Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kas bus teisūs? Ambicingi rusai neabejoja savo pergale, o niekada nepasiduodantys graikai tiki stebuklu

Dickas Advocaatas prieš dvikovą su Rusija buvo tikras, kad jo treniruojami vaikinai įveiks Graikijos vienuolikę ir, užėmę pirmąją vietą grupėje, žengs į Europos čempionato ketvirtfinalį. Tačiau tikėjimo savo žaidėjais nestokojo ir jo oponentas – graikus treniruojantis portugalas Fernando Santosas.
Graikijos rinktinė tikisi nuliūdinti Rusiją.
Graikijos rinktinė tikisi nuliūdinti Rusiją. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po įspūdingos pergalės pirmosiose rungtynėse prieš Čekiją (4:1) ir lygiųjų su Lenkija (1:1) rusai yra laikomi A grupės favoritais. Graikai su lenkais taip pat sužaidė lygiosiomis (1:1), tačiau antrajame ture turėjo pripažinti čekų pranašumą (2:1) ir su vienu tašku kol kas yra paskutinėje grupės vietoje. Graikams šeštadienį yra būtina pergalė, jei jie nori žengti į tolimesnį etapą.

„Kiekvieną kartą, kai stoji į kovą, turi laimėti ir turi norėti laimėti. Mes labai pasitikime savimi. Esu tikras, kad tą patį pasakys ir Graikijos treneris“, – prieš paskutinį mačą pirmajame „Euro 2012“ etape teigė Rusijos rinktinę treniruojantis olandas.

Lygiosios garantuotų rusams bilietą į ketvirtfinalį. Į šį etapą rusai galėtų patekti netgi pralaimėję nedideliu skirtumu. Tiesa, tuomet viskas priklausytų nuo antrųjų grupės rungtynių tarp Lenkijos ir Čekijos baigties.

Tačiau tris įvarčius jau įmušęs rusų žaidėjas Alanas Dzagojevas apie jokias lygiąsias ar juo labiau –  pralaimėjimą – nė negalvoja: „Esu tikras, kad žengsime toliau ir esame labai susikaupę. Mes turime eiti žaisti ir laimėti. Nesame atsipalaidavę. Paprasčiausiai turime nugalėti.“

Jis taip pat paragino savo rinktinės fanus daugiau nebedaryti gėdos šaliai: „Galbūt jie turi būti ramesni. Mes nenorime prarasti šešių taškų kitame atrankos turnyre, mes nenorime nieko blogo savo nacionalinei komandai.“

Rusų aistruoliai dėl savo agresyvaus elgesio jau užtraukė šalies Futbolo federacijai solidžią 120 tūkst. eurų baudą ir lygtinai (iki kito prasižengimo, - past.) skirtą šešių taškų nuobaudą artimiausioms Europos čempionato atrankos kovoms.

D.Advocaatas patvirtino, kad šiame čempionate jau nebežais pirmus du mačus starto sudėtyje pradėjęs puolėjas Aleksandras Keržakovas, kuris penktadienį per treniruotę patyrė traumą. Dėl ligos penktadienio treniruotėje taip pat nedalyvavo Konstantinas Zyrianovas.

Graikijos treneris F.Santosas teigė visiškai pasitikintis savo ekipa: „Pasitikiu jais lygiai taip pat, kaip pasitikėjau po praėjusį rudenį lygiosiomis sužaistų atrankos rungtynių su Latvija. Tuomet situacija taip pat buvo įtempta ir mums reikėjo laimėti prieš Kroatiją, kad turėtume galimybę kovoti dėl patekimo į čempionatą Aš tikėjau ta komanda ir tai pasiteisino. Dabar kartoju tą patį.“

F.Santosas ragino savo žaidėjus pamiršti antradienį patirtą pralaimėjimą Čekijai: „Mes turime tai palikti praeityje. Dabar turime su savimi į aikštę atsinešti visą savo aistrą ir esu užtikrintas, kad pradžiuginsime Graikijos fanus.“

15min.lt prognozė: nors graikai optimizmo ir nestokoja, tačiau rusai šiame čempionate atrodo geriau už savo varžovus. Pakeisti žaisti negalėsiančius futbolininkus rusai taip pat turi kuo, o Romanas Pavliučenka turėtų būti ne mažiau pavojingas, nei A.Keržakovas. Spėtume, kad Rusija laimės 3:1.

Parengta pagal „SkySports“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas