Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikijos rinktinė: retai įmuša, bet dažnai laimi

Ar žinote, kuris graikų žaidėjas filmavosi „Nivea“ reklamoje? O gal žinote, kokį legendinio Otto Rehagelio rekordą pagerino naujasis ekipos strategas Fernando Santosas? Į visus šiuos klausimus atsako Anglijos dienraščio „The Guardian“ parengta informacija.
Rungtynių akimirka
Graikų sirgalius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dmitris Salpigidis

Šis žaidėjas nepasižymi kaip stabilus įvarčių mušėjas, tačiau jis yra labai naudingas Graikijos vienuolikei. Jis sužaidė visus 10 Europos čempionato kvalifikacinio etapo mačus. Būtent jis įmušė pirmą visų laikų Graikijos rinktinės įvartį pasaulio čempionato finaliniame etape.

D.Salpigidis kovoja su Salonikų PAOK ekipos sirgaliais. Prieš kelerius metus Salonikus jis buvo iškeitęs į PAOK gerbėjų nekenčiamą Atėnų „Panathinaikos“. Vėliau grįžo į PAOK, nors turėjo ir geresnių pasiūlymų. Vis dėlto kai kurie PAOK gerbėjai D.Salpigidžiui taip ir neatleido, todėl net per namų rungtynes jis neretai yra priverstas klausytis savų sirgalių švilpimo.

Sotiris Ninis

S.Ninis įmušė puikų įvartį 1:0 pasibaigusiose rungtynėse su Izraeliu. Ši pergalė garantavo graikams pirmąją vietą atrankos grupėje. Tačiau būtent tose rungtynėse jis patyrė traumą, dėl kurios nerungtyniavo net penkis mėnesius. 2008 metų gegužę S.Ninis, sulaukęs trenerio Otto Rehagelio kvietimo, tapo jauniausiu žaidėju, pelniusiu įvartį nacionalinei rinktinei. S. Ninis pasižymėjo būdamas 18 metų ir 40 dienų.

Giorgos Karagounis

Balandžio mėnesį G. Karagouniui trūko vos penkių rungtynių, kad pasivytų daugiausia mačų nacionalinėje ekipoje sužaidusį Theodorą Zagorakį. Šis legendinis Graikijos kapitonas, atvedęs ekipą į triumfą 2004 metų Europos futbolo čempionate, rinktinėje yra žaidęs 120 susitikimų.

Stefanos Kapino

2011 metų lapkričio 15 dieną draugiškose rungtynėse su Rumunija šis vartininkas tapo pačiu jauniausiu futbolininku kada nors vilkėjusiu nacionalinės vienuolikės marškinėlius. Tuomet S.Kapino buvo 17 metų ir 8 mėnesiai. Rungtynes tada graikai pralaimėjo rezultatu 3:1.

Michalis Sifakis

Šis vartininkas nusifilmavo „Nivea“ kompanijos reklamoje. Šioje reklamoje M.Sifakis ne tik sulaukė puikaus masažo, tačiau ir patikrino moterų futbolo terminologijos žinias.

Fernando Santosas

O.Rehagelio įpėdinis F.Santosas neseniai pratęsė kontraktą su Graikijos rinktine ir ją treniruos bent iki 2014 metų pasaulio čempionato Brazilijoje. Šis treneris pagerino O.Rehagelio 15 nepralaimėtų rungtynių iš eilės rekordą – F.Santoso vadovaujama Graikija nepralaimėjo 17 rungtynių iš eilės. Serija prasidėjo 2010 metais pergale prieš Serbiją ir baigėsi praėjusį lapkritį pralaimėjimu Rumunijai.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas