Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietija – Graikija: graikų treneris įkvėpimo ieško Dovydo ir Galijoto dvikovoje

Vokiečių treneris Joachimas Löwas pripažįsta, kad jo vienuolikė yra ketvirtfinalio dvikovos su Graikija favoritė. Tačiau jis nemano, kad rungtynės bus lengvos ir perspėja savo auklėtinius neatsipalaiduoti: „Žaisti su Graikija yra panašu į susidūrimą su uola.“
Vokietijos futbolo gerbėja
Vokietijos futbolo gerbėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joachimas Lowas ir Mario Gomezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Joachimas Löwas ir Mario Gomezas

J.Löwas įsitikinęs, kad graikai bus užsivedę po pergalės paskutinėse grupės etapo rungtynėse prieš Rusiją: „Mes esame favoritai, tai yra logiška ir mes su tuo susitaikėme. Mes taip pat žinome, kad atkrintamosios rungtynės turi savo specifiką. Kai prasideda mačas, favorito statusas nebeturi jokios vertės. Graikai nėra ta komanda, kurią galima suplėšyti į gabalus. Mes tai matėme per jų dvikovą su Rusija. Niekada negalima jų nuvertinti.“

Vokiečiai šiame čempionate jau nugalėjo Portugaliją, Nyderlandus ir Daniją. Per visas šias rungtynes J.Löwas startinėje sudėtyje atliko vos vieną pakeitimą, ir tas pats buvo priverstinis, nes Jerome'as Boatengas negalėjo žaisti dėl gautų geltonų kortelių. Šis gynėjas turėtų grįžti į startinę ekipos sudėtį, tačiau kulkšnies skausmais skundžiasi saugas Bastianas Schweinsteigeris.

Kalbėdamas apie savo komandą J.Löwas pabrėžė, kad vokiečiai čempionate jau pademonstravo greitį, gebėjimą kurti ir mušti gražius įvarčius: „Jei palaikysime aukštą tempą, spausime juos paskutiniajame aikštės trečdalyje ir demonstruosime žudiko instinktą, turėsime šansą nugalėti.“

Graikų treneris Fernando Santosas pabrėžė, kad jie privalo vengti klaidų ir turi išlaikyti koncentraciją viso susitikimo metu.

Čempionatą graikai pradėjo lygiosiomis su Lenkija 1:1, pralaimėjo čekams 1:2 ir 1:0 įveikė Rusiją. Tačiau penktadienį graikai rungtyniaus be savo kapitono Giorgoso Karagounio, kuris ir pelnė įvartį, išvedusį graikus į ketvirtfinalį. Veteranas dvikovą su vokiečiais praleis dėl gautų dviejų geltonų kortelių. Žaisti su vokiečiais taip pat negalės Jose Holebas.

Nors vokiečiai ir laikomi favoritais, F.Santosas nepraranda vilties. „Dovydas laimėjo kovą prieš varžovą, kuris buvo

Uefa.com/Fernando Santosas. Uefa.com
Uefa.com/Fernando Santosas

laikomas nenugalimu“ – prisimindamas Dovydo pergalę prieš Galijotą paralelių ieškojo F.Santosas.

15min.lt prognozė: Graikų ir vokiečių dvikova iš tiesų primena Dovydo ir Galioto akistatą. Vokiečiai yra neabejotini favoritai, tačiau graikai be kovos nepasiduos. Pergalė jiems būtų saldi dar ir prisimenant pastaruoju metu ne pačius geriausius dvišalius Vokietijos ir Graikijos santykius.

Būtent vokiečius, kurie gelbsti Graikijos pašlijusius finansus, bet mainais verčia taupyti graikai laiko šalies negandų šaltiniu, tad pergalė jiems būtų itin saldi. Vis dėlto turėtų laimėti vokiečiai 2:0.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas