Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtfinalio poros: iš „Euro 2012“ kovas tęsiančių rinktinių aukso niekada nėra laimėjusi Anglija ir Portugalija

Po dvylikos dienų ir 24-ių mačų Europos futbolo čempionate liko aštuonios rinktinės. Jau ketvirtadienį startuos kovos, kuriose lygiųjų būti nebegalės – atkrintamosios.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo padarys viską, kad Portugalija pirmą kartą taptų Europos čempione. / „Scanpix“ nuotr.

Net šešios iš likusių rinktinių, įskaitant dabartinę Europos čempionę Ispaniją, žino, ką reiškia Europos čempionate nukeliauti iki galo.

Senojo žemyno futbolo karalienėmis yra tapusi Italija (1968 m.), Čekija (kaip dalis Čekoslovakijos 1976 m.), Graikija (2004 m.), Ispanija (2008 m.), du kartus Prancūzija (1984 ir 2000 m.) ir tris – Vokietija (1972, 1980 ir 1996 m.).

Vienintelės triumfo dar nepatyrusios rinktinės liko Portugalija (vicečempionė 2004 m.) ir Anglija (trečia vieta 1968 m.).

Ketvirtfinaliai startuos ketvirtadienį. Pirmieji mūšyje be lygiųjų santykius aiškinsis kiek netikėtai A grupę laimėję čekai ir mirtininkų B grupėje išgyvenę portugalai, kuriems tai bus jau penktas iš eilės Europos čempionato ketvirtfinalis.

Penktadienį mūšio lauke išsirikiuos Vokietijos ir Graikijos rinktinės. Vokiečiai vadinami daugiau nei favoritais – vieninteliai laimėjo visus mačus ne tik šiame čempionate, bet ir atrankoje į „Euro 2012“, tačiau graikai šiemet jau sukūrė vieną stebuklą, kai eliminavo rusus, ir bus pasiryžę pakartoti 2004-ųjų sėkmę.

Didžiausią intrigą ketvirtfinalyje žada Ispanijos ir Prancūzijos akistata šeštadienį. Kai šios rinktinės paskutinį kartą žaidė tarpusavyje svarbiame turnyre – 2006-ųjų pasaulio čempionato aštuntfinalyje – mėlynieji nugalėjo raudonąja furiją. Tai buvo paskutinis kartas, kai ispanai pralaimėjo atkrintamosiose – 2008-ųjų Europos ir 2010-ųjų pasaulio čempionatuose jie žygiavo tik pergalingai.

Paskutinis, bet tikrai ne prasčiausias, ketvirtfinalis vyks sekmadienį. Niekada į Europos futbolo čempionato pusfinalį ne gimtinėje nepatekę anglai bandys sulaužyti šią tradiciją kovoje su lemiamų mūšių specialistais italais.

Jau aišku, kurių rinktinių keliai gali susikirsti „Euro 2012“ pusfinaliuose. Pirmajame portugalai arba čekai kovos su ispanų ir prancūzų mūšio laimėtoju, o antrajame vokiečiai arba graikai santykius aiškinsis su anglų ir italų poros nugalėtoju.

„Euro 2012“ finalas liepos 1 dieną vyks Olimpiniame Kijevo stadione Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai