Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Uoginių autosporto komplekse savaitgalį karaliaus visureigiai ir keturračiai

Rugpjūčio 16-18 dienomis Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse įvyks dar vienerios grandiozinės varžybos. Šįkart autokroso dalyvius čia pakeis bekelės lenktynininkai, kurie varžysis visureigiais bei keturračiais. Varžybas, kurios bus penktasis Lietuvos automobilių pravažumo čempionato etapas, Latvijos „Can Am Trophy“ bei „Mud Race“ šeštasis etapas organizuoja Kupiškio „Auto-moto sportas“ kartu su visureigiu klubu „35 coliai“ rašoma pranešime.
Keturračių varžybos
Keturračių varžybos / Organizatorių nuotr.

Veiksmas Uoginių autosporto komplekse prasidės dar penktadienį vakare. Temstant čia bus surengtos prologo lenktynės TR1, TR2 ir TR3 klasėms, o iš karto po prologo dalyviai leisis į naktinį orientacinio etapo nuotykį.

Šeštadienį prie šių klasių prisijungs ir kitų visureigių kategorijų dalyviai bei itin gausus keturratininkų iš Lietuvos ir Latvijos būrys, kurie taip pat varžysis skirtingose klasėse.

Varžybos baigsis sekmadienį. Dalyvių čia lauks paskutinioji akistata su bekelės distancija, po kurios, sekmadienio popietę paaiškės šio etapo nugalėtojai ir prizininkai.

TR1 klasėje žiūrovai išvys septynis ekipažus, TR2 klasėje varžysis keturi dalyviai. Dar penki duetai registruoti TR3 klasėje. Latviškoje CT1 įskaitoje bus galima išvysti septynis ekipažus. Dviejų „Adventure“ klasių bendras dalyvių skaičius – dešimt ekipažų.

Kur kas gausesnėmis pajėgomis į Uoginius atvyksta keturratininkai. ATV iki 750 kub. cm. įskaitoje paraiškas pateikė septyni dalyviai. Tiek pat jų registruota ir klasėje virš 750 kub. cm. Net vienuolika lenktynininkų startuos ATV Hobby įskaitoje ir net šešiolika ryžosi išmėginti jėgas ATV Hobby+ kategorijoje. Taigi, bendras kovinių vienetų skaičius čia sieks net 75.

Kaip tvirtina šių varžybų organizatorius, Kupiškio „Auto-moto sporto“ klubo vadovas Saulius Valiukas, dalyvių čia laukia išties nemaži išbandymai.

Iš čia dalyviai tikrai išvažiuos atidavę visas jėgas

„Paruošėme puikią trasą. Kaip visada, taip ir šįkart sportininkai gali tikėtis sunkių sąlygų, nes Uoginiuose niekada nebūna lengva. Bus visko – ir vandens, ir durpių, ir klampių vietų. Iš čia dalyviai tikrai išvažiuos atidavę visas jėgas“, – kalbėjo Saulius Valiukas.

Kad Uoginių kompleksą galima drąsiai vadinti žaliuoju pragaru sportininkai jau ne kartą įsitikino. Tai viena sunkiausių distancijų, kurioje yra visko – akmenų, durpių, stačių įkalnių ir nuokalnių, gilių brastų, kuriose galima ir išlošti, ir labai daug pralošti.

Čia ekipažams prireiks ne tik greitos adaptacijos pačiomis sudėtingiausiomis trasos sąlygomis, bet ir šturmanų ištvermės. Būtent jie bekelės varžybose dažniausiai daro sunkiausią fizinį darbą.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Tuo metu keturračių vairuotojams taip pat lengva nebus. Jų trasoje laukia patys įvairiausi organizatorių siurprizai, kuriuos įveikti pavyksta tikrai ne visiems. Praeities etapai parodė, kad nepamatuota rizika ar per didelis pasitikėjimas savimi bei technika gali baigtis nefinišuotomis lenktynėmis.

Į šias varžybas kviečiami ir žiūrovai. Kadangi bekelės varžybos vyksta aplink autokroso trasą esančiame bekelės žiede, čia apstu patogių, saugių ir lengvai prieinamų vietų šios sporto šakos stebėjimui. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?