Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Zarasų gatvės tapo slalomo lenktynių trasa: kilometro atkarpoje – dalyvių koncentracijos egzaminas

Praėjusį šeštadienį Zarasuose įvyko trečiasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas. Jį čia organizavo „Motorsport Promoter“ su Dariumi Šileikiu priešakyje. Šis etapas buvo išties išskirtinis, mat varžybų dalyvių laukė klasikiniam slalomui neįprastai ilga, net vieno kilometro figūrinio vairavimo trasa, nusidriekusi trimis centrinėmis Zarasų gatvėmis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Laisvalaikio fotografas nuotr.

Lietuvos automobilių slalomo čempionato reglamentas numato, kad šių varžybų dalyviai per dieną privalo įveikti dviejų skirtingų konfigūracijų trasas.

Be to, visi keturi važiavimai yra įskaitiniai, kuriuose galutinį rezultatą lemia ne tik trasos įveikimo laikas, bet ir laiko baudos už pajudintas ar nuverstas gaireles, neatliktą finišo bazę ar ne pagal schemą pravažiuotą trasą.

Dėl šios priežasties Lietuvos slalomo čempionate visuomet tvyro didžiulė įtampa, o dalyviai šaltą galvą ir koncentraciją privalo išlaikyti iki pat paskutinio važiavimo finišo.

Kovos dėl prizinių pozicijų ir svarbių metinės įskaitos taškų kartais čia tokios artimos, kad vietas ant podiumo lemia trečias skaičius po kablelio. Visomis šiomis savybėmis pasižymėjo ir šis, trečiasis Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapas Zarasuose.

FWD, priekine ašimi varomų automobilių įskaitoje po pirmųjų dviejų važiavimų lyderių trejetukas tilpo į vos pusę sekundės, tad intriga persikėlė į antrąją varžybų dalį bei antrąją trasą. Čia ir toliau stabiliai važiavo Tomas Markelevičius, kuris su „Mitsubishi Colt“ išlaikė lyderystę ir galiausiai keturių sekundžių pranašumu šventė pergalę.

Tikslumo pritrūko antroje vietoje finišavusiam Gediminui Užkurėliui, kuris taip pat lenktyniavo „Mitsubishi Colt“ automobiliu. Jis turėjo galimybę pranokti Tomą Markelevičių, tačiau nuvertė gairelę ir gavo penkias sekundes baudos. Trečioje vietoje su „Honda Civic“ finišavęs Algirdas Gricius progą pakilti į pirmąją vietą taip pat turėjo, tačiau ketvirtame važiavime jis suklydo trasoje ir sugaišo laiko naudodamas atbulinę pavarą.

RWD, galine ašimi varomų automobilių įskaitoje triumfavo „Mazda MX-5 Miata“ vairavęs Aidas Valuckas, kuris antroje vietoje su BMW finišavusį Karolį Daujotą pralenkė 8 sek. Tokiu pačiu laiko skirtumu nuo antrosios vietos atsiliko ir trečioje vietoje įsitvirtino Darius Morkūnas, lenktyniavęs „Mazda MX-5 Miata“ automobiliu.

AWD, visų varančiųjų ratų įskaitoje šįkart visus pranoko „Audi A3“ vairavęs Saulius Vilčinskas. Antroje vietoje su 12 sekundžių deficitu finišavo „Toyota GR Yaris“ vairavęs Aivaras Valentinavičius. Nuo jo vos per 0,1 sek. atsiliko su „Subaru Impreza“ trasoje pasirodęs Arūnas Vitkevičius.

OC, laisvojoje klasėje laimėjo Algirdas Gricius su „Honda Civic“, kuris šitaip atsigriebė už apmaudžią klaidą FWD klasėje, po kurios krito į trečiąją vietą. OC važiavimuose neklydęs lyderis už savęs 0,6 sek. pranašumu paliko Karolį Daujotą, vairavusį BMW. Ant trečiojo laiptelio žengė Aidas Valuckas su „Mazda MX-5 Miata“.

Moterų įskaitoje diena klostėsi itin intriguojančiai. Po dviejų važiavimų rikiuotės priekyje buvusią Ingridą Jakienę ir antroje vietoje klasifikuotą Rūtą Markelevičienę teskyrė 0,1 sek. Tačiau per likusius du važiavimus „Mitsubishi Colt“ vairavusi Rūta Markelevičienė neišvengė klaidų – sykį naudojo atbulinę pavarą bei nuvertė vieną trasos gairelę.

Penkių sekundžių baudą užsidirbo ir „Renault Clio“ vairavusi Ingrida Jakienė, tačiau tai jai nesutrukdė iškovoti pergalę 7 sek. pranašumu. Tuo metu Rūtos Markelevičienės padaryta klaida vos nekainavo jai ir antrosios vietos. Po keturių važiavimų Rūta Markelevičienė šią vietą išsaugojo vos 0,007 sek. pranašumu palikdama už savęs Greta Šaduikytę, kuri lenktyniavo „Mazda MX-5 Miata“ automobiliu.

Jaunimo klasėje triumfavo „Mitsubishi Colt“ vairavęs Gediminas Užkurėlis. Jis net 21 sek. čia įveikė Arną Jaką, lenktyniavusį „Renault Clio“ automobiliu. Trečioje vietoje su 4 sek. deficitu nuo trečiosios vietos finišavo BMW vairavęs Majus Braškys.

Tas pats Majus Braškys laimėjo ir neįskaitinėje „Svečių“ kategorijoje, kur už savęs antroje vietoje paliko Vytenį Butkevičių ir trečioje savo tėtį Artūrą Braškį.

Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo „Finišas.lt“ komanda. Antrosios vietos taurę iškovojo „Pakruojo ASK“ atstovai, o ant trečiosios vietos laiptelio žengė ekipos „Ekrosas“ nariai.

Ketvirtąjį Lietuvos automobilių slalomo čempionato etapą taip pat organizuos „Motorsport Promoter“. Varžybos įvyks rugpjūčio 24-ą dieną Utenoje ir taps miesto šventės renginių ciklo dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas