Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 02 /20:25

V.Žala po nesėkmių kupinos dienos: kova bendroje įskaitoje nubraukta, dabar turim „pušinti“ iki galo

Vaidotui Žalai antrasis šių metų Dakaro greičio ruožas įsimins ilgam kaip itin nesėkmingas. Jis pramušė visus atsarginius ratus, ilgai laukė pagalbos sunkvežimio, o tada dar lūžo ir priekinis diferencialas. Tad laiku trasos ekipažas jau niekaip nespės įveikti, todėl traukia tiesiai į bivaką. Antradienį tikimasi pasinaudoti „džokerio“ teise grįžti į Dakarą.

Visos Dakaro naujienos yra čia.

Dakaro gerbėjams pirmadienį Lietuvos lenktynininkai dovanų turėjo mažai. Tik Laisvydas Kancius, nors ir apdaužęs savo keturratį, finišą pasiekė aukštoje penktoje pozicijoje.

Gintas Petrus irgi gerokai pagerino savo pozicijas ir aplenkė net kelis Dakaro lyderius, savo ritmu važiuoja ir Tomas Jančys, tačiau nė vienas iš šių lenktynininkų į pirmą dešimtuką nesitaiko.

Kitiems diena buvo kur kas blogesnė. Strigęs Rokas Baciuška kovoja ir mėgina finišuoti kuo aukščiau.

Benediktas Vanagas irgi buvo sustojęs, tačiau jo komanda tikina, kad viskas yra gerai ir ekipažas juda finišo link, kur ir papasakos, kas jiems nutiko.

O štai Vaidotas Žala pirmadienį apibūdina paprastai: „Pekla“.

Sportininkas pranešė, kad trasoje jis ne tik pramušė visus atsarginius ratus, bet vėliau lūžo dar ir priekinis diferencialas. Tad dabar komanda judėti gali, tačiau paskaičiavo, kad iki duotos laiko normos pabaigos nespės įveikti greičio ruožo, todėl pasuko tiesiai link bivako.

„Tai dabar trumpa santrauka tokia, kad šimtajame kilometre pramušėme trečią, paskutinę, padangą ir netekome visų dviejų atsarginių ir su trečia teko sustoti. Laukėme techninės pagalbos sunkvežimio tris valandas, taip išėjo, kad kartu su G.Chicheritu sustojome, kilometro skirtumas. Kai atvažiavo sunkvežimis, atvežė tik du ratus.

G.Chicheritas pasileido link S.Loebo, nes jis irgi pramušė visus ratus. Mes sulaukėme kito sunkvežimio dar už dešimt minučių, pasiėmėme du ratus ir atrodė, kad planas pavyks, tilpsime į laiko normą įveikti trasą, bet pravažiavome pakankamai ramiai dar apie 10 km ir nukrito priekinis difas ant apsaugos, nulūžo visi keturi varžtai.

Tada turėjome dar porą valandų reikalų, nes reikėjo priekinius pusašius nuimti, priekinį difą išimti, tada su galine pavara atvažiavome 20 km iki neutralizacijos ir dabar žinome, kad nebespėjame pagal laiko normą įveikti trasos. Šiandien mes jau viskas, važiuojame tiesiai į bivaką“, – pasakojo V.Žala.

Kas komandos laukia toliau? Anot Vaidoto, antradienį reikės naudotis „džokerio“ teise, kuri leistų grįžti į lenktynes, tačiau kovoti dėl aukštų pozicijų jau galimybės nebūtų: „Nežinau, kaip su taisyklėmis bus, reikės pasitarti. Bet kadangi jau nebespėjame trasos įveikti pagal numatytą laiko normą, važiuojame tiesiai į bivaką.“

Pirmadienio vakarą tiesioginėje transliacijoje Šiaulių banko feisbuko paskyroje V.Žala sakė, kad „rytoj ketiname pamėginti kitokį slėgį padangose“. Vadinasi, komanda planuoja važiuoti toliau.

„Mūsų kova bendroje įskaitoje nubraukta, dabar mūsų užduotis paprasta – pušinti iki pat galo kiekviename greičio ruože ir pasižiūrėti, ar mūsų tempas atitinka bendrą lygį čia. Ir sukaupti patirties kilometrus su šituo automobiliu, nes mums tai pirmos varžybos su tokia technika.

Matyt, dar daug darbo reikia įdėti, susipažinti su padangomis, su slėgiu ir su specifika valdymo įvairiomis sąlygomis. Tokia ir bus mūsų užduotis“, – sakė lenktynininkas.

Jis teigė, kad nori kuo labiau išmėginti automobilį, pajusti jo galimybes. Tad važiuoti namo neketina.

Antradienį V.Žala startuoti turėtų gerokai žemiau, tačiau teigė besitikįs, jog tai nebus itin žema pozicija, nes pastumdymas vyksta pagal ankstesnės dienos startą, o kadangi visi keturi BRX automobiliai startavo aukštai, tai neturėtų ir toliau ta vieta būti labai žema.

„Norime pasižiūrėti, ar pirma diena buvo tik atsitiktinumas, ar mes galime taip važiuoti“, – sakė jis.

Pirmąjį Dakaro greičio ruožą V.Žala įveikė itin sėkmingai – buvo penktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas