Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Treniruotė prieš Dakarą? Mykolas Paulavičius „Baja Poland“ startuos ne motociklu

Rugpjūčio 22-25 dienomis viename didžiausių ir moderniausių Europoje karinių poligonų vyksta „Baja Poland“ varžybos – jos laikomos išskirtiniu Pasaulio Bajų taurės etapu, kuriame susirenka nemaža dalis Dakaro ralyje aukštas pozicijas užėmusių sportininkų.
Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo
Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo / Asmeninio archyvo nuotr.

Šioje varžybose šturmano kėdėje dalyvauja ir 2025-ųjų Dakare debiutuosiantis motociklininkas Mykolas Paulavičius. Jo paties žodžiais sakant, sportininkas šiame etape tobulins savo navigacinius sugebėjimus ir semsis neįkainojamos patirties.

Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo
Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo

„Šios varžybos man asmeniškai yra labai gera treniruotė, o tuo pačiu ir navigacinių žinių išbandymas prieš Dakarą. Lietuvoje tokio tipo varžybos nevyksta, tad norėdamas tobulinti savo sugebėjimus, nusprendžiau vykti į Lenkiją.

VIDEO: Dakaro karštinė prasideda: motociklininkas Mykolas Paulavičius gavo kvietimą startuoti Saudo Arabijoje

Sėdėsiu ne prie savo Dakarui paruošto motociklo vairo, o SSV bagio šturmano kėdėje, bet tai tik išeis į naudą. Bagio važiavimo greitis yra 2¬-3 kartus didesnis nei motociklo, tad šiose lenktynėse tobulinsiu greitąjį navigavimą ir realiomis sąlygomis patikrinsiu, ar mano fizinis pasiruošimas bei reakcija „spėja“ paskui 130 km/h greitį, kurį kariniam rengimui skirtuose smėlynuose laikys vairuotojas“, – pasakoja artimiausiame Dakaro ralyje prie starto linijos stosiantis lietuvis.

Mykolas Paulavičius tęsia, kad „Baja Poland“ varžybose jis startuoja su profesionaliu ir daug patirties prie lenktyninio vairo sukaupusiu Tomu Mickumi. Komandos SSV bagis taip pat ne bet koks, o specialiai paruoštas taip, kad atitiktų FIA Pasaulio čempionatuose keliamus reikalavimus. Motociklininko teigimu, dalyvavimas lenktynėse kartu su patyrusiu vairuotoju ir pažangia technika, leis pasisemti brangios patirties, kuri tikrai atsipirks ateityje.

Kas laukia lenktynininkų?

Penktadienį „Baja Poland“ varžybose laukia prologas, o šeštadienį ir sekmadienį sportininkams karinio poligono smėlynuose teks įveikti 662 km, iš kurių greičio ruožus sudarys kiek daugiau nei 300 km.

Apie Mykolą Paulavičių

Mykolas Paulavičius – 17-kos metų patirtį sukaupęs profesionalus motociklininkas ir treneris, išugdęs daugiau nei šimtą jaunųjų motociklininkų, tapusių čempionais. Per savo profesionalo karjerą Mykolas tapo Lietuvos enduro, cross country ir Latvijos bekelės varžybų čempionu bei lipo ant beveik visų įmanomų podiumų savo disciplinos varžybose Baltijos šalyse.

Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo
Asmeninio archyvo nuotr./Mykolas Paulavičius į Baja Poland keliauja be motociklo

Rinkdamas kvalifikacinius taškus, reikalingus Dakaro startui, M. Paulavičius savo jėgas išbandė pasaulio čempionatuose ir tarptautiniuose raliuose – daugumoje finišavo TOP-20 vietose. Galiausiai, po trejus metus trukusio pasiruošimo Mykolas Paulavičius sulaukė oficialaus kvietimo tapti 47-ojo Dakaro ralio dalimi ir su savo motociklu prie starto linijos stos 2025-iais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi