Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Jasiūnas ir J.Bernotas džiaugiasi aukščiausiais rezultatais Europos buriavimo čempionate

Europos olimpinės IQFOIL burlentės čempionate po dviejų dienų be vėjo, taigi ilgo laukimo krante, Lietuvos buriuotojai Rytis Jasiūnas, Juozas Bernotas ir Vakaris Alksnys, savo pasirodymą baigė paskutinę dieną suplaukdami net penkiose priešvėjinėse-pavėjinėse lenktynėse, rašoma pranešime spaudai.
Rytis Jasiūnas
Rytis Jasiūnas / „Sailing Energy“ nuotr.

Galutinėje Europos čempionato įskaitoje olimpiečiai R. Jasiūnas ir J. Bernotas užėmė pozicijas, kurios jiems iki šiol yra aukščiausios jų karjeroje IQFOIL klasėje.

„Paskutinę dieną sąlygos tikrai nebuvo lengvos. Vėjas labai sukinėjosi ir atrodė, kad kiekvienose lenktynėse pasisuka vis iš kitos neprognozuojamos pusės. Iš 17 vietos nusileidau į 20 vietą – norėjosi geriau, bet tiesiog nepavyko pakankamai taktiškai ir strategiškai suplaukti tokiomis sąlygomis. Kita vertus, tai – kol kas aukščiausias mano rezultatas Europos čempionate. Olimpiadoje vieta irgi buvo panaši – 17. Tad, matyt, tai yra ta vieta, kur pagal savo dabartinį lygį ir plaukiu. Tad tikriausiai galima sakyti, kad šį, tikrai nelengvą sezoną, įtvirtinau save geriausių IQFOIL burlentininkų 20-tuke“, – po finišo dalinosi olimpietis R. Jasiūnas.

„Sailing Energy“ nuotr./Varžybų akimirka
„Sailing Energy“ nuotr./Varžybų akimirka

Pasak jo, šis sezonas buvo ilgas ir sudėtingas, tad dabar jis turės laiko pailsėti ir pamąstyti, kokioje olimpinėje klasėje jis varžysis ateinančiame olimpiniame cikle.

Jo teigimu, jei IQFOIL burlenčių klasė keistų taisykles ir mažintų burlentės burių dydį, jam būtų sunku likti konkurencingam šioje klasėje dėl per didelio ūgio bei svorio. Tokiu atveju, R. Jasiūnas svarstytų galimybę pereiti į jėgos aitvarų olimpinę kategoriją.

Kitas Lietuvai IQFOIL Europos čempionate atstovavęs olimpietis J. Bernotas po finišo taip pat džiaugėsi kol kas aukščiausiu savo rezultatu Europos čempionatuose.

„Šiandien pagaliau sulaukėme stipraus vėjo po dviejų dienų laukimo ant kranto. Galutinėje įskaitoje užėmiau 35 poziciją ir šis rezultatas kol kas yra geriausias mano rezultatas naujojoje olimpinėje burlenčių klasėje – tas išties džiugina. Gaila tik, kad tiek daug teko laukti krante, lenktynių nebuvo tiek daug, kiek tikėjomės“, – po finišo dalinosi sportininkas.

„Sailing Energy“ nuotr./Juozas Bernotas
„Sailing Energy“ nuotr./Juozas Bernotas

Pasak jo, buvo didelė galimybė, kad jis šiame čempionate apskritai nestartuos – šiuo metu sportininkas ruošiasi kelio operacijai, o taip pat turi dar ne iki galo išgydytų kitų traumų, kurios neleidžia sportuoti pilnu pajėgumu. Vis dėlto, noras grįžti į lenktynių distanciją, kad ir ne pilnu pajėgumu, nugalėjo.

Jaunosios kartos buriuotojas V. Alksnys bendroje įskaitoje užėmė 67 vietą.

Pirmąsias dvi dienas Europos čempionate vyravo pakankamai silpni vėjai, leidę organizatoriams vykdyti tik slalomo rungties lenktynes. Tuomet dvi dienas iš eilės sąlygos apskritai nebuvo tinkamos lenktynėms. Tik vakar, papūtus gerokai stipresniam vėjui sportininkai galėjo grįžti į lenktynių distanciją ir stoti į kovą priešvėjinėje-pavėjinėje lenktynių distancijoje.

IQFOIL Europos čempionatas vyko Italijoje, Sardinijos saloje, Kaljario mieste. Iš viso čempionate startavo 69 buriuotojai.

Šiandien čempionate įvyks paskutinė lenktynių diena, tačiau joje startuos tik dešimt geriausiai iki šiol pasirodžiusių buriuotojų. Jie varžysis dėl Europos čempionato prizų Medalių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas