Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vaidotas Žala keičia pasiruošimo Dakarui planą: į Dakaro ralį vyksta kitu keliu, be iškilmingų palydų

Oficialių Vaidoto Žalos palydėtuvių, kaip ir kasmet, Vilniaus oro uoste nebus. Prieš iki šiol vykusius Dakaro ralius Vaidotas palydėtuvių metu artimiausius bendražygius vaišindavo mamos keptais kibinais. Toks būdavo šeimos palaiminimas ir pastiprinimas – kad V.Žala nebūtų alkanas ir išlaikytų kovinę dvasią.

Visa informacija apie Dakaro ralį ir lietuvius jame

Tačiau šiemet Vaidotas Žala kibinus valgys vienas. Ir, panašu, ne Saudo Arabijoje, o Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), Dubajaus kopose.

Gruodžio 21 d. Vaidotas automobiliu išvyksta į Rygą, o iš ten lėktuvu skris į Dubajų. Būtent Dubajuje lenktynininkas pabaigs pasiruošimą Dakaro raliui. Ten išsinuomos bagį arba visureigį ir pasivažinės po kopas „nesportiniu režimu“.

„Noriu priprasti prie karščio ir kopų reljefo, nes akis per metus praranda įgūdžius“, – sakė Vaidotas Žala.

Tik gruodžio 27 d., kaip ir dauguma Dakaro dalyvių, keliaujančių iš Lietuvos per Frankfurtą arba Stambulą, Vaidotas pakils iš Dubajaus ir po dviejų valandų nusileis Džidoje. Gruodžio 29 d. Vaidoto ir Paulo Fiuza jau laukia treniruotės „Prodrive Hunter“, o kovinis krikštas – jau gruodžio 31 d. Taip, šiais metais Dakaro ralis startuoja neįprastai anksti!

Tiesa, kompaniją JAE kopose Vaidotui palaikys Gabrielė Martirosian. Tačiau ji į Dakarą nevyks, gruodžio 27 d. grįš į Lietuvą.

Neoficialias išleistuves Vaidotui Žalai surengė įmonė „Teltonika“, Molėtuose įsikūrusiame įmonės Technologijų centre. Būtent šios įmonių grupės įkūrėjas ir prezidentas Arvydas Paukštys paskatino Vaidotą Žalą ieškoti konkurencingesnio automobilio ir kovoti Dakare dėl aukštos pozicijos.

VIDEO: Tyliai, bet ryžtingai: neoficialios Vaidoto Žalos išleistuvės Molėtuose

Paklaustas, ar Vaidotui reikės psichologo, kad atlaikytų psichologinį spaudimą, A.Paukštys sakė, kad V.Žala yra patyręs pilotas ir turi susitvarkyti su įtampa ir atsakomybe pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas