Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Uoginių autosporto komplekso bekelės ruože – kovos dėl išlikimo ir trofėjų

Kupiškio rajone esančiame Uoginių automobilių sporto komplekse įvyko penktasis Lietuvos automobilių pravažumo čempionato etapas, Latvijos „Can Am Trophy“ bei „Mud Race“ šeštasis etapas. Varžybas čia surengė Kupiškio „Auto-moto sportas“ kartu su visureigiu klubu „35 coliai“ rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kaip ir buvo tikėtasi, etapas pareikalavo itin daug ištvermės tiek iš dalyvių, tiek iš jų technikos. Sudėtinga trasa, kurioje buvo klastingų, klampių vietų, stačių įkalnių bei nuokalnių, durpių, akmenų bei purvo nebuvo lengvai įveikiama.

Čia didelį vaidmenį vaidino ir taktika bei trasos matymas, kadangi nerti stačia galva į dumblo balą ne visuomet buvo geriausias sprendimas. Dalyviai čia per tris dienas turėjo įveikti ne tik bekelės, bet ir orientacinius ruožus.

Galiausiai po trijų lenktynių dienų buvo susumuoti rezultatai ir pasveikinti nugalėtojai bei prizininkai, iš gausaus dalyvių būrio puikiausiai susitvarkę su laukusiais iššūkiais.

Klasėje TR1 nugalėtojais tapo Michail Rakalovič ir Miroslav Braževič. Nors bekelės ruože jie nedemonstravo geriausių rezultatų, tačiau užtikrintai dominavo orientaciniuose ruožuose ir tai jiems garantavo pergalę. Antri šioje įskaitoje liko Rimantas Rupšlaukis su Linu Jaku. Jie vos 1,2 taško pranoko Mantą Beržinį su Sauliumi Detkausku.

TR2 įskaitoje pirmąją poziciją iškovojo Tomas Gužauskas, kuriam talkino Svajūnas Bedalis. Darjuš Kodis ir Andžej Jackevič užfiksavo antrą rezultatą, o trečioje vietoje įsitvirtino Donatas Mockus su Gediminu Želviu.

TR3 kategorijoje niekam vilčių nepaliko latviai Ints Freibergs ir Ints Marcinkevičs. Antroje vietoje liko Jonas Misiūnas ir Laurynas Gecevičius, o trečiosios vietos taurės įteiktos Stasiui ir Domui Eidikoniams.

Latvių čempionato CT1 klasėje dominavo Vadims Seleckis ir Sanita Selecka. Andrejs Brehovs ir Guntis Milzers finišavo antri. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė Edijs Veips ir Janis Skrastins.

Itin gausiai į Uoginius sugužėjo ir keturratininkai iš Lietuvos bei Latvijos. Jie buvo suskirstyti net į keturias klases. Klasėje iki 750 kub. cm. triumfavo Titas Buitkus, už savęs palikęs du latvius – Guntį Lazdinsą ir Janį Burką.

Klasėje virš 750 kub.cm. nugalėtojo taurė taip pat liko Lietuvoje. Ją iškovojo Artūras Šilinskis. Deividas Petrulis iškovojo antrą poziciją, o Kristaps Silinš finišavo trečias.

ATV Hobby klasėje geriausią rezultatą pademonstravo Deividas Kavaliauskas. Evaldas Mingėla lenktynes baigė antras, o trečioje vietoje įsitvirtino Karolis Tautkus. ATV Hobby+ kategorijoje triumfavo Rolandas Mankus. Antrą vietą iškovojo Šarūnas Zaranka. Ramūnas Žukauskas liko trečias.

„Adventure“ klasėje su „gervėmis“ nugalėjo Edvin Kuncevič ir Mihail Fadejev. Šeimyninis tėvo ir sūnaus Alfonso bei Pauliaus Narkevičių duetas iškovojo antrąją vietą, o Irmantas bei Rimvydas Melkūnai džiaugėsi trečiosios vietos trofėjais. Vienintelis ekipažas išdrįso dalyvauti klasėje „Adventure“ be „gervių“ ir buvo tituluotas nugalėtojais. Tai padarė Mantas Kurlavičius ir Deividas Gimbutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai