Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Geriausi pasaulio mažųjų dviračių (BMX) sportininkai triukus demonstruos Rygos senamiestyje

Talino ekstremalaus sporto festivalis „Simple Session“ rugpjūčio 26 dieną, šeštadienį, rengia geriausių mažųjų dviračių (BMX) sportininkų pasirodymų finalą pačioje Rygos širdyje. Renginį gyvai transliuos Estijos portalas „Postimees”. Renginyje dalyvauja geriausi pasaulio BMX dviratininkai. Laimėtojas paaiškės po pasirodymų ant 800 kvadratinių metrų scenos, sukonstruotos šalia Pergalės kolonos Rygos senamiestyje.
BMX dviratis
BMX dviratis / 123RF.com nuotr.

Festivalis „Simple Summer Session“ pradėtas rengti Estijoje ir šįmet yra skirtas paminėti Estijos pirmininkavimo Europos Tarybai pradžią bei Estijos Respublikos susikūrimo 100 metų jubiliejų.

Triukų su BMX dviračiais finale dalyvaus ne tik gerbėjams jau pažįstami profesionalai, tačiau ir augantys talentai iš Baltijos šalių. Žurnalistai svarsto, ar patiems estams pavyks iškovoti aukštesnes vietas šiame finale. Dalyviai pasirodys dviejose kategorijose Laisvos programos (Freestyle Park) ir Gatvės (Street).

Tarp garsiausių pasaulio BMX dviratininkų yra daugkartinis „X-games“ varžybų nugalėtojas Danielis Dhersas (Venesuela) ir BMX dviračių laisvos programos sidabro medalio laimėtojas Kostia Andrejevas (Rusija).

Praėjusių „Simple Sessions“ renginių žiūrovai taip pat įsiminė Felixą Prangenbergą (Vokietija), Danielį Tuntą (Vokietija) ir Jacką Clarką (Jungtinė Karalystė) dėl jų kvapą gniaužiančių triukų. Šiuos ekstremalus Rygos gyventojai, svečiai bei tiesioginės transliacijos žiūrovai išvys ir šį šeštadienį.

BMX finalą, kuriame dviratininkai demonstruos įvairiausius triukus šeštadienį galėsite stebėti čia:

Tiesioginė transliacija iš Rygos BMX dviračių finalo

Baltijos šalis šiame konkurse atstovauja geriausi sportininkai iš praėjusių „Simple Sessions“ ciklo renginių. Tai estai Roomet Säälik, Tali Viirpalu, Sander Saard ir Arto Arukuusk. Gatvės varžybų (Street) kategorijoje pasirodys Andres Lainevool, Martti Lainevool, Enrico Orobko and Chris Patrick Tilk.

„Vasaros ekstremelaus sporto renginys Rygoje jau seniai užėmęs visas mūsų mintis. „Summer Session“ peržengia Estijos ribas – du tokio tipo renginiai jau įvyko Helsinkyje, Suomijoje 2010-ais ir 2011-ais metais, o dabar – Rygoje“ – sakė vienas iš festivalio Estijoje organizatorių, Mario Kalmre.

Jis pridūrė, jog šis festivalis visuomet pritraukdavo žinomų sporto atstovų iš šiaurės ir pietų kaimynų ir tapo pradžia daliai Latvijos BMX dviratininkų.

Festivalis „Simple Session“ Baltijos šalių dviratininkams, sportininkams suteikia galimybę pasivaržyti su geriausiais mažųjų dviračių sporto atstovais pasaulyje.

„BMX dviračių laisvo stiliaus pasirodymai ir važinėjimas riedlente jau įtraukti į sporto šakų sąrašą – pirmieji šių sporto šakų atstovai dalyvaus Tokijo Olimpinėse žaidynėse 2020-aisiais metais – po jų, tikėtina, susidomėjimas BMX dviračių sportu dar labiau išaugs“, – sako M. Kalmre.

Šiuo festivaliu Estija gali didžiuotis, nes tai vienintelis šioje šalyje atsiradęs sporto renginys, pradėtas rengti ir kitose šalyse, sudominęs visų Baltijos ir užsienio šalių auditoriją.

„Labai džiaugiamės, kad tarp gausybės kultūrinių renginių, skirtų Estijos pirmininkavimo Europos Tarybai pradžiai paminėti, įsiterpė ir sporto renginys. „Simple Sessions“ ekstremalaus sporto mėgėjų pasaulyje jau tapo stipriu prekės ženklu, kuris pristato kitą Estijos pusę, atskleidžia šalies įvairiapusiškumą“, – sakė Estijos pirmininkavimo Europos Tarybai ir renginių ciklo „Eesti Vabariik 100“ („Estijos Respublikai 100“) vadovas Jorma Sary.

BMX pasirodymų finalo nugalėtojai bus pakviesti į žiemos „Simples Sessions“ festivalį, kuris vyks Saku arenoje, Taline, ateinančių metų vasario 3-4 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius