Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkyčių autosporto komplekse – paskutinė galimybė šiemet pamatyti ralio kroso batalijas

Jau rugpjūčio 11 dieną, sekmadienį Šilutės rajone, Vilkyčių automobilių sporto komplekse bus surengtas penktasis Latvijos ir Lietuvos automobilių ralio kroso čempionato etapas bei Baltijos šalių automobilių ralio kroso čempionato antrasis etapas. Organizatoriai skaičiuoja, kad dalyvių skaičius čia turėtų perkopti pusšimtį. Beje, tai bus paskutinės varžybos šiais metais, vyksiančios Vilkyčių automobilių sporto komplekse, rašoma pranešime.
Ralio kroso varžybos Vilkyčiuose
Ralio kroso varžybos Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Ralis krosas

Rugpjūčio 11-ą dieną Vilkyčiuose įvyksiančios varžybos jau dabar žada labai didelę intrigą, kadangi tai bus penktasis iš šešių, Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato sezone numatytų etapų. Nėra jokios abejonės, kad priešpaskutinis sezono mūšis bus dėl kiekvienos pozicijos ir kiekvieno taško. Tai byloja ir rezultatų lentelė, kadangi kai kuriose klasėse lyderius skiria vos keletas taškų.

Itin intriguojanti kova laukia „Super Cars“ klasėje. Čia po keturių etapų lyderiaujantis latvis Ivars Joelis turi 60 taškų. Tačiau jo persvara – itin trapi. Nuo jo vos trimis taškais atsilieka tautietis Marcis Martinovs. Trečioje vietoje kol kas klasifikuojamas Bruno Blumbergs su 37 taškais. Jam šiose varžybose taip pat reikės ginti pozicijas, kadangi į nugarą kvėpuoja net du greiti oponentai – 34 taškus turintis Aivis Egle bei 32 taškus sukaupęs Ronalds Baldins.

„Xtreme“ klasėje sezono lyderis kol kas garsusis latvis Janis Baumanis. Jo sąskaitoje – 60 taškų. Antras šioje įskaitoje žengia vienintelis šios klasės lietuvis Matas Zavarskis. Jis laikosi antroje vietoje ir turi 51 tašką. Iki pastarojo devynių taškų trūksta Mikui Ozolinsui.

„BMW RX3000“ kategorijos lyderis – latvis Kristaps Kronbergs. Per keturis etapus jis surinko 134 taškus ir jau gali jaustis ramiau dėl savo pozicijos. Tuo metu jam už nugaros veiksmo bus apstu. Turėdamas 103 taškus į Vilkyčius atvyksta Adrians Apsitis, kuris vos trimis taškais lenkia trečioje vietoje klasifikuojamą Raivį Galvinsą. Šioje klasėje varžosi ir du lietuviai. Metinėje įskaitoje Lukas Sidabras žengia šeštas, Ignas Petreikis – tryliktas.

„Super 2000“ klasėje dominuoja latviai. Dabartinis lyderis Lenards Patriks Lepsis turi 128 taškus ir yra šiek tiek atitrūkęs nuo persekiotojų. 111 taškų turi Kristaps Kasparovičs. Trečioje vietoje besirikiuojantis Ivo Gabrans yra surinkęs 107 taškus ir vos vienu tašku lenkia Janį Saulite. Lietuviai šioje klasėje yra už penketuko ribos. Aukščiausiai kol kas klasifikuojamas Mindaugas Sidabras, kuris užima penktą vietą.

Itin artima kova verda kategorijoje „Super 1600“. Čia 63 taškus turi Audrius Kragas, tačiau jam ant kulnų lipa Valdas Mikužis, atsiliekantis vos dviem taškais. Šešiais taškais nuo pastarojo – estas Andreas Aulik. Visai netoli ir praėjusiame etape apmaudų pralaimėjimą patyręs Rytis Gurklys. Būtent šios klasės važiavimai be jokios abejonės bus labiausiai intriguojantys ir dramatiški, kadangi nė vienas iš šių keturių sportininkų neturi kur trauktis ir privalo kautis dėl kiekvienos pozicijos ir kiekvieno trasos metro.

„LADA RX“ klasėje po keturių etapų lyderiauja Andris Krastins su 138 taškais. Iškart už jo – vieno taško intervale kovojantys Rolands Bruzans ir Niks Mezins. Jie turi atitinkamai 111 ir 110 taškų.

„Yaris 1300“ įskaitoje pirmauja Ričards Laukšteins. 131 taškus turinčiam lyderiui jaustis ramiai dar gerokai per anksti, kadangi 128 taškus yra surinkęs ir antras žengia estas Kristo Muru. Šios klasės trečioje vietoje klasifikuojamas lietuvis Nikita Iljin. Jo sąskaitoje – 88 taškai.

„Yaris 1000“ kategorijoje tarp 20 sezono dalyvių kol kas solidžiausiai atrodo Kernius Šulinskas. Jis pirmoje vietoje rikiuojamas su 116 taškų. Iškart už jo du greiti ir tarpusavyje kovojantys latviai – Roberts Purmalis su 109 taškais ir Toms Bumbiers su 108 taškais.

Taigi, tokios intrigos rezultatų lentelėse neabejotinai rugpjūčio 11-ą dieną konvertuosis į nuožmią kovą Vilkyčių automobilių sporto komplekse. Beje, šį kartą dalyviai važiuos kitokią trasos konfigūraciją. Apie tai varžybų organizatoriai papasakos kitame pranešime.

Organizatoriai taip pat jau paskelbė ir apie bilietų prekybą. Ji vyksta internetu „Bilietai.lt“ platformoje. Bilieto kaina priklausomai nuo pasirinktos stebėjimo pozicijos – nuo 8 iki 21 euro. Bilietais taip pat bus prekiaujama ir renginio dieną prie įvažiavimo į trasą, tačiau organizatoriai siūlo tuo pasirūpinti iš anksto ir taip išvengti eilių sekmadienį.

Projektas iš dalies finansuojamas Šilutės rajono savivaldybės ir Lietuvos automobilių sporto federacijos lėšomis. Daugiau informacijos apie artėjančias Latvijos ir Lietuvos ralio kroso čempionato etapo Vilkyčiuose varžybas galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas