Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Uoginių bekelės trasa parodė charakterį: kai kurių mechanikų laukia ilga naktis

Šeštadienį Uoginiuose tęsėsi penktadienio vakarą prasidėjęs pirmasis Lietuvos automobilių bekelės sporto čempionato etapas. Pagrindinę varžybų dieną visų klasių dalyviai savo ir technikos galimybes išmėgino organizatorių paruoštoje trasoje. Uoginių autosporto kompleksas šįkart dalyviams nepagailėjo sunkių atkarpų, tad nemažai ekipažų susidūrė su techninėmis problemomis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Šeštadienis – pagrindinė varžybų savaitgalio diena, tad čia veiksmas virė nuo ankstyvo ryto iki pat vakaro. Bekelės žiede, kuris šį kartą pasižymėjo itin dideliu vandens kiekiu, lenktyniavo visų trijų TR kategorijų dalyviai, o prie bekelės vakarėlio prisijungė ir šįkart itin gausiai susirinkusi ATV klasė.

Bekelės žiede kiekvienos klasės dalyviams buvo skirta pusantros valandos. Per šią laiko normą jų tikslas buvo įveikti kuo daugiau ratų, tad kiekvienas įklimpimas ar sustojimas čia kainavo brangų laiką ir, be abejo, svarbius taškus kovoje dėl pozicijų.

ATV klasės dalyviai šeštadienį į bekelės žiedą nėrė net du kartus. Tuo metu po kartą į trasą išvažiavę visų TR kategorijų ekipažai, lenktyniaujantys visureigiais, turėjo ir daugiau veiklos. Jų laukė orientacinės rungtys, kuriose taip pat buvo apstu iššūkių – ne visi virtualūs taškai buvo lengvai pasiekiami.

Taigi, šeštadienį darbo turėjo ir vairuotojai, ir šturmanai, tačiau nereikia pamiršti ir mechanikų. Nemažai dalyvių šeštadienį susidūrė su techninėmis problemomis. Vieniems sustojo varikliai, kitiems neatlaikė pakaba, tad veikiausiai mechanikai šiąnakt bus paskutiniai, kurie eis ilsėtis prieš sekmadienį.

Savo pasirodymą šeštadienį baigė ir atskirose 350 km ilgio orientacinėse varžybose dalyvavusi „Adventure“ klasė. Jiems teko apsilankyti net keliuose rajonuose, mat maršrutą organizatoriai numatė išties geografiškai platų. Čia geriausiai pasirodė daugiausiai taškų surinkęs Rimvydo Dilio ir Povilo Paulausko ekipažas.

Antrą vietą užėmė iš keturių asmenų sudarytas ekipažas – Dovydo Šerno, Juliaus Lelio, Dominykos Geniušaitės ir Urtės Beržinskės ketveriukė. Treti finišavo Alfonsas ir Paulius Narkevičiai.

Keturračiais važiavę dalyviai buvo padalinti į dvi grupes, pagal vairuojamos technikos variklių darbo tūrį – iki 750 kub. cm. ir virš šios ribos. Mažesnio darbo tūrio klasėje triumfavo Mantas Goda, kuris per laiko normą bekelės žiede įveikė daugiausiai ratų. Viena pozicija nuo jo atsiliko Egidijus Urbonas. Trečiosios vietos taurė įteikta Anatolijui Michailovui, kurį organizatoriai taip pat pasveikino ir su gimtadieniu.

ATV klasėje virš 750 kub. cm. triumfavo Tomas Mikulėnas, už savęs palikęs antrosios vietos prizininką Daividą Rudoką bei trečioje vietoje dieną baigusį Deividą Petrulį.

Beje, antrąjį ATV klasės važiavimą teko stabdyti po to, kai nuo keturračio krito vienas iš dalyvių. Į trasą suskubo medikai, tačiau paaiškėjo, kad sportininkas rimtų traumų išvengė. Nors lenktynių jis nebetęsė, tačiau į dalyvių parką grįžo savomis kojomis. Į ligoninę keturratininko gabenti neprireikė.

Tiek „Adventure“, tiek ATV klasių dalyviai buvo apdovanoti ne tik taurėmis bei diplomais, bet ir varžybų rėmėjų – Linos Balčiūnaitės ir Dainiaus Balčiūno ekologinio ūkio grikiais.

Sekmadienį lenktynes tęs visų trijų TR klasių dalyviai. Jų laukia dar pusantros valandos vandeniu užtvindytame bekelės žiede, tad šiandien pademonstruoti rezultatai dar gali pasikeisti į vieną ar kitą pusę.

Sekmadienį pusdienį trasoje praleidę dalyviai po pietų bus apdovanoti ne tik už pasirodymą Uoginiuose. Čia bus įteiktos ir praėjusio sezono čempionų ir nugalėtojų taurės.

Beje, varžybų organizatoriai „Kupiškio auto-moto sportas“ bei „35 coliai“ kartu su dalyviais rengia staigmeną į apdovanojimų įteikimo ceremoniją atvyksiantiems garbiems svečiams – LASF prezidentui Egidijui Janavičiui bei lenktynininkui Vaidotui Žalai. Jie informuoti apie tai, kad pasiimtų prastesnių rūbų komplektą. Koks siurprizas ruošiamas – galima numanyti, tačiau organizatoriai palieka intrigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas