Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po įtemptos kovos Kaune karūnuotas pirmasis Lietuvos „Formula Foil“ burlenčių čempionas

Savaitgalį Kauno Mariose įvyko pirmasis Lietuvos „Formula Foil“ burlenčių čempionatas. Įnirtinga kova dėl pirmos vietos vyko net tarp 4 sportininkų: olimpiečio Juozo Bernoto, PWA Pasaulio taurės dalyvio Ryčio Jasiūno, foil burlenčių pradininko Lietuvoje ir daugkartinio Lietuvos čempiono Gedimino Gresevičiaus bei vieno iš greičiausių Lietuvos burlentininkų Karolio Sipavičiaus.
Rytis Jasiūnas, Juozas Bernotas, Gediminas Gresevičius
Rytis Jasiūnas, Juozas Bernotas, Gediminas Gresevičius / Elenos Jasiūnienės nuotr.

„Labai džiugu kad į varžybas susirinko net 19 dalyvių įskaitant du svečius iš Rusijos. Per dvi savaitgalio dienas įvyko 8 plaukimai prie silpno ir vidutinio stiprumo vėjo. Tai yra idealios sąlygos šiai ganėtinai naujai burlenčių klasei. Foil burlentės naudoja povandeninį sparną, kad pakiltų virš vandens. Taip sumažėjus trinčiai, smarkiai padidėja burlentės efektyvumas ir atletai gali plaukti net iki trijų kartų greičiau nei vėjas. Varžybų metu dalyviai lėkė net iki 50 km/h greičiu“ – sakė varžybų organizatorius Mantas Raila.

Po 8 plaukimų varžybas laimėjo ir Lietuvos čempionu tapo Juozas Bernotas, kuris prieš porą savaičių iškovojo kelialapį į Tokijo olimpiadą. Nors Juozas laimėjo net 5 plaukimus iš 8 įvykusių, tačiau lengva jam tikrai nebuvo. Antrą vietą užėmė pirmasis Lietuvoje foil burlentėmis pradėjęs buriuoti Gediminas Gresevičius – jis tik vienu tašku aplenkė trečioje vietoje likusį Lietuvos burlenčių slalomo čempioną Rytį Jasiūną.

Elenos Jasiūnienės nuotr./Juozas Bernotas, Rytis Jasiūnas
Elenos Jasiūnienės nuotr./Juozas Bernotas, Rytis Jasiūnas
Elenos Jasiūnienės nuotr./Juozas Bernotas ir Karolis Sipavičius
Elenos Jasiūnienės nuotr./Juozas Bernotas ir Karolis Sipavičius

Aktyviai varžybose jau daugiau nei 15 metų dalyvaujantis Gediminas Gresevičius teigė: „Tai buvo vienas įspūdingiausių Lietuvos čempionatų. Nepamenu nei vienų kitų varžybų, kur pirmaujantis buriuotojas keistųsi kelis kartus tame pačiame plaukime ir net paskutiniam rate plaukiant link finišo būtų neaišku, kuris iš pirmaujančios grupės bus pirmas. Net keturiuose iš aštuonių finišų nugalėtoją skyrė tik burlentės korpusas – ar pusė. Turime labai stiprią buriuotojų grupę ir tai džiugina.“

Visas naujienas apie buriavimą sekite projekto „Su vėju!“ puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas