Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ keliasi į Marijampolę

„Weekend grand race“ (WGR) sezonas įpusėjo - liepos 30 d. komandinės lenktynės kviečia jau į 4 etapą „Statybų agentas“ taurei laimėti. Jis vyks vairuotojų pamėgtoje Marijampolės autokroso trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autosportas

„Weekend Grand Race“ – tai C lygos lenktynių serija, kurioje dalyvauti gali visi norintys ir mokantys vairuoti tiek vyrai, tiek moterys. Viena moteris trijų asmenų komandoje netgi privaloma.

Taigi, subūrę 3 vairuotojų komandą ir nusipirkę nebūtinai brangų, galimai visiškai paprastą, svarbu važiuojantį ir techninius reikalavimus atitinkantį automobilį, dalyviai gali registruotis ir pasirinkę klasę, kurioje varžysis, pradėti ruoštis startui.

Visos komandos yra skirstomos į 4 klases.

  • Klasėje „iki 1,8“ varžysis automobiliai, kurių variklio darbinis tūris nesiekia 1,8 l.
  • Klasėje „virš 1,8“ – galingesni automobiliai, kurių variklio darbinis tūris didesnis negu 1,8 l.
  • Klasė „Petro metalai“ – bet kurie automobiliai, kurių galia neviršyja 90 kW ir čia yra sąlyga, kad laimėtojai savo bolidą parduoda renginio rėmėjams UAB „Petro metalai“ už 500 Eur.
  • Klasė „RWD“ atskiriama tokiu atveju, jeigu susirenka daugiau nei 5 dalyviai.
  • AWD gerbėjai varžytis gali tik svečių teisėmis.

Visų klasių ir visų komandų kiekvienas vairuotojas pirmiausiai turi suvažiuoti po 15 minučių kvalifikacijos ratų, po kurių sumuojami visų komandos narių geriausi laikai ir taip suskirstomos pozicijos finalinio važiavimo startui, kur automobiliai turi prasukti net 55 ratus trasoje ir nugali tas, kuris finišuoja pirmas. Finaliniame važiavime privalo sudalyvauti visi 3 komandos nariai. Jau įprasta, kad startuoja lenktynėse merginos, o vėliau vyksta vairuotojų pasikeitimai, nestabdant varžybų laiko.

Finišo vėliavą kirsti paprastai pavyksta toli gražu ne visiems automobiliams, o graži kova dažniausiai tęsiasi iki pačių paskutinių ratų, tad žiūrovams geras reginys garantuotas, lenktynes stebėti galima nuo svečiams skirto kalnelio, nuo kurio atsiveria pilnas trasos vaizdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas