Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

V.Jurkevičius ir A.Paliukėnas stojo padėti motociklininkui: jis išgabentas sunkios būklės

Antroji Dakaro diena nebuvo lengva daugumai lietuvių. Tačiau vienas ekipažas sako, kad diena buvo gera. Tai Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas. Prologe jie buvo 52, pirmajame greičio ruože – 38, o antrajame šoktelėjo dar aukščiau. Tačiau gerus rezultatus užgožė emocijos, kai ekipažas stojo padėti susižeidusiam motociklininkui. Šis sunkios būklės išgabentas į ligoninę.

Vladas su Aisvydu su kiekviena diena kol kas tik gerina savo pozicijas Dakare.

Po antrojo greičio ruožo V.Jurkevičius sakė, kad sekėsi jame visai neblogai.

„Važiavome trumpiau nei vakar. Bet daug malonesnis ruožas. Akmenų buvo, bet ne tiek daug. Galėjom greičiau pavažiuoti, sekėsi tikrai neblogai. Smulkių klaidelių pridarėme, bet šiaip, sakyčiau, sekėsi neblogai.

Padangą vėl pramušėm, bet pervažiavime vidury greičio ruožo, tai laiko nepraradom“, – pasakojo Vladas.

Jau bivake Vladas šypsojosi: „Automobilis vis dar lekia geriau, negu mes. Su automobiliu viskas super, jokių nusiskundimų. Sunku net įsivaizduoti, kiek jis gali atlaikyti, nes antra diena tiek daug kilometrų, tokiomis sąlygomis, o mašinai nieko."

Vietomis jie jau lekia greitai, bet štai kopose dar važiuoja per lėtai, sakė Vladas.

Sustojo padėti motociklininkui

Vis dėlto šis etapas atnešė ne tik malonių įspūdžių. Vladas pasakojo, kad likus apie 20 km iki ruožo galo, juos susistabdė keli motociklininkai: „Prašė pagalbos. Tai sustojom. Vienam bičui reikėjo medicininės pagalbos... Bet kiti jau sakė, kad blogai jam ten baigėsi. Tai pastovėjom, bet kadangi niekuo padėti negalėjom, tai išvažiavom.

Toks nemalonus ruožo finišas buvo dėl to.“

Laiką, kurį ekipažas praleido prie motociklininko, jiems turėtų kompensuoti.

Dakaro ralio organizatoriai paskelbė, kad ispanų motociklininkas Carlosas Falconas (Nr. 135) incidentą patyrė 448-ame greičio ruožo kilometre. Iš paskos važiavę motociklininkai iškvietė jam pagalbą ir ispanas buvo sraigtasparniu išgabentas.

Anot organizatorių, ispanas yra sunkios būklės ir išgabentas į Al Duvadimi ligoninę. Daugiau informacijos žadama netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas