Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeštasis Dakaro ralio etapas įpusėjo: keturi lietuvių ekipažai įsikūrė trijuose skirtinguose bivakuose

Ketvirtadienį Dakaro ralio dalyvių laukė pirmoji, dvi dienas truksiančio „48 Chrono“ maratono diena. Tai šeštasis iš dvylikos greičio ruožų, numatytų 2024-ųjų metų Dakaro ralyje.
Benediktas Vanagas kopose
Benediktas Vanagas kopose / MMPHOTO nuotr.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

15:40

Lenktynių fazė stabdoma. Keturi lietuvių ekipažai sustojo trijuose skirtinguose bivakuose, iš kurių rytoj tęs lenktynes. Benediktas Vanagas šiandien tarp lietuvių įveikė didžiausią atstumą – beveik 400 km ir sustojo katvirtame bivake iš septynių. Preliminariai jis po šios dienos užima 14-ą vietą.

„Kopos man patinka ir jose labai gerai jaučiuosi, bet 7 valandos be sustojimo tikrai yra, ką veikti“, – komentavo B.Vanagas.

Vaidotas Žala, kuris šiandien turėjo keletą neplanuotų sustojimų smėlynuose, stojo trečiame bivake. Jis klasifikuojamas 28-oje vietoje.

Antrame bivake įsikurs Gintas Petrus su Jose Marques (35 vieta) ir Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu (37 vieta). Jie įveikė kiek mažiau nei 300 kilometrų.

Penktajį bivaką šiandien pasiekė tik trys pilotai – M.Ekstromas, N.Al-Attiyah ir G.Chicheritas.

Penktadienį dalyviai tęs lenktynes ir sieks įveikti jiems likusį maršrutą iki finišo. Iš viso šio dviejų dienų „Chrono“ maratono ilgis siekia per 550 km.

 

15:11

WP8 taške Vaidotas Žala pasirodo nuo lyderio atsilikdamas net 1 val. 39 min. Panašu, kad ekipažas vėl sugaišo nemažai laiko kopose ir balansuoja trečiame dešimtuke.

15:07

WP9 taške pasirodė ir Benediktas Vanagas, kuris čia lyderiui pralaimėjo 49 min. Jis turėtų išlikti panašioje pozicijoje kaip iki šiol – 16-oje vietoje.

15:05

Paaiškėjo, kas nutiko Stephane`ui Peterhanseliui su „Audi“, kuris trasoje prastovėjo beveik dvi valandas.

Jų ekipažas numontavo padangą, o kai norėjo pasikeisti ratą suprato, kad keliant automobilį sugedo jų automatinė pakėlimo sistema. Rankinio keltuvo komanda neturėjo.

Be to, sugedus hidraulinei pakėlimo sistemai ekipažas neteko ir vairo stiprintuvo.

14:44

WP8 taške Benediktas Vanagas ir toliau važiuoja stabiliai. Jo atsilikimas nuo lyderio siekia 45 min., o preliminari vieta – greta TOP15.

14:12

WP5 taške V.Jurkevičiaus deficitas nuo lyderio – 1 val. 19 min., G.Petraus – 1 val. 4 min.

13:38

Stephane`as Peterhanselis sustojęs jau daugiau nei valandą. Veikiausiai jis dabar laukia sunkvežimio, kurio ekipažas bandys sutvarkyti „Audi“ gedimą. Kas konkrečiai sulaužyta automobiliui kol kas informacijos nėra.

13:30

Benediktas Vanagas ir toliau braunasi per kopas. WP6 tašką jis pasiekė lyderiui pralaimėdamas 39 minutes. Greičio ruože kol kas pirmauja Carlosas Sainzas su „Audi“.

13:21

WP4 taške Vladas Jurkevičius lyderiui pralaimi 1 val. 9 min. Gintas Petrus čia pat fiksuoja 51 min. atsilikimą nuo lyderio.

12:48

Problemų turi Stephane`as Peterhanselis su „Audi“. Jis jau 25 minutes stovi tarp WP4 ir WP5. Kol kas nėra informacijos, kad konkrečiai nutiko šiam ekipažui. Nurodoma, kad jie turi techninių problemų.

12:46

WP3 taške Gintas Petrus yra 34-as, Vladas Jurkevičius – 42-as.

12:45

WP5 taške Benediktas Vanagas pasirodo nuo lyderio atsilikdamas 22 min. Tai preliminariai yra 13 vieta. Tuo metu Vaidotas Žala šiame taške fiksavo 46 minučių atsilikimą nuo lyderio.

11:53

WP2 taške Gintas Petrus lyderiui nusileidžia 19 min., Vladas Jurkevičius – 29 min.

11:43

WP4 taške Vaidotas Žala lyderiui nusileidžia 42 min. ir kol kas pretenduoja tik į maždaug 30-ą poziciją.

11:28

WP4 tašką Benediktas Vanagas pasiekė nuo lyderio atsilikdamas 15 min. ir tai preliminariai yra 11-12 vietos.

11:13

Greičio ruože kol kas lyderiauja ispanas Carlosas Sainzas su „Audi“.

11:06

Antrame kelio taške Vladas Jurkevičius lyderiui nusileidžia 29 min. 45 sek.

VIDEO: Roko Baciuškos ir Vlado Jurkevičiaus ekipažų startas šeštą dieną

 

11:02

Vaidotas Žala pajudėjo ir pasiekė trečiąjį kelio tašką. Dėl kokių priežasčių lietuvis buvo sustojęs nėra aišku, tačiau jis nuo lyderio atsilieka jau 37 min.

10:49

Vaidotas Žala stovi jau 20 min.

10:40

Vaidotas Žala stovi jau 11 minučių.

10:38

Tuo metu Benediktas Vanagas trečiąjį kelio tašką pasiekia lyderiui nusileisdamas beveik 11 min.

10:38

Trasoje sustojo ir jau kelias minutes stovi Vaidotas Žala. Kol kas neaišku, kas įvyko. Gali būti, kad ekipažas tiesiog įklimpo ant kopos.

10:36

Pirmą kelio tašką pasiekė ir Gintas Petrus. Jis nuo lyderio čia atsiliko 16 min. ir preliminariai yra 36-as. Kopose strigo, kurį laiką stovėjo ir, veikiausiai, automobilį atsikasinėjo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Jie pirmąjį kelio tašką pasiekė lyderiui nusileidę 27 min. ir yra 44-oje vietoje.

09:54

WP2 taške Vaidotas Žala demonstruoja 5 min. 38 sek. atsilikimą nuo lyderio. Benediktas Vanagas vis dar atsilieka minute.

09:44

Paaiškėjo, kad Y.Al-Rajhi 51 kilometre patyrė avariją, apsivertė ir smarkiai apgadino savo „Toyota“. Kova dėl Dakaro nugalėtojo vardo jam baigėsi. Jis ketina sugrįžti į „Dakar Experience“ kategoriją po poilsio dienos, tačiau dėl podiumo jau nebekovos.

Avarijos padarinius galite pamatyti paspaudę čia.

 

09:29

Trasoje jau kurį laiką stovi Y.Al-Rajhi, kurio tempas etapo pradžioje buvo trejetuke 

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: po pirmųjų „Empty Quarter“ kopų lietuviams prireikė tablečių

 

09:17

Gintas Petrus su Jose Marques prieš startą susidūrė su problemomis. Jiems tenka keisti vandens siurblį. Kol kas neaišku, ar ekipažas spės startuoti savo laiku.

 

08:59

Pirmąjį kelio tašką pasiekia ir Benediktas Vanagas su Kuldar Sikk. Jie čia viena minute nusileidžia Vaidotui Žalai.

08:54

Vaidotas Žala su Paulo Fiuza pasiekė pirmąjį kelio tašką, nuo starto nutolusį per 50 km. Jie čia šiuo metu geriausią laiką užfiksavusiam Y.Al Rajhi nusileidžia 4 minutes ir iš šiuo metu šią atkarpą pasiekusių dalyvių yra devinti.

Tačiau vėliau dar startuos daug greitų pilotų, tokių kaip C.Sainzas, S.Peterhanselis, S.Loebas bei kiti, tad tiek lyderis, tiek lietuvių atsilikimas nuo lyderio dar tikrai gali keistis.

Favoritai vakar specialiai sustojo prieš finišą ir sugadino savo rezultatą tam, kad šiandien nestartuotų rikiuotės priekyje.

Tokį ėjimą jie atliko tikėdamiesi pranašumą įgauti šiandien prasidėjusiame 48 valandų „Chrono“ etape.

 

08:51

Startavo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu

08:01

07:58

Startavo Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza

 

Kada startuos Lietuvos atstovai automobilių įskaitoje?

07:56

Vaidotas Žala/Paulo Fiuza – 7 val. 57 min.

Benediktas Vanagas/Kuldar Sikk – 8 val. 01 min.

Vladas Jurkevičius/Aisvydas Paliukėnas – 8 val. 51 min. 30 sek.

Gintas Petrus/Jose Marques – 9 val. 17 min.

Šeštasis geičio ruožas – dviejų parų „48 Chrono“ maratonas

07:55

Tokio išbandymo Dakare dar nebuvo. Na, nebent tik Afrikos laikais. Jis gali supainioti kortas net ir lyderiams. Greičio ruožas prasidės 8 val. ryto Lietuvos laiku, o praėjus numatytai laiko normai kiekvienas dalyvis jau turės stabdyti arklius ir stoti artmiausiame laikinajame bivake. Jų bus įrengti net septyni.

Juose bus mažiau patogumų – tieisiog palapinių miestelis, poilsio aikštelė nakvynei po žvaigždėmis šaltoje dykumoje. Mechanikų pagalbos čia nebus.

Dalyviai vėl startuos kitą dieną – sausio 12 d., 8 val. ryte Lietuvos laiku. Iš viso jiems reikės įveikti 532 „kovinius“ kilometrus. Pasiekę finišą Šubitoje jie dar turės važiuoti į Rijadą – apie 800 km.

Visa maratono distancija – vien kopos ir smėlynai.

15min iliustr./Dakaro ralis 2024 m. Greičio ruožas SS 6
15min iliustr./Dakaro ralis 2024 m. Greičio ruožas SS 6

 

Paskutinis atnaujinimas 2024-01-11 07:55

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas