Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

„Weekend Grand Race“ į naująjį sezoną grįžta su pokyčiais

Visą žiemą prasiilsėję, mėgėjiškų autokroso varžybų „Weekend Grand Race“ gerbėjai netrukus galės vėl džiaugtis variklių gausmu ir nuotykiais skirtingose trasose, nes jau balandžio 22 d. numatomas pirmasis šių lenktynių naujojo sezono etapas „Jautienos guru“ taurei laimėti.
„Weekend Grand Race“
„Weekend Grand Race“ / Organizatorių nuotr.

„Weekend Grand Race“ taurė - tai jau daugybės autosporto mėgėjų pamėgto formato komandinės ištvermės lenktynės, kuriose visada netrūksta veiksmo ir vaizdų žiūrovams. Čia nereikia ypatingai profesionalaus pasiruošimo - tereikia turėti galiojantį vairuotojo pažymėjimą, bet kokį važiuojantį ir elementarius techninius reikalavimus atitinkantį automobilį, surinkti 3 asmenų komandą ir jau galima registruotis varžyboms. Įdomi renginio ypatybė - viena iš komandos narių privalo būti mergina, kas lenktynėms prideda savotiško žavesio ir intrigos.

Pokyčiai taisyklėse

Tai bus penktas iš eilės lenktynių sezonas, tad organizatoriai prikaupę jau nemažai patirties ir po kiekvienų metų, padarę tam tikras išvadas, pakoreguoja varžybų reglamentą.

Šiais metais automobiliai nebebus skirstomi į klases pagal variklių galingumą, nes pastebėta, kad trasose su daug posūkių, kur neišvystomas labai didelis greitis, dalyvių pasirodymas priklauso visai ne nuo to.

Nuo šiol visos komandos bus suskirstytos tik į 2 klases - „Sport“ ir „Petro metalai“.

Prievolė nugalėtojams parduoti savo automobilį organizatoriams išliks tik klasėje „Petro metalai“, tai ir bus pagrindinis skirtumas tarp klasių. Daug investavę į savo bolidą ir nenorintys po varžybų jo parduoti už 700€, galės registruotis į „Sport“ klasę. Bus vedamos abiejų klasių metinės įskaitos, skaičiuojant visuose etapuose komandos surinktus taškus.

Kaip ir anksčiau, poziciją finalo startui komandos užsitikrins kvalifikaciniuose 15min. trukmės važiavimuose, kur geriausius laikus turės užfiksuoti kiekvienas komandos narys ir jie bus sumuojami.
Abiems klasėms bus rengiami atskiri finalai - „Sport“ ir „Petro metalų“.
Finaliniuose ištvermės važiavimuose komandos, pasikeičiant vairuotojams, nuo šiol iš viso turės įveikti 37 ratus, iš kurių mažiausiai 7 ratai merginoms.

Viso finalinio važiavimo metu laikas nebus stabdomas, tad dalyviai turės rūpintis ne tik kuo greitesniu važiavimo tempu, bet ir strateguoti kuo trumpesnius ir savalaikius vairuotojų pasikeitimus.

Varžyboms teisėjaus profesionalių teisėjų brigada, kuri prižiūrės, ar nenusižengiama taisyklėms, o už nesportinius automobilių kontaktus skirs baudas.

Pirmas etapas - jau balandžio 22d. Marijampolėje

Iš viso numatomi šeši etapai sezone, iš kurių pirmasis įvyks jau balandžio 22d. Marijampolės autokroso trasoje, kuri, kaip visada, bus nulyginta, pagal poreikį laistoma ir profesionaliai paruošta smagiems pasivažinėjimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas