Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 31 /17:55

Vengriška „Formulės 1“ versija: M.Verstappenas atsikovojo lyderio poziciją, „Mercedes“ švenčia podiumą

Daugeliui galbūt atrodė, kad „Red Bull“ šį sezoną uždominuos, ir F1 intriga baigsis. Nieko panašaus – „Mercedes“ pakilo kaip Feniksas iš pelenų. Bet ką galvoja „Ferrari“ vadovai?
Formulė 1, Vengrijos GP
Formulė 1, Vengrijos GP / „Scanpix“ nuotr.

Nors „Ferrari“ savo gerbėjams žadėjo Vengrijoje laimėti dvi pirmas vietas, strateginės klaidos nustūmė komandą žemyn. Antras ir po sekęs būtinas trečias sustojimas tikrai buvo ne į naudą. Ch.Leclercas su kietomis padangomis atrodė labai silpnai, nors turėjo puikius šansus netgi laimėti. Lenktynių svarbiausių akimirkų vaizdo įrašas.

Puikus „Mercedes“ pasirodymas. L.Hamiltonas, kaip visuomet, sako, kad tik DRS problemos sutrukdė laimėti pirmą vietą. Bet, sutikite, matyti abu „Mercedes“ pilotus ant podiumo antras lenktynes iš eilės – fantastiškas komandos pasiekimas.

O Maxas – jis artėja prie čempiono titulo. Nors skundėsi sankaba, bet džiaugėsi teisinga sustojimų taktika.

Komandinėje įskaitoje susidėliojo tokia situacija: „Red Bull“ – 431, „Ferrari“ 334, „Mercedes“ – 394 tšk.

Taip dabar atrodo pilotų įskaita:

Kitos lenktynės – Belgijoje po mėnesio, rugpjūčio 28 d.

Finišas. 28-oji Maxo Verstappeno pergalė ir jau 8-oji šiame sezone. Paskui jį – abu „Mercedes“ pilotai jau antrose lenktynėse iš eilės: L.Hamiltonas ir G.Russelas. C.Sainzas ketvirtas, S.Perezas penktas.

Tašką už greičiausią ratą pelno L.Hamiltonas. „Ferrari“ stovykloje – liūdnos nuotaikos.

69/70. Lenktynės tęsiamos.

68/70. V.Bottas pasivažinėjo už trasos ribų, boldas nevažiuoja. Virtualus saugos automobilis.

65/70. G.Russelas praleidžia greitesnį L.Hamiltoną. Bet kuriuo atveju, du „Mercedes“ pilotai bus ant podiumo. M.Verstappenas atsiplėšęs 10 sek.

S.Vettelis dėl P10 kovoja su L.Strollu.

63/70. Po 14-to posūkio C.Sainzas važiuoja kiek neužtikrintai. Iš jo trečią vietą atima L.Hamiltonas. Jis vejasi komandos draugą G.Russelą (P2).

60/70. Lengvai lynoja, bet padangų keisti nereikia. L.Hamiltonas (P4) lipa ant kulnų C.Sainzui (jo padangos šiek tiek blogesnės). bet C.Sainzas vejasi G.Russelą. Taigi laukia įdomi kova.

54/70. Ch.Leclerco klaida 14-ame posūkyje, tuo naudojasi G.Russelas ir jį lenkia. Charlesas kviečiamas į boksus ir grįžta su raudonomis padangomis. Su baltomis važiavo prastai. Grįžta į P6.

52/70. L.Hamiltonas neria į boksus. Lyderiu tampa M.Verstappenas. Bet neaišku, ar atlaikys padangos. Primename, jis startavo iš P10.

Ch.Leclercas nelabai gerai susikalba su kietomis padangomis. Taigi jo antroji vieta kol kas su klaustuku.

48/70. C.Sainzas renkasi raudonas padangas ir grįžta paskui G.Russelą į P5. Kol kas lyderių penketukas: Hamiltonas (nestojęs antrą kartą), Verstappenas, Leclercas, Russelas, Sainzas.

D.Ricciardo susistumdo su L.Strollu. Pastarasis apsisuka. Danielis gauna 5 sek. baudą.

45/70. Maxas vėl gražiai aplenkia Charlesą ir peršoka į P3. Pirmieji du pilotai – Sainzas ir Hamiltonas – dar nestoję antrą kartą. Taigi viskas prieš akis.

41/70. Dovana Ch.Leclercui - M.Verstappenas apsisuka posūkyje ir praleidžia varžovą.

S.Perezas irgi stoja keisti padangų. Trumpas geras sustojimas, pozicijos P6 jis nepraranda. Rikiuotė: Sainzas, Hamiltonas, Leclercas, Verstappenas, Russelas.

40/70. Ch.Leclercas grįžta iš boksų su baltomis kietomis, o G.Russelas – su geltonomis vidutinio kietumo. Jis grįžta už M.Verstappeno. M.Verstappenas pasiveja C.Sainzą ir lenkia.

Lyderių penketukas: Sainzas, Hamiltonas, Verstappenas, Leclercas, Russelas.

38/70. Lietaus debesų beveik nėra, bet vis nukrenta pora lietaus lašų. G.Russelas sako, kad slidu. M.Verstappenas stoja ir vėl renkasi geltonas padangas. Įkandin stoja G.Ruselas.

31/70. Ch.Leclercas lenkia G.Russelą išore ir tampa lyderiu. Prie „Mercedes“ piloto artėja ir C.Sainzas. Jam iš paskos – M.Verstappenas.

27/70. „Ferrari“ turi pranašumą lėtuosiuose posūkiuose. Tad turi šansų pavyti „Mercedes“. Ch.Leclercas sėdi ant uodegos G.Russelui. Labai graži dvikova, G.Russelas sumaniai ginasi.

22/70. Ch.Leclerco pirmasis sustojimas, išvažiuoja į trasą geltonomis. Lyderių rikiuotė: Russelas, Leclercas, Sainzas, Verstappenas, Oconas.

F.Alonso renkasi eksperimentą – baltas kietas padangas.

Kol kas nestoję nė karto – V.Bottas ir G.Zhou. E.Oconas su F.Alonso (Alpine) pešasi dėl pozicijų ir užleidžia vietą D.Ricciardo...

20/70. L.Hamiltonas stoja keisti padangų ir užleidžia vietą rikiuotėje M.verstappenui. Visi, išskyrus K.Magnusseną (baltos) važiuoja geltonomis padangomis.

17/70. G.Russelas ir M.Verstappenas toja keisti padangų geltonomis. Georgeui reiks lenkti E.Oconą (P5), Maxas važiuoja paskui Alonso (P8).

S.Perezas vienintelis trasoje lieka su raudonomis minkštomis padangomis.

15/70. Y.Tsunoda pradeda minkštų padangų keitimo maratoną.

„Ferrariai“ vejasi G.Russelą.

8/70. M.Verstappenas aplenkia E.Oconą. Prieš jį – L.Hamiltonas (P5). prieš tai sudorojo F.Alonso.

4/70. Žadėtas lietus aplenkė trasą. Tai – bloga žinia, važiuojantiems minkštomis raudonomis padangomis, nes greitai reikės stoti. Maxas Verstappenas P8 važiuoja priešais S.Perezą ir atakuoja F.Alonso. Netrukus aplenkia.

O G.Russelas su raudonomis padangomis gerokai pabėgęs nuo C.Sainzo.

1/70. Pirmas kontaktas.

Startas. Laukia 70 ratų. C.Sainzas vos neaplenkė G.Russelo, o L.Norrisas – Ch.Leclerco. Abu „Red Bull“ pakyla po 2 pozicijas, Sergio Perezas aplenkė Maxą Verstappeną.

Labai neįprasta starto rikiuotė. Pirmasis – G.Russelas (Mercedes). Jam iš paskos – C.Sainzas ir Ch.Leclercas. „Buliai“ – tik P10 ir P11.

Pusė pilotų startuoja su raudonomis minkštomis padangomis. Jiems, akivaizdu, reikės stoti du kartus.

P.Gasly startuoja iš galo, nes keitė variklį.

Po starto prognozuojamas maždaug 10 min lietus.

Apie kvalifikaciją skaitykite čia: kodėl nesisekė „Red Bull“

Turnyrinė lentelė

Trumpai peržvelkime turnyrinę lentelę. Jei „Ferrari“ pasitemps, o „Red Bull“ vėl turės bėdų su technika, teoriškai čempionato nugalėtoju gali tapti ir Charlesa Leclercas.

F1 turnyrinė lentelė prieš Vengrijos GP
F1 turnyrinė lentelė prieš Vengrijos GP

Tačiau komandinėje įskaitoje „Mercedes“ rimtai grasina pavyti raudonuosius.

F1 turnyrinė lentelė prieš Vengrijos GP
F1 turnyrinė lentelė prieš Vengrijos GP

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas