Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečioji Maroko ralio diena sudaužė „Deigas-Constra Racing Team“ viltis kovoti dėl podiumo

Jei sekmadienį, antrąją Maroko ralio dieną „Deigas-Constra Racing Team“ komandos stovykloje tvyrojo džiugios nuotaikos, nes ekipa finišavo greičiausių sunkvežimių įskaitos ekipažų trejetuke, tai šiandienos greičio ruožas Vaidotui Paškevičiui, Slavomir Volkov ir Gyčiui Gaspariūnui nusidažė kur kas tamsesnėmis spalvomis. Lietuviai vieną po kitos naikino padangas ir susitaikė su tuo, kad prizininkų podiumą Maroko ralyje šiemet veikiausiai teks pamiršti, rašoma pranešime.
„Deigas-Constra Racing Team“ antrąją Maroko ralio dieną
„Deigas-Constra Racing Team“ antrąją Maroko ralio dieną / Martin Straka nuotr.

Trečiąją Maroko ralio dieną sportininkams reikėjo įveikti beveik 350 kilometrų ilgio greičio ruožą, o su pervažiavimais bendras atstumas siekė maždaug 450 kilometrų. Šis etapas ne itin sėkmingai susiklostė „Deigas-Constra Racing Team“ komandos trijulei, kurie lenktyniauja sunkvežimių įskaitoje.

Kaip sakė ekipažo pilotas Vaidotas Paškevičius, nesėkmę lėmė į uolas ir akmenis pramušti ratai. Su šiomis problemomis susidūrę lietuviai praktiškai atsisveikino su galimybe kovoti dėl vietos ant prizininkų podiumo šių metų Maroko ralyje.

„Susiklostė, kaip susiklostė. Ne visai linksmai. Po starto, pirmuose kilometruose, siauroje atkarpoje užkabinau uolieną ir prapjovėme galinę dešinę padangą. Teko stoti keistis. Pasikeitėme, važiavome toliau. Viskas klojosi gana neblogai. Tempas buvo irgi geras. Tačiau atsitiko taip, kad per patį protektorių prakirtome dar vieną ratą. Vėl stojome keisti.

Na ir po to, per penkiolika kilometrų prakirtome dar vieną ratą. Daugiau padangų nebeturime. Ta padanga, kurios nebeturime kuo pakeisti, leidžia orą.

Kadangi kilometrų iki finišo dar labai daug, nusprendėme važiuoti tiesiai į bivaką. Ruošimės likusioms dviem dienoms. Gaila, bet dėl podiumo nebekovosime. Važiuosime tam, kad susirinktume kuo daugiau patirties kilometrų artėjančiam Dakaro raliui. Yra kaip yra“, – sakė Vaidotas Paškevičius.

Ketvirtąją Maroko ralio dieną organizatoriai dalyviams pasiūlys 350 km ilgio greičio ruožą ir 75 km pervažiavimo maršrutą. Daugiau naujienų apie „Deigas-Constra Racing Team“ ekipos dalyvavimą Maroko ralyje ir pasiruošimą Dakarui galite rasti komandos „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas