Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilkyčiuose paaiškės naujieji Lietuvos ir NEZ ralio kroso čempionai

Jau rugpjūčio 14-15 dienomis Lietuvos automobilių sporto sostine taps Vilkyčiai. Čia esančiame automobilių sporto komplekse įvyks Lietuvos ir Šiaurės Europos zonos šalių (NEZ) ralio kroso etapai. Būtent šis ralio kroso savaitgalis vainikuos visą sezoną ir Vilkyčiuose paaiškės, kurie sportininkai galės vadintis 2021-ųjų metų čempionais, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kvapą gniaužiantį dviejų dienų tarptautinį ralio kroso festivalį Lietuvoje rengiantis automobilių sporto klubas „Vilkyčiai“ jau paskelbė dalyvių registraciją ir pirmųjų paraiškų ilgai laukti neteko. Nuolat besipildantis dalyvių sąrašas bei komandų aktyviai rezervuojamos vietos dalyvių parke neleidžia abejoti, kad rugpjūčio 14-15 dienomis čia bus apstu veiksmo ir dramos.

Šis ralio kroso savaitgalis – išties ypatingas. Ir ne tik todėl, kad Vilkyčių automobilių sporto kompleksas yra vienintelė mūsų šalyje ralio kroso trasa. Čia organizuojamos dviejų dienų lenktynės per savaitgalį aprėps net du Lietuvos ralio kroso čempionato etapus ir vieną NEZ ralio kroso etapą.

Tai reiškia, kad prie starto linijos žiūrovai galės išvysti tiek greičiausius Lietuvos lenktynininkus, tiek jų oponentus iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos. Kadangi varžybos turi NEZ statusą, čia laukiama ir itin greitų bei brangią techniką turinčių Skandinavijos šalių lenktynininkų.

Varžybų organizatoriai žiūrovams žada pasiūlyti ne tik veiksmą trasoje, bet ir už jos ribų. Jei COVID-19 situacija išliks stabili ir nereikės papildomų apribojimų renginiams, ketinama žiūrovams leisti patekti ir į dalyvių parką. Čia užsukti būtų galima per didžiąją pertrauką ir iš arti pamatyti tiek aukščiausio kalibro techniką, tiek plušančius komandų mechanikus.

Organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Prieš mėnesį Vilkyčiuose vykusiame Europos automobilių kroso čempionato etape tokios galimybės nebuvo dėl FIA reikalavimų, tačiau dabar ralio kroso gerbėjai turės kur paganyti akis.

Daugiau informacijos apie būsimą ralio kroso savaitgalį galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas