Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po lygiųjų Rusijos futbolininkai lietuvius apkaltino šiurkštumu ir trukdymu žaisti futbolą

Ne stipriausios sudėties lietuvių antradienį Nione (Šveicarija) nugalėti nesugebėjusi Rusijos futbolo rinktinė varžovus apkaltino šiurkštumu ir trukdymu žaisti futbolą.
Aleksandras Keržakovas
Aleksandras Keržakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jūs klausiate, kas nepavyko? Neįmušėme. Taip gavosi, kad nepavyko įmušti. Tai susiję su tuo, kad žaidėme po įtemptų treniruočių ir krūvių. Manau, kad paprasčiausiai nepavyko įmušti, daugiau nieko“, – po lygiosiomis 0:0 pasibaigusių rungtynių teigė Rusijos rinktinės puolėjas Aleksandras Keržakovas.

Jis taip pat turėjo priekaištų lietuvių žaidimui: „Kalbant apie varžovus, tai jie žaidė labai šiurkščiai. Komandų tikslai buvo skirtingi. Mes žaidėme futbolą, bet lietuviai mums neleido to daryti.“

Romano Širokovo teigimu, rusams reikėjo dažniau kaitalioti žaidimo schemas: „Per ilgai užsižaisdavome aikštės centre. Reikėjo dažniau bandyti atakuoti kraštais.“

Rusijos futbolo sąjungos prezidentas Sergejus Fursenka pridūrė, kad lygiosios su Lietuva, kuri dar turėjo ir ne vieną progą įmušti – nėra tragedija.

„Buvo normalios treniruočių pobūdžio rungtynės. Jei tai būtų oficiali dvikova, tikriausiai ji būtų susiklosčiusi kitaip. Viskas vyksta pagal planą: darbas su komanda, optimalios formos siekimas. Viskas daroma teisingai ir tikslingai, neturime dėl to jokių abejonių“, – ramiai kalbėjo S.Fursenka.

Anot jo, svarbiausia rungtynėse Nione buvo tai, kad buvo įgyvendinami visi trenerių techniniai planai ir tikslai.

S.Fursenka taip pat pagyrė ir Lietuvos rinktinę: „Turime atkreipti dėmesį, kad Lietuvos rinktinė demonstravo nepasiduodančiųjų charakterį. Tik atrodo, kad varžovai nėra galingi. Bet jie yra du kartus įveikę Lenkijos rinktinę. Lietuviai šį vakarą kovėsi, kartais net šiurkščiai, tačiau tai dėl to, kad jie norėjo nugalėti.“

AFP/Scanpix nuotr./D.Advocaatui iakelti tikslai patekti su Rusijos rinktine į 2012 metų Europos ir 2014 metų pasaulio čempionato finalinius etapus
AFP/„Scanpix“ nuotr.
Dickas Advocaatas

Dickas Advocaatas: „Šiose rungtynėse gavome pamoką“

Po rungtynių su Lietuva vykusioje spaudos konferencijoje Rusijos rinktinės treneris Dickas Advocaatas kalbėjo: „Šiame pasirengimo etape svarbu, kad visi žaidėjai būtų geros sportinės formos. Norint gerai žaisti su tokiais varžovais, kaip Lietuva, reikia būti pasirengus šimtu procentų, pilnai susikoncentravus. To nebuvo, tad turėjome problemų. Rungtynes vertinu kaip gerą treniruotę.“

- Nesitikėjote tokio lietuvių pasipriešinimo? – žurnalistai paklausė D.Advocaato.

- Laukiau to. Šiose rungtynėse gavome pamoką. Atminkite, kad ir olandai turėjo problemų su bulgarais. Rungtynėse pamatėme, ko neturėtume matyti nuolat. Bet dar yra laiko. Rungtynėse su Italija, tikiuosi, patobulėsime.

- Kaip vertinate vartininko Igorio Akinfejevo pasirodymą?

- Savo darbą jis atliko gerai.

- Rungtynės sutapo su Andrejaus Aršavino gimtadieniu. Tai kažkaip paveikė jo žaidimą?

- Nenoriu aptarinėti konkrečių žaidėjų pasirodymo. Svarbiausia, kad visi vaikinai įgavo pasitikėjimo, fizinių kondicijų. Manau, A.Aršavinas ir pats supranta, kad turi kur tobulėti.

- Italijos futbolą vėl sukrėtė skandalas. Be to, šios komandos draugiškos antradienį su Liuksemburgu buvo atšauktos dėl žemės drebėjimo. Ar tai kažkaip įtakos penktadienio susitikimą?

- Aš ne Italijos komandos treneris. Kas liečia Rusijos komandą, esu tikras, kad motyvacijos nestigs. Tikiuosi kitokio futbolo, nei buvo šiandien.

- Rungtynės su Lietuva jums uždavė daugiau klausimų ar suteikė atsakymų?

- Tokių rungtynių pasitaiko, nieko baisaus. Pagrindinis tikslas rungtynėse su Lietuva buvo įgyti reikiamas fizines kondicijas. Žvelgiant į tai, neturiu jokių nusiskundimų. Bet ne apie patį žaidimą, žinoma...

- Dvejose rungtynėse bandėte tris puolėjus. Kuris paliko geriausią įspūdį?

- Dar nesu pasirengęs į tai atsakyti. Pamatysime pirmose čempionato rungtynėse su Čekija, apie kurias aš galvoju kiekvieną dieną.

- Sutiksite, kad Rusija nesukūrė nė vieno pavojingo momento rungtynėse su Lietuva?

- Įmušti buvo svarbu, bet nereikia pamiršti, kad jie gynėsi visa komanda. Norint sulaužyti tokią gynybą, reikia didelių pastangų. Be to, mes vis dar dirbame. Pirmame kėlinyje strigome su perdavimais. Antrasis buvo geresnis.

- Ar treneris leis komandai pajusti kažkokių pramogų Šveicarijoje ir Lenkijoje?

- Programa tokia: treniruotė, poilsis, masažas, treniruotė, atsistatymas ir t.t. O ką jie darys naktį, aš nežinau.

Ištraukos iš rungtynių ir pavojingiausios atakos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas