Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoginių trasoje – grandiozinis autosporto sezono uždarymas: tarp 180 paraiškų – ir Dakaro dalyviai

Jau artėjantį sekmadienį Kupiškio rajone, Uoginių autosporto komplekse bus surengtas 2024-ųjų metų automobilių sporto sezono uždarymas. Jį čia tradiciškai organizuoja Kupiškio „Auto-moto sportas“ kartu su visureigių klubu „35 coliai“ bei keturratininkų klubu Utenos „ATV Purvo šernai“. Renginys jau dabar sulaukė didžiulio dalyvių dėmesio – keturiose skirtingose disciplinose prie starto stos beveik 180 dalyvių.
Autosporto sezono uždarymo varžybos Uoginiuose
Autosporto sezono uždarymo varžybos Uoginiuose / Organizatorių nuotr.

Tradiciškai sezono uždarymo metu vyks automobilių kroso, visureigių bekelės bei keturračių varžybos, o šiemet prie šių disciplinų prisijungė ir sodo traktoriukų varžybų dalyviai. Jiems taip pat suformuota atskira trasa.

Visą sekmadienį besitęsiantis veiksmas nepaliks abejingų, o kiekvienos sporto šakos entuziastas čia ras jam patinkančių vaizdų. Autokroso trasoje lenktyniaus automobilių kroso klasių dalyviai, visureigiai bei keturratininkai kovos kultiniu jau tapusiame Uoginių bekelės žiede, kuris pramintas žaliuoju pragaru.

Į Uoginius atvyksta ir Dakaro ralio trijulė – Vaidotas Paškevičius, Tomas Gužauskas ir Slavomir Volkov. Vaidotas Paškevičius žiūrovams pristatys savo sportinį visureigį „Hummer“, su kuriuo yra laimėjęs ne vieną trofėjų ralio reido varžybose. Tuo metu Tomas Gužauskas su Slavomir Volkov stačia galva ners į bekelės nuotykius kaip dalyviai viename ekipaže.

Įdomu tai, kad iš šios Dakaro trijulės vienintelis Slavomir Volkov iki šiol nėra bandęs tikrosios bekelės ir Lietuvos pravažumo čempionato etape Uoginiuose naudojamų greičio ruožų.

Be to, organizatoriai pasirūpins ir momentiniu fotoaparatu, tad visi žiūrovai galės nusifotografuoti su savo favoritais ir iškart gauti nuotrauką.

Tie, kurie daugiau dėmesio norės skirti autokroso varžyboms, čia išvys išties solidų būrį sportininkų. Pirmą sykį Uoginiuose lenktyniaus ir „Extreme Junior“ kategorijos dalyviai su mažais, bet labai greitais, „britvų“ variklius turinčiais bagiais. Ši klasė itin populiari Latvijoje, o joje lenktyniauja ir keletas jaunųjų lietuvių, išaugusių „Mini Buggy“ kategorijos techniką ir sėdusių į galingesnius bagius. Šioje klasėje iš viso varžysis 16 sportininkų.

14 dalyvių lenktyniaus „Mini Buggy“ klasėje, o dar 4 jaunieji sportininkai startuos kėbulinių automobilių įskaitoje „1600 Junior“.

1600 grupėje startuos 8 dalyviai. Net 29 lenktynininkai trijuose skirtinguose pogrupiuose lenktyniaus klasėje 2000, kol galiausiai patys greičiausi susitiks finale. „Super 2000“ klasėje dėl pozicijų rungsis 14 lenktynininkų. Dar 6 startuos galine ašimi varomais automobiliais. Išties solidžiai atrodo pati galingiausia klasė „Open 3500“. Čia tarp 14 sportininkų bus galima išvysti ir nemažai latvių bei visą Aukštaitijos „Supercars“ elitą ir net autosporto komentatorių Tomą Markelevičių, kuris sės į savo kovinį „Audi S6“ lainerį.

Damų įskaitoje dėl sezono pabaigos taurių varžysis devynios merginos, o galiausiai dieną autokroso trasoje vainikuos vieną sykį per metus matomas ir tik Uoginiuose rengiamas „Mechanikų“ važiavimas.

Šioje klasėje lenktynininkai nedalyvauja – automobilius čia vairuoja jų mechanikai, visą sezoną dirbę prie technikos galiausiai jie turi progą ir patys išmėginti savo sportininkų „darbo kabinetą“. Paraiškas lenktyniauti čia pateikė jau 15 mechanikų.

Kol trasoje virs autokroso batalijos, Uoginių bekelės žiede irgi bus karšta. Keturračių įskaitoje iki 750 kub. cm. jau yra gauta 10 paraiškų. 11 sportininkų registravosi į galingesnę klasę virš 750 kub. cm. Beje, su šių klasių apdovanojimais kartu vyks ir Lietuvos pravažumo taurės metinės įskaitos nugalėtojų bei prizininkų, vairuojančių keturračius, pagerbimas.

Visureigių bekelės fanai Uoginiuose galės stebėti kovą TR1, TR2 ir TR3 klasėse. Jose iš viso registruoti 7 dalyviai. Standartinių visureigių dviejose kategorijose lenktyniaus dar 13 ekipažų. Sodo traktoriukų lenktynėse savo jėgas išmėgins 7 dalyviai.

Taigi, tokie dalyvių skaičiai jau dabar byloja, kad Uoginių autosporto komplekse įvyksianti Lietuvos autosporto sezono uždarymo šventė bus išties grandiozinė, o geros emocijos čia bus garantuotos tiek patiems dalyviams, tiek žiūrovams.

Organizatoriai pasirūpino ir papildomais prizais, o vienas iš varžybų rėmėjų Arnas Balaišis vienos iš klasių laimėtojui įteiks dvi sportines padangas.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Žiūrovų organizatoriai laukia jau nuo 10 val. Įprastai tokiu laiku dar vyksta chronometruojami važiavimai, tačiau šįkart jų nebus. Dalyviai į pirmą kvalifikaciją rikiuosis starto pozicijas nustačius burtų keliu. Būtent tai irgi įneša papildomą prieskonį, nes kartais greitesni sportininkai atsiduria gale, o lėtesni turi progą išmėginti pirmąsias eiles.

Varžybų pradžia numatyta 10.30 val. Bilieto kaina žiūrovams – dešimt eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas