Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V.Žala po antrojo greičio ruožo pyko ant brazilo: turėjome labai pavojingų momentų

Antroji Dakaro ralio diena lietuviams nebuvo tokia smagi kaip pirmoji. Ir Benedikto Vanago, ir Vaidoto Žalos, ir Laisvydo Kanciaus rezultatai kuklesni. Patys sportininkai neslėpė, kad diena buvusi ne iš lengvųjų. V.Žala papasakojo ir apie labai pavojingus momentus važiavimo metu.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Ankstyvą sekmadienio rytą lenktynininkai Dakaro ralyje pradėjo startuodami viename ilgiausių šio maratono greičio ruožų – iki bivako Al Duwadimi mieste dalyviams teko įveikti 192 kilometrus pervažiavimų ir 463 kilometrų greičio ruožą.

Benediktas Vanagas sako, kad turėjusi būti labai gera diena tokia nebuvo, vis dėlto belieka džiaugtis, kad ekipažas reikalų ypatingai nepagadino. Tad ketina išsilaižyti ir judėti pirmyn.

Plačiau – B.Vanagas po antrojo greičio ruožo: išsilaižysime žaizdas ir keliausime į priekį.

Laisvydui Kanciui koją kišo prasta savijauta. Apie tai daugiau informacijos tikimės turėti jau netrukus.

Vaidotas Žala po finišo sakė, kad diena buvo sunki, su daug streso.

„Pradžioj paklydom, apie 10 minučių. Tada prakirtau ratą, dar dvi minutės. Po to lėkėm kaip pasiutę, nes reikėjo atgroti skirtumą.

Tas lėkimas tikrai pareikalavo daug jėgų.

Taip pat daug streso buvo dėl paskutinių lenkimų. Nes vienas „Toyota“ ekipažas tiesiog iš principo nenorėjo praleisti. Bandėm jėga prasibrauti, turėjom tokį labai pavojingą momentą. Po to vėl bandėm lenkti, vėl vos nesusidūrėm. Žodžiu, toks idiotiškas procesas, nesuprantu, ką žmonės nori įrodyti“, – piktinosi Vaidotas.

Jo teigimu, kartais atrodo, kad taisyklės galioja ne visiems.

Vaidoto minimas vairuotojas yra brazilas Lucasas Moraesas. Vyrai aiškinosi ir po finišo, bet brazilas pareiškė, kad nesupranta, kodėl V.Žala taip norėjo lenkti, nes esą jis vis tiek greitesnis už lietuvį.

„Bet bendrai paėmus, diena nebloga, dalį laiko atsigrojome, kurį buvome pametę beklaidžiodami. Rytojui, manau, turėsime visai neblogą starto poziciją ir bendras laikas dar tikrai proto ribose“, – sakė lenktynininkas.

Tiesa, dar sunkesnė diena buvo kitiems „X-raid“ ekipažams: lenkas H.Holowczycas smūgio metu apgadino pakabą ir dabar trasoje laukia pagalbos, o portugalas P.Navarro vertės ir taip pat laukia technikų su dalimis.

Šturmanas Paulo Fiuza pasakojo, kad navigacija šiandien buvo itin sudėtinga: „Pasimečiau startiniame taške, praradome gal dešimt minučių, nes nusukome ne į tą kanjoną.

Tai kartais nutinka, bet paskui viskas ėjosi puikiai, Vaidotas stipriai spaudė. Pramušėm vieną padangą, bet ir tai kortų nesumaišė.“

Komanda džiaugėsi, kad rytoj turės neblogą starto poziciją, o bendras laikas taip pat tenkina.

Preliminariai Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza sekmadienį yra 14-i. Laimėjo šį etapą Stephane'as Peterhanselis su „Audi“, antras liko Sebastienas Loebas, o trečioje vietoje – S.Quintero. Benediktas Vanagas užfiksavo 24 laiką automobilių įskaitoje, o V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas 32-i.

Pirmadienį dalyvių laukia net 295 kilometrai pervažiavimuose ir 438 kilometrų greičio ruožas, susidedantis iš akmenuotų sekcijų ir painios navigacijos tarp kopų. Negana to, rytojaus vakare mechanikai turės tik dvi valandas tvarkyti techniką, paskui ji bus įvaryta į uždarą parką prieš maratono bivaką.

VIDEO: Vaidoto Žalos komentaras po prologo: tai lyg šachmatų partija
VIDEO: Vaidotas Žala apie pirmą greičio ruožą, degalų patikrą ir naują beretę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas