Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpiečiai V.Andrulytė ir J.Bernotas startuos antrajame pasaulio taurės etape

Gegužės 31-birželio 5 dienomis ILCA 6 olimpinės jachtų klasės Lietuvos atstovė, olimpietė Viktorija Andrulytė bei IQFoil olimpinės burlenčių klasės Lietuvos atstovas, olimpietis Juozas Bernotas startuos Olandijoje, Almerėje, vykstančioje Allianz regatoje, kuri drauge yra ir antrasis Hempel olimpinių buriavimo klasių pasaulio taurės etapas.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Elena Giolai nuotr.

Olimpinėje ILCA 6 jachtų klasėje užsiregistravo 62 dalyvės iš viso pasaulio, praneša Lietuvos buriuotojų sąjunga (LBS).

Tarp V.Andrulytės, kuri praėjusių metų pabaigoje iškovojo ILCA 6 Pasaulio čempionato bronzą, konkurenčių – ir tame pačiame Pasaulio čempionate auksą bei sidabrą iškovojusios belgė Emma Plasschaert ir lenkė Agata Barwinska. Taip pat, pirmą vietą pirmajame šių metų Hempel pasaulio taurės etape („Trofeo Princessa Sofia Mallorca“ regatoje) iškovojusi Kanados buriuotoja Sarah Douglas.

Sander van der Borch nuotr./Viktorija Andrulytė
Sander van der Borch nuotr./Viktorija Andrulytė

Šiai jachtų klasei Allianz regatoje lenktynės vyks gegužės 31 – birželio 4 dienomis. Jei oro sąlygos leis, organizatoriai planuoja įvykdyti 8 lenktynes ir vienerias medalių lenktynes paskutiniąją varžybų dieną.

Tai antrasis ir paskutinis šiais metais pasaulio taurės etapas. Šiuos etapus laimėję 25 stipriausi planetos buriavimo atletai varžosi pasaulio taurės finale.

2020 m. ir 2021 m. pasaulio taurės finalai buvo atšaukti dėl COVID-19 pandemijos, tačiau šiemet yra tikimąsi varžybas įvykdyti Marselyje, Paryžiaus olimpinių žaidynių ekvatorijoje.

V.Andrulytė yra paskutinio įvykdyto pasaulio taurės finalo (2019 m.) nugalėtoja. Taigi jau yra užsitikrinusi vietą tarp stipriausių 25 pasaulio sportininkių. Visos kitos jos konkurentės turės atsirinkti pagal individualius reitingo taškus.

COVID-19 pandemija sujaukė sportininkų tvarkaraštį. Buvo nukeltos ne tik Tokijo žaidynės, bet ir atranka į 2024 m. Paryžiaus olimpiadą. Šis pasaulio taurės etapas kol kas yra paskutinė oficiali treniruotė prieš svarbiausias metų varžybas – pasaulio ir Europos čempionatus. Dėl besitęsiančių karantino reikalavimų ILCA 6 pasaulio čempionatas, turėjęs vykti spalio mėnesį Kinijoje, yra perkeltas į Teksasą, JAV.

Aistės Ridikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė
Aistės Ridikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė

„Visas šis nestabilumas, varžybų kilnojimas ir nežinomybė įneša nemažai chaoso į mūsų gana griežtai planuojamą tvarkaraštį. Laiko ir erdvės klaidoms praktiškai nebelieka. Tad labai džiaugiuosi galėdama dar kartą pasivaržyti su stipriausiomis pasaulio varžovėmis. Kiekviena tokia proga – neįkainojama“, – teigė V.Andrulytė.

„Ir nors esu titulą ginanti pasaulio taurės čempionė, dėl reitingo taškų kovoti nereikia, tačiau atsipalaiduoti sau neleidžiu nė vienoje regatoje. Juo labiau, kad vis dar gresiant pandemijai, niekuomet nežinome, kada vėl turėsime galimybę startuoti su stipriausiomis. Šį kartą irgi esu nusiteikusi labai gerai, juo labiau, kad ekvatorija, kurioje plauksime, yra labai panaši į „namų“ sąlygas Kuršių mariose“, – pridūrė lietuvė.

LBS nuotr./Juozas Bernotas
LBS nuotr./Juozas Bernotas

Intensyvų sezoną tęsia ir vos prieš pusantros savaitės Europos IQFoil čempionate dalyvavęs J.Bernotas.

Olimpinės burlenčių klasės grupėje antrajam Pasaulio taurės etapui užsiregistravo kiek mažesnis skaičius dalyvių – 21, tačiau tarp jų stiprių konkurentų taip pat netrūksta. Pavyzdžiui, drauge su visais prie staro linijos stos ir Tokijo „RS:X“ burlenčių klasės olimpinis čempionas, olandas Kiranas Badloe.

IQFoil olimpinei burlenčių klasei lenktynės vyks birželio 1-5 dienomis.

Iš viso į Allianz regatą, pasak organizatorių, susirinko virš 400 stipriausių pasaulio buriuotojų, buriuojančių 9 iš 10 olimpinėmis klasėmis. Startai šioje regatoje nevyks tik olimpinei vyrų ILCA 7 jachtų klasei, mat nesusirinko pakankama dalyvių grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito