Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečias finišavęs L.Kancius: „Teko mažinti tempą ir taupyti degalus“

Laisvydas Kancius šiandien ir vėl turėjo puikią dieną – jis pirmą kartą pakilo iki prizininkų trejeto ir ketvirtajame Dakaro ralio greičio ruože užėmė trečią vietą. Tai leido bendroje rikiuotėje pakilti viena pozicija aukščiau – iš penktos į ketvirtą vietą. Tačiau tai nereiškia, kad klaipėdiečiui lenktynės buvo lengvos.

Pirmi šimtas kilometrų ėjo aukštyn, buvo labai daug aukštų kopų, todėl vienu metu Laisvydas pastebėjo, kad gali neužtekti degalų iki degalų užpylimo zonos.

„Pastebėjau, kad sunaudojau net 27 litrus degalų pravažiavus vos šimtą kilometrų. Mūsų degalų bakas yra tik 45 litrų, o degalų užpylimo zoną organizatoriai įrengė už 250 km nuo starto. Supratau, kad gali neužtekti degalų, todėl teko mažinti tempą ir taupyti degalus“, – po finišo sakė L.Kancius.

Tačiau taupymas padėjo tik iš dalies – likus porai kilometrų iki finišo lietuvio keturratis sustojo dėl pasibaigusių degalų. Šalia stojo ir daugiau kaip dešimt konkurentų – visiems pritrūko degalų. Organizatoriams teko atvežti po kelis litrus visiems ir tik tokiu būdu sportininkai galėjo tęsti lenktynes.

VIDEO: Laisvydas Kancius: 2 km iki degalų užpylimo zonos pasibaigė benzinas

„Laimei, kad toje vietoje jau buvo prasidėjusi neutralizacijos zona, tai laiko praktiškai nepraradau. Tačiau dėl visos šitos suirutės visai nepailsėjau. Nes vos užsipylus baką jau turėjau lėkti toliau – baigėsi poilsio laikas“, – sakė „Story racing“ komandos lenktynininkas.

Kiek vėliau nutiko ir dar vienas nemalonus incidentas. Viename tarpeklyje nusileidžiant nuo kalno jo keturratis užstrigo smėlyje, o iš paskos važiavęs automobilis atsitrenkė į lietuvio motociklo galą.

„Nieko baisaus nenutiko, keturratis lyg nepažeistas, tačiau gale laikau atsarginius įrankius, tai, matyt, nuo smūgio jie nulakstė. Gerai, kad neteko greičio ruože nieko remontuoti – nebūčiau turėjęs kuo tai padaryti. Mechanikų reikės prašyti surinkti tokį pat komplektą kažkaip iš turimų atsargų“, – po finišo apžiūrėjęs keturratį sakė L.Kancius.

Paskutiniai šiandienos greičio ruožo kilometrai lietuviui buvo itin sunkūs ir finišą jis pasiekė labai pavargęs. Nepaisant negandų Laisvydui šiandien puiki diena – jis finišavo trečias, lenktynių lyderiui pralaimėjęs vos dešimt minučių.

Rytoj sportininkų laukia dar viena diena Hailo miesto apylinkėse – dar vienas greičio ruožas drieksis aplink šį miestą, o bivakas taip pat liks toje pat vietoje. Dalyvių laukia kiek trumpesnis 373 km greičio ruožas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas