Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečiasis Dakaro etapas: laukia mišrus startas ir kur kas daugiau „feš-fešo“

Antrąjį greičio ruožą su didesniais ar mažesniais nuostoliais pasiekė visi lietuviai. Pailsėję sportininkai kils dar vienos dienos kovai. Trečiasis greičio ruožas dalyvių karavaną ves iš San Juan de Markonos į Arekipą.
Vytauto Dranginio Dakaras 2017
„Feš-fešas“ / Vytauto Dranginio nuotr.

Visas Dakaro 2019 naujienas galite rasti paspaudę čia.

Organizatoriai trečiame etape numatė net 799 km maršrutą, iš kurių 331 km drieksis greičio ruožu. Pernai Dakare dalyvavusiems lenktynininkams dalis greičio ruožo bus žinoma, tačiau tai mažai guodžia. 2018-aisiais čia strigo net ir lyderiai.

Suskaičiavus dviejų dienų rezultatus organizatoriai paskelbė starto tvarką ir dalyvių išvažiavimo iš bivako laikus. Šįkart pirmieji vėl startuos motociklų įskaitos dalyviai.

Pirmuoju pajudėsiančiu mūsų šalies atstovu šiandien taps Arūnas Gelažninkas. Sportininkas iš bivako į greičio ruožo startą išvyks 14.01 val. Lietuvos laiku. Balys Bardauskas link greičio ruožo starto pasuks 14.20 val.

Po motociklininkų link starto trauks ir automobilių įskaitos dalyviai. 16-ą vietą užimantis Benediktas Vanagas į kelią pajudės 15.34 val., Vaidotas Žala iš bivako išvyks 15.54., o vėliausiai, 16.55 val. išvažiuos vakar nesėkmę patyręs Antanas Juknevičius.

Beje, šiame etape automobilių įskaitos dalyvių startas yra sujungtas su sunkvežimių ir motobagių klasės startu, tad čia bus galima laukti išties įspūdingų vaizdų ir įvairiausių lenkimų.

Jau tradiciškai apie tai, kas laukia trečiame greičio ruože, sutiko papasakoti Dakaro „enciklopedija“ vadinamas Vaidoto Žalos šturmanas Saulius Jurgelėnas.

VIDEO: Dakaras 2019 prasideda: viskas, ką turite žinoti apie rekordinį lietuvių žygį į smėlynus

„Laukia kažkiek panaši diena į tai, kas buvo. Bus tik daugiau „feš-fešo“. Greičio ruožo pradžia smėlinga, perauganti į kopas su slėniais. Paskui akmenys, „feš-fešas“, kažkiek smėliuko, upių vagos, kanjonas. O greičio ruožo pabaigoje – dar šiek tiek kopų. Viena, kita aukštesnė. Labai panaši kompozicija kaip buvo šiandien.

Bus mišrus startas – SxS, automobiliai ir sunkvežimiai. Pagal laiką, kurį jie pademonstravo vakar. Rikiuotė įspūdinga – virš 150 transporto vienetų. Tai gali sukelti keblumų, nes sunkvežimiai kelia daug dulkių, o „feš-fešo“ bus šiandien daugiau nei vakar. Daug kas priklausys nuo vėjo. Jei pasivysime sunkvežimį „feš-feše“ – bus labai nesmagu“, – pasakojo Saulius Jurgelėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas