Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje atidaryta „Simuliatorių akademija“ kur kiekvienas galės pasijusti lenktynininku

Turbūt ne vienas automobilių mėgėjas vaikystėje svajojo skrieti greitais automobiliais lenktynių trasoje. Tokią berniukišką, o kartais ir mergaitišką svajonę išpildė retas. Kiti turėjo pasitenkinti žaidimais su prie kompiuterio prijungtu vairu. Tačiau šiandien realią galimybę pajusti, ką reiškia būti lenktynininku, gali išbandyti kiekvienas duris atvėrusioje „Simuliatorių akademijoje“.
„Simualitorių akademijos“ atidarymas
„Simuliatorių akademijos“ atidarymas / Dainiaus Cuberos / 15min nuotr.

Akademijos įkūrėjas ir vadovas Laurynas Černeckas teigia, kad įkurti akademiją jį pastūmėjo keli dalykai. Pirmasis – suteikti lenktynininkams galimybę treniruotis ne sezono metu. Taip pat L.Černeckas teigia, kad tokia akademija gali praversti jauniems vairuotojams, kurie, prisėdę prie galingų automobilių vairo, nesuvokia, ką gali šios mašinos.

Atsisėdus už tokio simuliatoriaus vairo galima valdyti kokį tik nori automobilį. Simuliatoriai yra atkurti itin tiksliai pagal tai, kaip pasirinktoje trasoje važiuos konkretus modelis.

Simuliatoriai turi ne tik tikrus sportinius vairus, bet ir pedalus, sekvencines pavarų dėžes, amortizatorius ir pan. Galima pasirinkti iš daugelio populiarių sportinių automobilių, važiuoti žiedo, ralio ar kitokiose trasose.

Į „Simuliatorių akademijos“ atidarymą atvykę lenktynininkai Dominykas Butvilas ir Tauras Tunyla teigia, kad tai yra puiki galimybė treniruotis ne sezono metu, kadangi už simuliatoriaus vairo jautiesi lygiai taip pat kaip trasoje.

Sėdynė reaguoja į kiekvieną virtualaus kelio nelygumą, o amortizatoriai neleidžia atsipalaiduoti ir tik sukioti vairą.

Kaip teigia L.Černeckas, netgi atskiri nugaros raumenys dirba taip, tarsi būtum tikrame lenktyniniame bolide.

„Simuliatorių akademijoje“ dabar yra keturi simuliatoriai. Vienu iš jų įkūrėjai itin didžiuojasi, kadangi jis yra bene tiksliausias ir geriausiai realias lenktynių sąlygas atkuriantis simuliatorius, kokį įmanoma nusipirkti.

Analogišku simuliatoriumi naudojasi ne vienas profesionalus lenktynininkas. Anot L.Černecko, tikri lenktynininkai į simuliatoriaus kėdę sėda tada, kai būna patyrę traumą ar nori neprarasti sportinės formos žiemą.

Įkūrėjai viliasi, kad akademija padės visuomenei susipažinti su sportinio vairavimo ypatumais, o ateityje jie tikisi bendradarbiauti su autosporto renginių organizatoriais, gaminti ir pardavinėti savo pačių sukurtą produkciją.

L.Černeckas taip pat teigia, kad tikisi užmegzti ryšius su vairavimo mokyklomis, kadangi besimokantiems vairuoti šie simuliatoriai yra puikus būdas susipažinti ir išmokti valdyti automobilį ekstremaliomis sąlygomis.

„Visi žino teoriją, ką spausti, ką daryti, kokių veiksmų imtis atsitikus vienai ar kitai ekstremaliai situacijai keliuose. Tačiau retam tenka tą teoriją tinkamai panaudoti praktiškai. Būtent mūsų akademijoje būsimieji ir esami vairuotojai gali susikurti norimą situacija kelyje ir pabandyti išvengti avarijos virtualioje aplinkoje. Po daug treniruočių įgyti įgūdžiai labai praverčia kelyje“, – tikina L.Černeckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas