Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasaulio čempionate į auksinį laivyną patekęs Lietuvos burlentininkas finišavo 29-as

​​​​​​​Paskutiniąją žiemos dieną Australijoje, Sorrento mieste, vykusiame „RS:X“ burlenčių pasaulio čempionate Lietuvos olimpietis Juozas Bernotas tarp stipriausių pasaulio buriuotojų po 5 įtemptų lenktynių dienų užėmė 29-ąją vietą.
Pasaulio čempionate burlentininkas Juozas Bernotas užėmė 29 vietą.
Pasaulio čempionate burlentininkas Juozas Bernotas užėmė 29 vietą.

Organizatorių teigimu, visos penkios lenktynių dienos negailėjo permainingų oro sąlygų, kurios į priekį leido išsiveržti tai vieniems, tai kitiems sportininkams ir sunkino galimybes išlaikyti pastovų rezultatą.

Po pirmų dviejų lenktynių dienų, per kurias įvyko iš viso 6 lenktynės, dalyviai buvo padalinti į auksinį ir sidabrinį laivynus.

Lietuvos atstovas Juozas Bernotas, drauge su kitais 34 stipriausiais sportininkais pateko į auksinį laivyną, iškovojęs teisę per ateinančias dvi lenktynių dienas rungtis dėl galimybės startuoti paskutiniosios dienos Medalių lenktynėse.

VIDEO: RS:X Worlds: Day 1 Highlights

Deja, fortūna šįkart mūsų atstovui nebuvo palanki ir į Medalių lenktynių dešimtuką jis nepateko, o po paskutiniosios dienos auksinio laivyno finalinių lenktynių galutinėje įskaitoje užėmė 29-ąją vietą.

Sėkmingiausios Lietuvos buriuotojui buvo pirmosios dvi dienos. Pirmųjų lenktynių metu J.Bernotas finišavo 6 pozicijoje, vėliau tų dienų lenktynėse pozicija svyravo nuo 9 iki 14 vietos. Likusias dvi dienas sportininkas vidutiniškai finišuodavo 20-30 pozicijose.

Pasaulio čempionatas Lietuvos olimpiečiui – įtempto pasiruošimo Tokijo olimpinėms žaidynėms dalis. 2020-ųjų metų žaidynės sportininkui bus jau trečiosios karjeroje.

Pirmąją vietą pasaulio čempionate iškovojo Kiranas Badloe, antrąją – taip pat Nyderlandams atstovavęs Dorianas van Rijsselberghe, trečiąją vietą užėmė prancūzas Thomas Goyard'as.

Pasaulio čempionato lenktynės vyko vasario 25-29 dienomis. Iš viso vyrų grupėje jame startavo 70 buriuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas