Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Zarasus sudrebins pigių automobilių ralis-festivalis „Ratrace“

Liepos 13-16 d. Zarasų pramogų lopšy – Didžiojoje Zaraso ežero saloje – vyks neeilinis renginys. Apylinkėse griaudės automobilių variklių garsai, o salą užplūs nuotykių ir kelionių bekele mėgėjai, kurie dalyvaus pigių automobilių ralyje „Ratrace“.
„Ratrace“ lenktynių vaizdai
„Ratrace“ lenktynių vaizdai / Organizatorių nuotr.

Renginio išskirtinumas – čia važiuojama senais ir pigiais, kuo paprastesniais, automobiliais ir tai dalyviams yra pagrindinis iššūkis. Įveikti sunkiai pravažiuojamas vietas ne visureigiais ir visai nebūtinai visais keturiais ratais varomomis transporto priemonėmis - nelengva. Juk kuo sunkiau – tuo įdomiau.

Ratrace.lt – jau ne pirmus metus vykstančios lenktynės, kur lenktyniavimo faktorius yra labiau simbolinis, nes pagrindinis smagumas čia yra įveikti organizatorių suruoštą tikrai nenuobodžią trasą, kurioje netrūksta sunkiai pravažiuojamų vietų, o jose ir vyksta pagrindinės „linksmybės“ – dalyviai pasitelkia išradingiausius būdus, kaip tas vietas pravažiuoti. Renginyje vyrauja draugiška atmosfera, varžymosi ir konkurencijos čia nėra, visi geranoriškai padeda vieni kitiems, o vakare, sugrįžę į dalyvių parką, aistringai aptarinėja pilną įspūdžių dieną.

Trys dienos nepamirštamų maršrutų

„Ratrace“ ralis-festivalis vyks net tris dienas – pirmieji automobiliai išstartuos dar ketvirtadienio vakarą, jie turės įveikti naktinę trasą, o penktadienį ir šeštadienį nuo ryto vyks nauji startai ir dalyvių lauks dieniniai maršrutai po miškus, bekeles, smėlynus ir purvynus. Iš viso numatoma net apie 1000km siekianti trasa, kurios didelę dalį reikės įveikti, vadovaujantis klasikinio ralio principu sudaryta kelio knyga.

Renginio naujovė – atskira trasa, specialiai paruošta motociklams. Tad labiau mėgstantys dvirates transporto priemones čia taip pat atras veiklos ir iššūkių.

Žiūrovai galės mėgautis nemokamais koncertais

Linksmybės liepos 13-16 dienomis numatomos ne tik bekelių trasose, tačiau taip pat ir pačioje Zaraso ežero saloje. Čia pramogų atrasti galės kiekvienas – tiek didelis, tiek mažas.

Į salą atvyks ir visus norinčius priims didžiulė pramogų zona su įvairiausiais pripučiamais atrakcionais ir batutais. Liepos 14d. numatomas sportinio pokerio turnyras, į kurį registracija vyksta jau dabar. Vasarišką karštį nusiplauti bus galima pramogaujant ežere su vietiniu wake parku ar SPA zonoje. Vakare visų dalyvių ir prijaučiančių lauks įspūdingas lazerių šou.

Ko gero, labiausiai viliojanti žiūrovus atrakcija numatoma liepos 14 ir 15 dienų vakarais – saloje vyks abejingų nepaliksiantys, o svarbiausia – nemokami garsių atlikėjų koncertai: liepos 14d. koncertuos Lietuvos muzikiniuose projektuose sužibėję dalyviai – R.Guido, Orestas, Gabija Aleknavičiūtė, po jų lauks smagus DJ pasirodymas, o liepos 15d., šeštadienį, finišavus trečiai lenktynių dienai, festivalį vainikuos koncertas, kuriame savo muzikinius šou žiūrovams dovanos atlikėjai „Sadboi“, „Remis Retro“ ir „DJ Jovani“.

Šeštadienį vėlai vakare apdovanojimų ceremonijoje bus pasveikinti visi dalyvavusieji ir nugalėtojai, bet tuom linksmybės nesibaigs – visi susirinkusieji ir toliau galės švęsti pilną įspūdžių savaitgalį ir linksmintis iki pat ryto bei pasitikti saulę kartu, nes festivalio pabaiga numatoma tik sekmadienį, liepos 16 d.

Smulkesnė informacija apie renginį – tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas