Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po T.Neuville ir S.Ogier klaidų, Centrinės Europos WRC ralyje laimėjo O.Tanakas

Sekmadienis Centrinės Europos ralyje prasidėjo dramatiškai: A.Mikkelsenas ryte prakirto padangą, „Toyota“ komandos atstovas Sami Pajari apsivertė, o automobilį netikėtai sudaužęs S.Ogier prarado ralio lyderio poziciją. Dėl to pergalę ralyje pelnė Ottas Tanakas ir pasiliko teorinius šansus paskutinio etapo Japonijoje metu, tapti WRC čempionu.
WRC organizatorių „facebook“ puslapyje patalpinta nuotr.
WRC organizatorių „facebook“ paskyroje patalpinta nuotr.

Ralio apžvalga

Po pirmos ralio dienos pirmavo S.Ogier, tačiau penktadienį jį iš lyderio pozicijos išstūmė T.Neuville. Šeštadienį geriausiai pradėjo tiesiog skriejęs Ottas Tanakas, tačiau tuomet paprašytas „Hyundai“ vadovybės taip stipriai nerizikuoti, kiek sulėtino. SS11 metu T.Neuville padėtis komplikavosi, kai jis išslydęs iš trasos įstrigo vandens nubėgimo latake ir sugaišęs 30 sek. nukrito į P4 bendroje įskaitoje. Tuomet ralio lyderio estafetę perėmė S.Ogier. Viskas šiam apsivertė aukštyn kojom sekmadienį, kai sudaužęs automobilį prancūzas turėjo trauktis. Dėl to Sebastienas prarado ne tik ralio lyderio poziciją, bet ir 18-ka šeštadienio įskaitos taškų. Išlaikęs šaltą protą ir padaręs mažiausiai kritinių klaidų, Centrinės Europos ralyje laimėjo Ottas Tanakas.

SS18 („Powerstage“)

Prieš „powerstage“ pradžią sužinojome, kad S.Ogier negalėjo pasiekti finišo ir todėl turėjo ne tik pasitraukti iš ralio, bet ir dėl to prarado 18-ka šeštadienio įskaitos taškų.

Labai sėkmingą bandymą atliko savo talentą pademonstravęs A.Mikkelsenas (P2 „powerstage“ ruože), tačiau jį galiausiai aplenkė T.Katsuta (P1 ruože).

Taip pat japonas surinko daugiausiai taškų sekmadienio įskaitoje.

Po šio etapo T.Neuville lenkia O.Tanaką 26 tšk. Kas estui dar palieka teorinius šansus Japonijoje laimėti WRC titulą.

SS17 S.Ogier avarija!

Nuvažiavęs vos apie 600 m S.Ogier antrą kartą dienoje suklydo ir sudaužė savo automobilį. Seniai jau nematėme už galvos besigriebiančio aštuoniskart WRC čempiono.

Taip pat svarbu ir tai, jog trimis sekundėmis A.Fourmaux aplenkęs Ottas Tanakas palypėjo į P2 sekmadienio įskaitoje. Jos lyderiu išliko T.Katsuta.

„Super sekmadienio“ įskaitos rezultatai po SS17:

Pikantiška detalė: šeštadienį po įspūdingos pergalės pirmame dienos greičio ruože, vėliau Ottas Tanakas iškart ryškiai sulėtėjo. Tuomet pradėjome įtarti, jog „Hyundai“ panaudojo komandinę taktiką. Vėliau serviso zonoje estas prasitarė, kad komandos vadovui Cyrilui Abiteboul jo tempas iš tikro nepatiko ir jų ekipažas netrukus sulaukė iš komandos vadovo žinučių. Tuo tarpu nors ir Cyrilas patvirtino siuntęs žinutes, tačiau kategoriškai neigė prašęs sulėtinti, prancūzas sakė, jog Otto tiesiog prašė įvertinti rizikas.

SS16

Šiame GR labiausiai spaudė T.Katsuta (P1 ruože). Tik pusantros sek. nuo jo atsiliko P2 finišavęs S.Ogier.

Po SS16 sekmadienio įskaitoje susilygino A.Fourmaux ir T.Katsutos laikai. Jiems įkandin sekė O.Tanakas (2,6 atsilikimas ir P3 sekmadienio įskaitoje).

Informacija apie tai, ko sekmadienį reiks T.Neuville, kad taptų WRC čempionu:

SS15

Šio GR metu nuo kelio nuvažiavęs apvirto S.Pajari vairuojamas automobilis, o A.Mikkelsenas prakirto padangą (dėl to prarado beveik 2 min.)

Vėliau „Toyota“ nesėkmės tęsėsi, kai paslydęs nuo kelio nuvažiavo ir pats S.Ogier. To incidento metu S.Ogier prarado apie 10 sek. ir ralio lyderio poziciją.

Vos P5 vietoje ruože finišavęs O.Tanakas, prancūzo klaidelės dėka pakilo į pirmą vietą bendroje įskaitoje.

Visgi labiausiai stebino A.Fourmaux. Šeštadienį turėjęs daug problemų su automobilio valdymu, dėl ko galiausiai ir pasitraukė iš ralio, sekmadienį grįžęs iškart užfiksavo greičiausią ruožo įveikimo laiką.

S.Pajari avarijos vaizdo įrašas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito