Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Dėl Europos „Platu 25“ čempionų titulo kovą pradėjo ir dvi Lietuvos įgulos

Šiandien, spalio 6 d., startuojančiame Europos „Platu 25“ čempionate tarp 37 dalyvių kovą ant vandens Odesoje, Ukrainoje, pradeda ir dvi Lietuvai atstovaujančios įgulos – kapitono Raimondo Šiugždinio vadovaujama „White Whale“ įgula bei kapitono Romo Jokubausko vadovaujama „Karma“ įgula.
Dėl Europos „Platu 25“ čempionų titulo kovą pradėjo ir dvi Lietuvos įgulos
Dėl Europos „Platu 25“ čempionų titulo kovą pradėjo ir dvi Lietuvos įgulos / Augusto Didžgalvio nuotr.

„Važiavome į pietus, tačiau bent jau kol kas čia tikrai ne karšta. Šiandien lenktynių akvatorijoje vyrauja stiprus vėjas, didelė banga. Organizatoriai planuoja įvykdyti 4 lenktynes. Startuojančiame laivyne – tikrai nemažai stiprių konkurentų, ypač Ukrainos įgulų, kuriose buriuoja ir olimpiniai bei kiti aukšto meistriškumo sportininkai“, – prieš pirmosios dienos startą teigė „White Whale“ įgulos kapitonas Raimondas Šiugždinis.

Ši įgula rugpjūtį Nidoje vykusiame „Platu 25“ pasaulio čempionate iškovojo bronzą. Jachtos „Karma“ įgula pasaulio čempionate taip pat pateko į geriausiųjų įgulų dešimtuką.

Pasak buriuotojų, iki Odesoje, Ukrainoje, vykstančio čempionato vietos nuvykti buvo pakankamai sudėtinga – teko pakankamai prastais keliais keliauti vežantis laivą. Gal dėl to čia atvyko nedaug Lietuvoje aktyviai buriuojančių „Platu 25“ klasės įgulų. Nepaisant to, visi susirinkę nusiteikę kovingai ir tikisi intensyvių bei sportiškų lenktynių.

Augusto Didžgalvio nuotr./Dėl Europos „Platu 25“ čempionų titulo kovą pradėjo ir dvi Lietuvos įgulos
Augusto Didžgalvio nuotr./Dėl Europos „Platu 25“ čempionų titulo kovą pradėjo ir dvi Lietuvos įgulos

Lenktynės Europos čempionate vyks 6-9 dienomis. Visas naujienas ir rezultatus galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas