aplenktas tik iš šeštos pozicijos startavusio G.Čiegio. Daug su galingesniais motociklais važiavusių sportininkų nurungęs G.Čiegis viso palypėjo aštuoniomis pozicijomis aukštyn ir triumfavo lenktynėse.

P3 klasėje finišavo Robert Davidovič, o P4 pernai „street“ klasėje pergalingai debiutavęs Eimantas Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi