Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WRC: Sardinijos ralyje – 64-oji Sebastieno Loebo pergalė

Savaitgalį vykusiame WRC pasaulio ralio čempionato etape Sardinijoje nugalėjo „Citroen“ komandos lenktynininkas Sebastienas Loebas. Jis dešimčia sekundžių aplenkė „Ford“ atstovą Mikko Hirvoneną.
WRC: Sardinijos ralis
WRC: Sardinijos ralis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzo pilotuojamas „Citroen DS3 WRC“ automobilis, nepaisant to, kad daugumoje greičio ruožų jam teko valyti trasą, buvo greičiausias. Artimiausias persekiotojas suomis Hirvonenas su „Ford Fiesta RS WRC“ nuo prancūzo atsiliko 11,2 sek.

„Lyderiauti lenktynėse nuo pačio starto buvo tikrai sunku. Mikko spaudė mane smarkiai, todėl mums teko smarkiai rizikuoti. Netekome kažkiek laiko keliose vietose, nes valėme trasą, tačiau kitose vietose spaudėme kiek galėjome. Tai buvo labai sunki kova. Nesitikėjau, kad viskas baigsis taip puikiai“, – po lenktynių džiaugėsi daugkartinis pasaulio čempionas.

Trečias finišo liniją kirto Petteris Solbergas. Jam ralis susiklostė labai sudėtingai. Prieš paskutinį „Power Stage“ jis buvo tik penktas, tačiau nugalėjęs šiame specialiame greičio ruože jis pralenkė net su pilotus ir baigė Sardinijos ralį aukštoje trečioje pozicijoje. Tai – pirmas norvego podiumas šiais metais.

„Esu įsitikinęs, kad galėjau šiame ralyje nugalėti. Mes turėjome keletą smulkių problemų, bet ne tai buvo didžiausia bėdą. Sebastienas neabejotinai buvo neįmanomas pavyti“, – įspūdžiais dalijosi Petteris.

Prieš paskutinį greičio ruožą trečias buvęs Sebastienas Ogieris susidūrė su techninėmis problemomis – sulūžo jo „Citroen DS3 WRC“ automobilio galinė pakaba.

„Kelyje kliudėme kelis nedidelius akmenis, kurie sulaužė galinę mašinos pakabą. Galvojau tai tik pradurta padanga, tačiau buvo atvirkščiai – ratas sveikas, pakaba sulūžusi“, – pasakojo Loebo komandos draugas.

MINI komandos debiutas WRC čempionate pažymėtas šešta vieta, kurią pelnė Dani Sordo. Jo vairuojamas „MINI Countryman John Cooper Works WRC“ buvo pakankamai greitas, nors ir turėjo mažų techninių problemų.

„Gera grįžti į WRC. Automobilio potencialas yra labai didelis, ji greita ir netolimoje ateityje mes rimtą iššūkį dabartiniams lyderiams“, – sakė Dani Sordo.

Dešimtoje pozicijoje finišavo Dakaro ralio čempionas Nasseras Al-Attiyah su „Ford Fiesta RS WRC“. Kiek aukščiau, aštuntas finišavo S2000 grupėje besivaržantis Juho Hanninenas su „Škoda Fabia S2000“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas