Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos olimpinės burlenčių klasės Europos čempionate – trys Lietuvos atstovai

Spalio 23 dieną Marselyje, Prancūzijoje, trys Lietuvos atstovai – Juozas Bernotas, Rokas Didrikas ir Rytis Jasiūnas – startuoja naujosios olimpinės burlenčių klasės iQFOiL Europos čempionate. Iš viso čempionate, drauge su jaunimo kategorijoje besivaržančiais sportininkais, užsiregistravo 231 buriuotojas. Lenktynės dėl čempiono titulo vyks spalio 23-28 dienomis.
iQFOiL burlentė
iQFOiL burlentė / Dainiaus Čėplos nuotr.

Iki šiol olimpinė burlenčių klasė buvo „RS:X“, tačiau 2024-ųjų olimpiadoje ją pakeis naujoji iQFOiL – burlentė, turinti povandeninius „sparnus“, kurie, esant stipresniam vėjui, padeda išvystyti dar didesnį greitį ir iškelia pačią burlentę virš vandens.

Pasak organizatorių, tai pirmas kartas, kai čempionatas šiai klasei vykdomas jūrinėje akvatorijoje, o svarbiausia – akvatorijoje, kuri numatyta 2024-ųjų olimpinėms žaidynėms.

Lenktynės žada būti konkurencingos – savo jėgas numatomoje olimpinėje akvatorijoje su naująja olimpine burlenčių klase susirinko išmėginti stipriausi buriuotojai iš 38 valstybių. Tarp jų – ir pasaulio čempionai, ir olimpiniai medalininkai.

Numatoma, kad 5 pirmąsias dienas vyks kvalifikacinės lenktynės, paskutiniąją dieną, ketvirtadienį, - finalinės Medalių lenktynės. Jose, pasak regatos nuostatų, galės startuoti 8 geriausiai kvalifikacinėse lenktynėse pasirodę buriuotojai.

Europos čempionato eigą ir rezultatus galima sekti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito