Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalai be pergalės prieš Daniją – Portugalija be ateities

Portugalija ir Danija – gerai pažįstami varžovai. Abi ekipos trečiadienį spręs skirtingus uždavinius. Danai po netikėtos pergalės prieš Nyderlandus gali galutinai paneigti išankstines prognozes, skyrusias jai autsaiderės vaidmenį. Tuo tarpu portugalams po pralaimėjimo vokiečiams tiesiog būtini taškai. Pralaimėjimas reikštų, kad Paulo Bento komanda po grupės etapo keliauja namo.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios ekipos rungtyniavo vienoje atrankos į Europos čempionatą grupėje ir pirmą vietą užėmė Danija. Pirmąsias tarpusavio rungtynes 2010 m. spalio 8 dieną portugalai namuose laimėjo 3:1.

Įvarčius įmušė Nani (du) ir Cristiano Ronaldo. Be to, kamuolį į savo vartus pasiuntė Ricardo Carvalho. Po metų antrame susitikime jau pranašesni buvo danai, jie laimėjo 2:1 ir taip užsitikrino bilietą į Europos čempionatą. Danams pirmą įvartį pelnė praėjusių rungtynių su olandais didvyris Michaelis Krohnas-Dehlis. Kartą pasižymėjo Nicklas Bendtneris. Portugalams rezultatą pavyko sušvelninti po taiklaus C.Ronaldo smūgio.

„Po pralaimėjimo vokiečiams atsidūrėme sudėtingoje situacijoje. Tačiau jose esame buvę ir prieš tai. Per pastaruosius keturis susitikimus nugalėjome danus vos kartą, tačiau atgal nesižvalgome. Dabar yra kitas laikas, kitoks pasirengimas ir kitos aplinkybės. Susitiksime su labai stipriais varžovais ir nuo pat pradžios turėsime demonstruoti savo žaidimą. Danija yra patogesnėje padėtyje ir yra stipri kontratakose, todėl turime būti atsargūs“ – prieš rungtynes kalbėjo portugalų strategas P.Bento, kuris po pirmų dviejų atrankos rungtynių vyriausiojo trenerio poste pakeitė Carlosą Queirozą.

P.Bento tiki, kad jo komanda gali prasimušti į ketvirtfinalį. Jo nuomone, dvikovoje su vokiečiais portugalams labiausiai trūko kokybės aikštės trečdalyje prie varžovų vartų. Kalbėdamas apie danus, P.Bento teigė, kad jų pergalė prieš olandus jo labai nenustebino: „Danai yra gerai organizuoti ir visiškai nesuteikė varžovams erdvės. Olandai turėjo progų, danai turėjo vieną ir ja pasinaudojo.“

Danai prieš dvikovą su portugalais jaučiasi užtikrintai. Jie aplenkė portugalus ne tik atrankoje į 2012 metų Europos čempionatą, tačiau ir kovoje dėl bilieto į 2010 metų Pasaulio pirmenybes.

Turėdami N.Bendtnerį savo gretose danai portugalams dar nepralaimėjo, o puolėjas iš viso portugalų vartininką nuginklavo tris kartus. Tačiau N.Bendtneris šių skaičių nesureikšmina: „Kai išvardijate visą šią statistiką, tuomet galite teigti, kad esame favoritai. Tačiau, kai pažiūrite į žaidėjus, jie rungtyniauja geriausiuose klubuose ir yra įrodę savo talentą. Šiuo metu mes kuriame naują komandą, tačiau esame vieningi ir turime puikių žaidėjų. Tą ir parodėme rungtynėse su olandais.“

Puolėjui rungtynės su portugalais bus penkiasdešimtosios vilkint nacionalinės rinktinės marškinėlius: „Labai tuo didžiuojuosi. Man labai svarbu atstovauti savo šaliai ir, nors tai dariau jau daug kartų, tačiau jaučiuosi lygiai taip pat kaip per debiutines rungtynes.“

Danų treneris Mortenas Olsenas gali nuspręsti į aikštę mesti Michaelį Silberbauerį, kuris sėkmingai prižiūrėjo

uefa.com/Danijos treneris Mortenas Olsenas rungtyni7 laukia ramus.
uefa.com/Danijos treneris Mortenas Olsenas rungtynių laukia ramus.

C.Ronaldo per danų pergale pasibaigusią komandų dvikovą atrankos etape. Tokiu atveju ant suoliuko veikiausiai sėstų Simonas Poulsenas.

Tuo tarpu portugalams gali tekti leisti naują puolėją, nes Helderis Postiga dvikovoje su vokiečiais atrodė itin blankiai. Hugo Almeda ir Nelsonas Oliveira yra pagrindiniai kandidatai užimti puolėjo poziciją.

Į aikštę jau gali išbėgti ir Ricardo Quaresma, kuris šeštadienį nerungtyniavo dėl patempto kojos raumens.

Parengta pagal „SkySports“ ir UEFA.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai