Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemaitijos autokroso taurės finale – išbandymai ir vairuotojams, ir automobiliams

Sekmadienį Telšių rajone, Getautės automobilių kroso trasoje „Lokys Motorsport“ surengė paskutiniąsias šiemet Žemaitijos automobilių kroso taurės varžybas. Į jas susirinko daugiau nei 100 dalyvių iš įvairių Lietuvos regionų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Gelžinis media nuotr.

Prieš prasidedant varžyboms ir jų dalyvių paradui trasoje, tylos minute buvo pagerbtas per ralio varžybas Utenoje žuvęs žiūrovas. Galiausiai sportininkai stojo prie starto kovai kvalifikaciniuose važiavimuose.

Diena buvo itin permaininga ir dėl oro sąlygų, kadangi saulę keitė lietus, taip gerokai sudrėkindamas trasos paviršių, kuris tapdavo ypatingai slidus ir pareikalaudavo iš dalyvių maksimalaus tikslumo vairuojant. Finale buvo važiuojami jau ne penki, o septyni trasos ratai, todėl čia netrūko ne tik susidūrimų, bet ir techninių gedimų, nes automobiliai tiesiog neatlaikydavo tokių apkrovų.

„Super 2000“ klasėje triumfavo Modestas Šatkauskas. Ilgai važiavęs antroje vietoje jis galiausiai aplenkė techninių gedimų kamuojamą Andrių Kviliūną, kuris išsaugojo antrąją vietą. Į trečiąją poziciją pakilo Mindaugas Kanapackis, kuris po finalo starto nusirito pozicijomis žemyn, bet sugebėjo reabilituotis ir iškovoti vietą ant prizininkų pakylos.

„1600“ įskaitos nugalėtojo titulą iškovojo Gytis Zabiela. Visą dieną stabiliai ir užtikrintai važiavęs sportininkas finale startavo itin puikiai ir šios pozicijos jau nebepaleido iki pat šachmatinės vėliavos. Antrąją vietą iškovojo Edvinas Šarkūnas, o į trečiosios vietos trofėjų iškovojo Marius Sasnauskas. Finalas itin nesėkmingai susiklostė Einorui Jogminui bei Vytautui Laužikui. Abu šie sportininkai, lyderiaujantys sezone, susidūrė su techninėmis problemomis ir į prizininkų trejetuką nebeprasibrovė.

„2000“ klasėje kova virė taip pat labai dramatiška. Prasidėjus finalui jame net keletą ratų lyderiavo latvis Toms Freimanis, tačiau jo „Opel“ variklis tiesiog užvirė ir jis buvo priverstas sustoti. Techninės problemos iš kovos eliminavo ir Viktorą Mikuckį. Galiausiai finale pergalę šventė Deividas Stropus. Ričardas Jakimavičius iškovojo antrąją vietą ir šitaip pažymėjo jau 18-asias savo varžybas šiemet. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė latvis Egils Dreimanis.

„RWD 3000“ klasėje triumfavo šio sezono lyderis Nerijus Taujenis. Jam įkandin finišavo Aurimas Jonaitis, dieną pradėjęs iš pačios paskutinės pozicijos rikiuotėje. Trečias verdančiu varikliu finišavo Ignas Petreikis. Daug vilčių publika dėjo į Donatą Krasauską, laimėjusį chronometruojamus važiavimus, tačiau po jų sportininko „Lada“ automobiliui nutiko variklio gedimas.

„Buggy Cup“ įskaitoje startavo penki dalyviai, bet finale pasirodė tik trys. Užtikrintu nugalėtoju čia tapo latvis Endijs Cinciuss. Antroje vietoje finišavo pirmą sykį tokią techniką vairavęs Saimonas Čyvas. Trečioje vietoje įsitvirtino Romas Kiaulakys, sykį finale pabandęs lenkti Saimoną Čyvą, bet antros pozicijos iš jo taip ir neperėmęs.

Pačioje gausiausioje „Folkreiss“ klasėje netrūko nei gedimų, nei virtimų. Iš viso čia startavo 40 dalyvių, kurie visą dieną varžėsi keturiuose skirtinguose pogrupiuose. Galiausiai po B finalo patys greičiausi stojo į kovą paskutiniam mūšiui A finale. Nugalėtoju čia tituluotas Marius Zajančauskas. Justinas Vincerauskas laimėjo antrąją vietą. Tadas Svydras, iki tol buvęs už brūkšnio bei į finalą priimtas tik dėl to, kad čia nepasirodė vienas iš dalyvių, sugebėjo iškovoti trečiosios vietos trofėjų.

Komandinėje įskaitoje su 69 taškais triumfavo „Ekrosas“ komanda. 47 taškus surinko ASK „Žaibas“ nariai. 42 balus iškovojo šių varžybų organizatoriai - ASK „Lokys Motorsport“ rinktinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas