Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Treniruotė prieš Dakaro ralį: Mykolas Paulavičius – ant Elektrėnų ralio nugalėtojų podiumo

Rugsėjo 6-7 dienomis Elektrėnų apylinkėse dulkėmis alsavusiame jubiliejiniame „Berner rally Elektrėnai 2024“ Dakarui besiruošiantis motociklininkas Mykolas Paulavičius triumfavo šturmano pozicijoje ir kartu su Aurimu Juodvalkiu SSV klasės ralio nugalėtojais.
Mykolas Paulavičius su Aurimu Juodvalkiu tapo Elektrėnų ralio SSV klasės nugalėtojais
Mykolas Paulavičius su Aurimu Juodvalkiu tapo Elektrėnų ralio SSV klasės nugalėtojais / Asmeninio archyvo nuotr.

Tiesa, Dakaro ralyje Mykolas Paulavičius planuoja startuoti motociklu.

Didelis greitis ir siauri posūkiai kėlė įtampą, o lenktynininkams atsipalaiduoti nebuvo kada.Elektrėnų ralis M. Paulavičiui, tai pasiruošimo Dakaro raliui skiriamas laikas ir pamokos.

„Kiekvienas naujas dalykas susijęs su raliu, man yra papildomi kilometrai su kelio knyga, kurioje gausu karštį sukeliančių situacijų. Kelkraštyje stypsantys akmenys, gedimai ir laikas praleistas su kelio knyga, ugdo ištvermę, o sportiniai kilometrai mažina stresą“, – atviravo
sportininkas.

Sportininkams Elektrėnų ralis buvo pavojingas. 255 km ilgio trasoje, iš kurių beveik 106 km darbiniai greičio ruožai Naviguodamas M. Paulavičius žvyruotais Elektrėnų vingiais turėjo būti ypač tikslus.
„Tie greiti, siauri, akli posūkiai, kuriuos pasitinki dideliu greičiui ir dar persimeti iš vieno posūkio į kitą, kuriame pasitinka stati nuokalnė su labai aštriais posūkiais. Tai labai rizikingas važiavimas, remiantis tik užrašais“, – pasakojo M. Paulavičius.

Lietuvoje sparčiai išaugus bagių populiarumui Elektrėnų ralyje atsirado dar viena, bagiams skirta SSV klasė. Čia kova tarp vairuotojų vyksta net sekundžių dalimis. Iš 102 ekipažų startavusių ralyje, 9 jų rungtyniavo bagių klasėje. Elektrėnų ralio trasų unikalumas reikalauja
tikslumo ir drąsos. Todėl net menkiausios klaidos gali kainuoti prizinę vietą. M.Paulavičius su A. Juodvalkiu atstovaudami BRO RACING TEAM komandai, lenktynių trasą įveikė nuo varžovų atsiplėšę net 45 sekundes, antrąją vietą užėmė E. Malinoviskis, o trečioje vietoje
liko I. Udra nuo nugalėtojų atsilikęs 49 sekundėmis.

Apie Mykolą Paulavičių

Mykolas Paulavičius – 17-kos metų patirtį sukaupęs profesionalus motociklininkas ir treneris, išugdęs daugiau nei šimtą jaunųjų motociklininkų, tapusių čempionais. Per savo profesionalo karjerą Mykolas tapo Lietuvos enduro cross ir Latvijos bekelės varžybų čempionu bei lipo ant beveik visų įmanomų podiumų savo disciplinos varžybose Baltijos šalyse.

Rinkdamas kvalifikacinius taškus, reikalingus Dakaro startui, M. Paulavičius savo jėgas išbandė pasaulio čempionatuose ir tarptautiniuose raliuose – daugumoje finišavo TOP-20 vietose.
Galiausiai, po trijus metus trukusio pasiruošimo Mykolas Paulavičius sulaukė oficialaus kvietimo tapti 47-ojo Dakaro ralio dalimi ir su savo motociklu prie starto linijos stos 2025-iais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?