Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus ralis – sunkus išbandymas merginoms

Ralį „Vilnius 2012“ laimėjo Saulius Girdauskas su šturmanu Adrianu Aftanazivu. Varžybose netruko incidentų, lyderiai ne kartą keitėsi vietomis, o tvyrant tokiai įtampai į antrąjį planą nustumtos kitos, neoficialios lenktynės, kuriose tarpusavyje pirmą kartą varžėsi abu ralio merginų ekipažai: Joana Survilaitė ir Vesta Survilienė prieš Inesą Tuškanovą ir Iriną Jankovskają.
Inesa Tuškanova ir Irina Jankovskaja ruošiasi Vilniaus raliui
Inesa Tuškanova ir Irina Jankovskaja ruošiasi Vilniaus raliui

Intriguojančią pirmąją šių ekipažų akistatą laimėjo tarptautinis „Solisun Girls Racing Team“ ekipažas.

Anot I. Jankovskajos, važiuoti buvo labai sunku, dėl varžybų įtampos, sudėtingų ir ilgų greičio ruožų, kurių tempas keitėsi ir nuo trumpų ir techniškų greičio ruožų reikėjo greitai persiorientuoti prie tiesių, greitų su tramplinais. Inesos šturmanė prieš ralį sirgo ir į varžybas atvyko ne pačios geriausios savijautos. „Kadangi mūsų ekipažas dar visai naujas, pasirinkome saugų važiavimo tempą. Varžybose šį kartą buvo labai daug ekipažų, kurie padarė rimtas avarijas ir varžybų tęsti nebegalėjo. Labai nepasisekė Martynui Samuičiui, taip pat gaila ir Vytauto Švedo ekipažo“, ‒ kalbėjo Irina.

Keletas stipriausių ekipažų lenktynes baigė pačioje varžybų pradžioje, tačiau tarp moteriškų ekipažų tuo metu užvirė atkakli kova. Kaip pažymėjo I.Jankovskaja, merginos tarpusavyje kovojo iki paskutinių varžybų minučių ir tik kai buvo paskelbti oficialūs rezultatai paaiškėjo, kad Inesa  laimėjo šią simbolinę dvikovą.

„Savo rezultatu nesame labai patenkintos, manau, galėjome pasirodyti ir geriau, bet tikimės dar tobulėti ateityje. Dar vis jaučiasi ekipažo jaunatviškumas, tačiau su kiekvienu kilometru įgauname vis daugiau patirties, kuri pasitarnaus dar ne vienose varžybose. Esame labai dėkingos mus palaikiusiems žmonėms. Labai malonu sulaukti tiek daug laiškų“, ‒ komentavo I. Jankovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas