Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Euro 2012“ statistika: dažniausiai smūgiuoja Cristiano Ronaldo, dominuoja ispanai, o mažiausiai perdavimų atlieka anglai

Po dvylikos dienų ir 24-ių mačų Europos futbolo čempionate liko aštuonios rinktinės. Prieš prasidedant ketvirtfinaliams apžvelkime „Euro 2012“ statistiką: kas daugiausia smūgiavo į vartus, o kas – pro šalį, kas ilgiausiai kontroliavo kamuolį, o kas dažniausiai prasižengdavo?
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo kiekviename mače į vartus smūgiuoja po 7 kartus, iš jų į vartų plotą pataiko – 4,3. / „Scanpix“ nuotr.

Geriausias žaidėjas – Cristiano Ronaldo

Jeigu tikėsime „Castrol Edge“ indeksu – kompiuterio skaičiavimais, įvertinančiais kiekvieną futbolininko perdavimą, smūgį, atimtą kamuolį, įvartį ar klaidą – geriausias „Euro 2012“ čempionate žaidėjas kol kas yra portugalas Cristiano Ronaldo.

Jo įvertinimas – 9,68 iš 10-ies galimų balų. Antras žengia ispanas Davidas Silva (9,60 balo), o trečias – namo jau išvykęs rusas Alanas Dzagojevas (9,53 balo).

C.Ronaldo čempionate pirmauja ir pagal atliktus smūgius – 21 arba po 7 per mačą. Iš jų į vartų plotą kamuolys skriejo 13 kartų – taip pat geriausias rezultatas čempionate. Pagal šiuos rezultatus C.Ronaldo vejasi komandos draugas Madrido „Real“ klube prancūzas Karimas Benzema – 16 smūgių, iš kurių 12 buvo į vartų plotą. Pirmasis įmušė du įvarčius, antrasis – kol kas nė vieno.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Keržakovas
A.Keržakovas dažniausiai šaudė pro šalį.

Pro šalį dažniausiai šaudė rusas Aleksandras Keržakovas (11), ukrainietis Jevgenijus Konoplianka (10) ir olandas Arjenas Robbenas (9). Sutapimas ar ne, tačiau visiems jiems čempionatas jau baigėsi.

Iš dar žaidžiančių rezultatyviausias – Mario Gomezas

Įmuštų įvarčių sąrašo viršūnėje – vokietis Mario Gomezas, rusas Alanas Dzagojevas ir kroatas Mario Mandžukičius. Iš jų vienintelis M.Gomezas, arba Super Mario, tęsia kovą dėl „Euro 2012“ taurės.

Rezultatyvių perdavimų daugiausia atliko anglų ir rusų kapitonai Stevenas Gerrardas ir Andrejus Aršavinas bei ispanas Davidas Silva – po tris.

Daugiausia pražangų padarė... puolėjai – čekas M.Barošas ir kroatas M.Mandžukičius.

Įdomu, jog daugiausia pražangų čempionate padarė... puolėjai – čekas Milanas Barošas (14) ir kroatas Mario Mandžukičius (11). Trečias šiame sąraše airis Keithas Andrewsas (10) yra ir kol kas nedrausmingiausias čempionato žaidėjas – trys geltonos bei viena raudona kortelės.

Be jo, po raudoną kortelę dar gavo tik lenkas Wojciechas Szczesny ir graikas Sokratis Papastathopoulos – abu „Euro 2012“ atidarymo mače.

Tuo tarpu varžovų tik pražangomis dažniausiai stabdomi yra graikų kapitonas Giorgos Karagounis ir lenkas Robertas Lewandowskis (po 16).

Į nuošalės spąstus dažniausiai pakliūdavo airis Robbie Keane'as (6) ir graikas Dimitris Salpingidis (5).

Ispanijos rinktinės dominavimas

„Scanpix“ nuotr./Ispanijos rinktinės džiaugsmas
Ispanai pirmauja pagal septynis statistinius rodiklius 

Komandų statistikoje aiškiai dominuoja Europos ir pasaulio čempionai ispanai. Jie įmušė daugiausia įvarčių – šešis. Vokiečiai, anglai, portugalai, rusai ir švedai – po penkis.

Ispanai taip pat geriausiai ir gynėsi – vos vienas praleistas įvartis. Vokiečiai ir italai praleido po du. Blogiausi pagal šį rezultatą yra airiai – devyni įvarčiai per tris mačus į jų vartus. Priešpaskutiniai – olandai, danai, švedai ir čekai – po penkis.

Daugiausia smūgių į vartų plotą atliko ispanai – 39, aplenkę prancūzus (36) ir italus (30). Tuo tarpu pro šalį dažniausiai šaudė Nyderlandai (35), Rusija (29) ir Ukraina (26). Vėl sutapimas ar ne, bet tiksliausi žais ketvirtfinaliuose, o netiksliausi – vyks namo.

Mažiausiai kartų į vartų plotą pataikė graikai – vos 9-is, bet pateko į ketvirtfinalį.

Įdomu, kad mažiausiai kartų į vartų plotą pataikė graikai – vos 9-is, bet sugebėjo pelnytis 3 įvarčius ir žais „Euro 2012“ ketvirtfinalyje.

Mažiausiai perdavimų atliko anglai

Pagal atliktus perdavimus (1978) ir jų tikslumą (82 proc.) taip pat kol kas nepralenkiami ispanai. Arčiausiai jų – prancūzai (1460 ir 78 proc.) bei rusai (1412 ir 75 proc.). Prasčiausiai atlikinėti perdavimus sekėsi airiams (vos 56 proc.), o mažiausiai jų atliko anglai (557), laimėję D grupę.

Ispanai kol kas nepralenkiami ir pagal kamuolio kontrolę – 62 proc. Antrą vietą dalinasi Nyderlandai, Rusija ir Ukraina (po 57 proc.), bet jiems tai nepadėjo patekti į kitą etapą.

Daugiausia kampinių kėlė taip pat ispanai (26), lenkiantis prancūzus (25) ir portugalus (24). Mažiausiai – švedai (7), airiai (8) ir graikai (9).

Geltonų kortelių daugiausia užsidirbo graikai, kroatai ir italai (po 9), o rečiausiai teisėjo nuobaudų sulaukdavo vokiečiai (3), danai ir prancūzai (po 4).

Pražangomis varžovus dažniausiai „Euro 2012“ grupių etape stabdė kroatai ir čekai (po 61), o labiausiai nuo varžovų kentėjo graikai (57) bei italai (53).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas