Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Puslys: Tarp blankiai rungtyniavusio puolėjo ir rungtynių didvyrio – tik vienas smūgis galva

Nuo rungtynių nusivylimo iki didvyrio yra vos vienas žingsnis. Tą rungtynėse tarp Portugalijos ir Vokietijos įrodė Mario Gomezas. Vokiečiams pergalę garantavo taiklus jo smūgis galva.
Mario Gomezas
Mario Gomezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
 

Didžiąją rungtynių dalį M.Gomezas tūnojo šešėlyje. Per pirmąjį kėlinį jis apskritai atliko vos tris perdavimus – mažiausiai iš visų aikštėje buvusių žaidėjų. Antrajame kėlinyje Vokietijos sirgaliai jau laukė, kada gi pagaliau Joachimas Lowas į aikštę mes gimtadienį švenčiantį Miroslavą Klosę.

Lauktas keitimas įvyko, tačiau tik po to, kai M.Gomezas preciziškai tiksliai galva pasiuntė kamuolį į tolimąjį Rui Patricio ginamų vartų kampą. Štai jums ir rungtynių didvyris – žmogus, sugebėjęs pramiegoti daugiau nei pusę rungtynių, tačiau vienu smūgiu atnešęs komandai tris taškus.

Šeštadienį iki M.Gomezo taiklaus smūgio atrodė, kad Pepe ir Bruno Alvesas sėkmingai tvarkosi su vokiečiais antrajame aukšte. Tačiau futbole pralaimėjimą gali lemti ir viena klaida.

Būtent J.Lowui už parodytą pasitikėjimą po rungtynių labiausiai dėkojo M.Gomezas. Treneris rizikavo laikydamas aikštėje M.Gomezą, tačiau rizika pasiteisino. Priešingai nei Bertui van Marwijkui, kuris, nestokodamas pasitikėjimo, iki pat rungtynių pabaigos dvikovoje su Danija laikė aikštėje Robiną van Persie ir Arjeną Robbeną.

Vokiečiai tikrai nebuvo neabejotinai pranašesni už portugalus. Prisiminkime puikų Pepe smūgį, kai kamuolys, atsimušęs į skersinį, nusileido ant vartų linijos. Beje, smūgiai į vartų konstrukcijas portugalams puikiai pavyksta. Atrankos etape jie šešis kartus pataikė į virpstą arba skersinį ir pagal šį „rodiklį“ nusileido tik Prancūzijai.

Keletą kartų vokiečius ištraukė užtikrintai rungtyniavęs vartininkas Manuelis Neueris. Verta prisiminti jo atremtus Ronaldo ir Varelos smūgius.

Tačiau šios rungtynės išsiskyrė tuo, kad abi komandos nenorėjo rizikuoti. Ypač po to, kai danai laimėjo prieš olandus. Kova daugiausia vyko aikštės viduryje, kur apčiuopiamo pranašumo neįgijo nei vieni, nei kiti.

Vokiečiai turėjo didesnį teritorinį pranašumą pirmojoje rungtynių pusėje, tačiau po pertraukos Paulo Bento atliko kelis taktinius manevrus ir situacija išsilygino. Pabaigoje portugalai atakavo, vokiečiai beveik vien tik atsimušė.

Nani po rungtynių kalbėjo, kad jie stengėsi kamuolį skersuoti į baudos aikštelę, tačiau taip ir nepavyko nė vieno iš tų perdavimų užbaigti tiksliu smūgiu. Pepe sakė, kad portugalai turėjo  daugiau galimybių įmušti nei varžovai: „Po rungtynių kalbėjau su Mesutu Ozilu ir jis man pasakė, kad lygiosios būtų teisingesnis rezultatas.“

Tačiau kalbos lieka kalbomis. Vokiečiai po šios pergalės gali jaustis užtikrinčiau už kitus favoritus mirtininkų grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai