Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen Castrol Cup“ lenktynių savaitgalis lietuviams prasidėjo permainingai

Šį savaitgalį Lenkijoje „Poznan Tor“ trasoje prasidėjo trečias „Volkswagen Castrol Cup“ etapas. Lenktynėse Lietuvą atstovauja „Artas Racing“ sportininkas Robertas Kupčikas bei du „Juta Racing“ atstovai – broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai. Penktadienio treniruotėse lietuvių rezultatai skirtingi.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Domo Zinkevičiaus nuotr.

Daugiakartinis Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas Robertas Kupčikas į etapą Lenkijoje atvažiavo būdamas bendros įskaitos lyderiu (132 tšk.). Turnyrinės lentelės antroje ir trečioje vietoje išsirikiavę Markusas Fluchas iš Švedijos bei Jeffris Krugeris iš Pietų Afrikos Respublikos nuo Roberto atsilieka po 18 taškų. Jonas Gelžinis su 96 taškais žengia penktas, tuo tarpu jaunesnis Jono brolis Ignas Gelžinis pavaduoja lenktynėse negalintį dalyvauti Tautvydą Barštį.

Penktadienis prasidėjo nuo dalyvių susirinkimo, kurio metu organizatoriai apžvelgė praeitų etapų lenktyninius incidentus bei pavojingus lenkimų manevrus. Pasak lenktynininko Roberto Kupčiko, organizatoriai nepraleidžia pro akis nei vieno neteisingo dalyvių manevro, išreiškia dalyviams pastabas, nagrinėja vaizdo medžiagą. Taip jie rūpinasi ne tik tvarka trasoje, bet ir pačių lenktynių prestižu.

Domo Zinkevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Domo Zinkevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po dalyvių susirinkimo sekė pirmosios treniruotės, kurios buvo nutrauktos 8 minutėmis anksčiau laiko dėl prapliupusio lietaus. Čia lietuviams sekėsi skirtingai. Geriausiai iš tautiečių pasirodė Jonas Gelžinis, parodęs ketvirtą rezultatą. Jis nuo pirmos vietos atsiliko 0,787 sek. 

Devintas laikas tarp 22 dalyvių buvo Roberto Kupčiko. Kaip atskleidė Robertas, lenktynininkai naudoja skirtingas treniruočių taktikas – kai kurie naudoja „Push-to-Pass“ sistemą (laikinai padidinčią variklio galią 50 arklio galių), kiti ne. Robertas šios sistemos nenaudojo ir treniravosi kvalifikacijai, kurioje šia sistema naudotis negalima. Mažiausiai lenktynių patirties su „Volkswagen Golf GTI“ turintis Ignas Gelžinis parodė 15 rezultatą. Vis dėlto visi kalbinti Lietuvos sportininkai tvirtino, kad pirmos treniruotės rezultatai neparodo realios padėties.

Domo Zinkevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Domo Zinkevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Kaip ir tikėtasi antrosios treniruotės galima teigti atspindėjo tikrą kovą dėl geriausio laiko. Lenktynininkai negalėjo naudoti „Push-to-Pass“ sistemos, todėl visi važiavo identiškomis sąlygomis. Pirmas penketukas tilpo tik į 0,219 sekundės intervalą. Būtent tiek Robertas Kupčikas nusileido geriausio rezultato savininkui lenkui Jakubu Litwinui (1:45.297 min.). Kiek pakomentavo važiavimą Robertas – buvo sunku įveikti „švarų“ ratą, kuomet nepavejamas lėtesnis varžovas. Broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai atitinkamai parodė septintą (1:45.814 min.) ir keturioliktą (1:46.539 min.) laiką.

Šeštadienio dienotvarkėje „Volkswagen Castrol Cup“ lenktyninkų kvalifikacija ir pirmosios lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai