Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilkyčių ralio kroso trasą pirmą kartą išmėgins ir Martyno Samsono sūnus Kajus

Jau artėjantį savaitgalį Vilkyčių autosporto komplekse savo automobilių kėbulus surems pajėgiausi Baltijos šalių ir Lenkijos ralio kroso meistrai. Čia laukiama net kelių dešimčių dalyvių, kurie varžysis geriausioje ir šiuo metu vienintelėje Lietuvoje veikiančioje ralio kroso trasoje
Kajus Samsonas
Kajus Samsonas / Komandos nuotr.

Organizatorių paskelbtame dalyvių sąraše galima rasti daug patyrusių sportininkų, tačiau šįkart pasikalbėjome su vienu iš naujokų – ralio legendos Martyno Samsono sūnumi Kajumi. Vaikinui tai pirmasis toks intensyvus sezonas, nors bandymų lenktyniauti ralio kroso varžybose būta ir praeityje.

BMW M3 E30 automobilį vairuojantis lenktynininkas šiemet jau spėjo sudalyvauti daugiau nei penkeriose varžybose. Prieš kurį laiką Latvijos Bikerniekų trasoje jaunasis sportininkas iškovojo antrąją vietą, nors ir turėjo smulkių kontaktų su varžovais.

„Vilkyčių trasoje dar niekada neteko lenktyniauti. Kažkada planavome ten pasitreniruoti, bet taip ir nepavyko. Dabar teks susipažinti su Vilkyčių trasa. Kaip ir prieš kiekvienas varžybas, taip ir šįkart žiūrėsiu kitų sportininkų vaizdo įrašus iš automobilio vidaus ir bandysiu susidaryti įspūdį apie trasą. Vėliau, aišku, per treniruotes jau pats išbandysiu, kokia ta Vilkyčių trasa“, – sakė Kajus Samsonas.

Komandos nuotr./Kajus Samsonas
Komandos nuotr./Kajus Samsonas

Sportininkas atskleidė, kad kartais lenktynėse jam talkina tėtis Martynas, tačiau šįkart, dėl tėčio užimtumo ir rūpesčių dėl organizuojamų „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybų, Kajus Samsonas Vilkyčiuose tėčio užnugario neturės.

„Jei tėčio ir nebus, važiuos su manimi komanda mechanikų, kurie tikrai pasirūpins technika. Šiaip automobilis visada paruoštas kovai. Sieksiu pasirodyti kiek galima geriau. Lengva tikrai nebus, nes dalyvių sąraše yra tikrai greitų, stiprių ir patyrusių sportininkų“, – kalbėjo Kajus Samsonas.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas