Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ sugrįžta į Tauragę

Gegužės 15 d., sekmadienį, Sungailiškių autokroso trasa Tauragės rajone pirmą kartą šį sezoną laukia susirenkant gausybės autosporto mėgėjų. Čia vyks antrasis komandinių lenktynių „Weekend Grand Race“ etapas „Tauro akmuo“ taurei laimėti.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Autosportas

Šios lenktynės skirtos nebūtinai profesionalams – dalyviai varžysis standartiniais, minimaliai ruoštais automobiliais, todėl varžybos prieinamos praktiškai bet kam, kas mėgsta spausti gazo pedalą ir norėtų išbandyti jėgas žvyro trasoje.

Komandoje – 3 vairuotojai

Varžybose gali dalyvauti visi asmenys, turintys 18 m., o su tėvų raštišku sutikimu priimami ir nepilnamečiai. Kiekvieną komandą privalo sudaryti 3 vairuotojai, tarp kurių privalo būti bent viena mergina. Ši taisyklė padaro lenktynes įdomesnes ir žavesnes. Merginos čia ir turi startuoti finale, o vėliau po keitimų vairą perima vyrukai ir galutinai išsiaiškina santykius trasoje.

Pradžioje vyksta kvalifikacijos važiavimai, kuriuose sudalyvauti turi kiekvienas komandos vairuotojas, jų trasos įveikimo laikai susumuojami ir taip paaiškėja startinė tvarka finale.

„Weekend Grand Race“ lenktynėms – jau 4 sezonas

„Weekend Grand Race“ dėl savo netradicinio formato ir „įkandamų“ techninių reikalavimų yra pamėgtos daugybės mėgėjų. Čia visada susirenka daug automobilių, todėl trasoje veiksmo niekada netrūksta. Dalis komandų susibūrę jau seniai, tačiau kiekviename etape būna ir naujokų, priimami visi.

Dėl savo populiarumo šios lenktynės skaičiuoja jau 4-tą sezoną. Dalyviai kiekviename etape renka taškus ir metinei sezono įskaitai, o apdovanojimai vyksta ne tik po kiekvienų varžybų, bet ir metų pabaigoje, susumavus visų etapų rezultatus, kai išrenkami viso sezono nugalėtojai.

Maloniai kviečiami ir žiūrovai, nes vaizdų ir nuotykių, kai vienu metu trasoje varžosi virš 20 automobilių, visada neišvengiamai būna visokiausių. Lenktynes komentuoja profesionalus vedėjas, o nuotaiką kuria diskžokėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas