Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoginių autokroso trasoje sekmadienį nugriaudės antrasis „Gravel Cup“ etapas

Jau artėjantį sekmadienį, birželio 25-ą dieną Kupiškio rajone, Uoginių autokroso trasoje bus surengtas dar vienas automobilių treko „Gravel Cup“ etapas. Tokios į mėgėjus orientuotos varžybos šioje trasoje rengiamos pirmą sezoną ir vyks jau antrą kartą šiemet, rašoma pranešime.
Pirmasis „Gravel Cup“ etapas Uoginių trasoje
Pirmasis „Gravel Cup“ etapas Uoginių trasoje / Organizatorių nuotr.

Įvairių automobilių ir motociklų sporto disciplinų renginius Uoginiuose organizuojantis automobilių sporto klubas Kupiškio „Auto-moto sportas“ šiemet nusprendė pasiūlyti tokio formato varžybas, kuriose savo sugebėjimus valdant automobilį galėtų išmėginti net ir mėgėjai.

„Gravel Cup“ varžybose visi dalyviai bus suskirstyti į klases pagal jų vairuojamos technikos varančiąsias ašis – FWD, RWD, AWD. Taip pat bus organizuojami ir Sport klasės važiavimai, kurioje varžysis tikrus sportinius automobilius atsigabenę lenktynininkai. Be to, savo įskaitą turės ir moterys.

„Šio renginio tikslas – suburti automobilių vairuotojus į draugišką bendruomenę, vienyti bendrai veiklai, skatinti saugų vairavimą, vairavimo įgūdžių tobulinimą, populiarinti automobilių sportą. Tokio formato varžybos Lietuvoje jau yra vykusios anksčiau, tačiau mūsų krašte, Uoginių trasoje tai debiutinis sezonas.

Sekmadienį vyks jau antrasis etapas, todėl tikimės, kad su kiekvienu renginiu vis daugiau žmonių atras vairavimo trasoje malonumą ir čia kiekvieną kartą sugrįš“, – sakė renginio organizatorius Saulius Valiukas.

Kiekvienam dalyviui bus skirti trys važiavimai. Jų metu reikės kaip galima greičiau įveikti tris Uoginių autokroso trasos ratus. Nugalėtojai ir prizininkai nustatomi sumuojant visų trijų važiavimų laikus.

Trasoje dalyviai galės naudoti tik standartines padangas. Vienintelės Sport klasės dalyviams bus leisti naudoti žvyrines padangas, su kuriomis šiemet leidžiama lenktyniauti autokroso varžybose.

Varžybų papildomus nuostatus, registraciją ir dalyvių sąrašą galima rasti paspaudus šią nuorodą. Stebėti „Gravel Cup“ varžybas kviečiami ir žiūrovai. Bilieto kaina – septyni eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas